ΚΡΕΑΣ

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν βγαίνεις έξω για φαγητό

Αν σου αρέσει το καλό φαγητό, τότε σίγουρα θα έχεις ξεχωρίσει κάποια μαγαζιά που μπορούν να σου προσφέρουν αυτό που ζητάς και τα οποία θα επισκέπτεσαι συχνά.

Πόσο σίγουρη είσαι, όμως, ότι πέρα από το νόστιμο φαγητό του εστιατορίου, φροντίζεις κι εσύ η ίδια όσο γίνεται καλύτερα για το γεύμα σου;

Δες ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν βγαίνεις έξω για φαγητό και που καλό θα ήταν να τα σταματήσεις.

1) Αναπροσαρμόζεις το μενού στα μέτρα σου

Ο σεφ, που το έχει σπουδάσει το αντικείμενο, έφτιαξε το μενού όπως θα έπρεπε να είναι και κάτι θα ξέρει παραπάνω. Γιατί ανακατεύεσαι, τέλος πάντων;

2) Διαλέγεις πάντα τα πιάτα με κοτόπουλο

Εκτός αν πρόκειται για μία σπάνια ράτσα πτηνού, τα πιάτα με κοτόπουλο -σε γενικές γραμμές- θεωρούνται από τα “τελευταία”. Προτίμησε πιάτα που περιέχουν υλικά εποχής ή σπάνιες μεθόδους μαγειρέματος (όπως μια ξεχωριστή μαρινάδα).

3) Παραγγέλνεις ψάρι ή κρέας που είναι αγνώστου προελεύσεως

Το ντόπιο υλικό είναι πάντα πιο νόστιμο, πιο φρέσκο και περισσότερο υγιεινό καθώς είναι συγχρονισμένο με τον τόπο και το χρόνο που το τρως.

4) Παραγγέλνεις το ίδιο με κάποιον άλλο

Χάνεις την ευκαιρία να έχεις ποικιλία γεύσεων στο τραπέζι σου.

5) Ζητάς τη “special” πρόταση του μενού

Ένας καλοφαγάς ξέρει ότι συνήθως το special πιάτο είναι εκείνο που απλώς περιέχει το έξτρα υλικό με το οποίο ο σεφ δεν ήξερε τι να κάνει και απλώς δημιούργησε αυτό το πιάτο με την αρκετά τσιμπημένη τιμή.

6) Αφήνεις το φαγητό να κρυώσει

Μόλις το φαγητό αρχίζει να προσεγγίζει τη θερμοκρασία δωματίου, αυτομάτως η γεύση αρχίζει να φθίνει. Μην αφήνεις λεπτό ανεκμετάλλευτο.