LIFE
SPONSORED

Τα πιο φρέσκα καλούδια για το πασχαλινό τραπέζι

Unsplash

Βρες ό,τι χρειάζεσαι σε ένα μόνο προορισμό, χωρίς να βγεις από το σπίτι, για να μην ζήσεις ακόμα μια ιστορία πασχαλινής τρέλας.

Ο θείος o Κωστής όλη τη Μ. Εβδομάδα μας παίρνει τ’ αυτιά λέγοντας “την Κυριακή θα γίνει Πάσχα”. Ξέρετε κάτι; Ε, γίνεται… Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια Κυριακή γίνεται Πάσχα και όταν λέμε Πάσχα εννοούμε χαμός. Ο καθένας θέλει ό,τι του κατέβει. Η Ειρήνη θέλει κλασικά να έχουμε ρόκα και σπανάκι, ο Άλκης και η Τίνα θέλουν γλυκά επειδή τη Μ. Εβδομάδα “προσέχουν και κρατιούνται” για να τ’ απολαύσουν μετά, ο Δημήτρης θέλει να έχουμε εκείνη τη μουστάρδα με τα “σποράκια” που τρελαίνεται να τη βάζει στο αρνί, η Νάσια με ρώτησε αν θα κάνουμε εκείνη τη σαλάτα με τα παξιμάδια χαρουπιού και τη σος ροδιού επειδή “η φάση είναι healthy” και ο θείος ο Κωστής θα αρχίσει να γκρινιάζει αν το “κοκκινέλι” τελειώσει πριν σουρουπώσει. Μαντέψτε ποιος θα ασχοληθεί με όλα αυτά.

Μανάβικο, κρεοπωλείο, παντοπωλείο, κάβα, super market και λίγα λες, μέσα στη Μ. Εβδομάδα και με τις ουρές, και το μποτιλιάρισμα, και να γίνουν όλα τις τελευταίες 2 μέρες επειδή “έλα, εντάξει, έχουμε χρόνο”. Κι έχεις και τη Μαίρη να σου λέει “το ‘λυσα το πρόβλημα γλυκιά μου, μπήκα στο efruit και ησύχασα”. Λες; Τι φάση;

Μπήκα και εγώ στο efruit.gr και τελικά είναι ένα πολύ χαριτωμένο online μανάβικο που διαθέτει και είδη παντοπωλείου. Γράφουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επιλεγμένα ένα προς ένα από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων που θα φτάσουν στο τραπέζι μας.

Ψάχνοντας ανακάλυψα μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά καλούδια από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, από όσπρια και χειροποίητα ζυμαρικά μέχρι βότανα, μπαχαρικά και παξιμάδια. Δεν περιορίστηκα όμως μόνο σε αυτά αλλά “χάζεψα” και τις μπάρες δημητριακών, τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα και τα αλείμματα.

Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ότι εκτός από τα φρέσκα μπορούσα να παραγγείλω και όλα εκείνα τα συσκευασμένα που χρειάζονται για να φτιάξεις μια ολοκληρωμένη συνταγή χωρίς να χρειάζεται να τρέχεις σε δέκα διαφορετικά μαγαζιά, αν και μου αρέσει να πηγαίνω βόλτα στα μαγαζιά και για να είμαι δίκαιη ίσως να μου έχει λείψει κιόλας, αλλά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, άντε βγάλε άκρη.

Στη συνέχεια, ξεχάστηκα διαβάζοντας συνταγές στο blog τους μέχρι που έπεσα σε μια σελίδα που έλεγε “Ζητάτε ό,τι δεν βλέπετε” και μου θύμισε εκείνη την παλιά επιγραφή στα παντοπωλεία της εποχής, που την βλέπεις σε παλιές φωτογραφίες της Αθήνας, που με μιας σου εμφάνιζαν ότι ζητούσες αλλά δεν το έπιανε το μάτι σου. Έτσι και αυτοί, ζητάς αυτό που δεν βρίσκεις και στο φέρνουν.

Το πιο τέλειο όμως ήταν που μπορούσα να προγραμματίσω την παραγγελία μου, την ημέρα αλλά και την ώρα που την θέλω. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να σου έρθει κάτι φρέσκο την ώρα που το θέλεις και όχι να το αγοράσεις από την προηγούμενη ή να το ταλαιπωρείς γυρνώντας το από το ένα μαγαζί στο άλλο όλη μέρα; Δεν έχεις ιδέα, ή μάλλον έχεις, υποθέτω.

Είχα βάλει στο καλάθι τόσα πράγματα, βασικά ήθελα να τα πάρω όλα και μετά σκέφτηκα “λες να τα αγοράσω όλα από εκεί;” και έτσι πήρα τη Μαίρη να τη ρωτήσω. Η Μαίρη είναι ψύρρας, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Μου είπε τα καλύτερα, σε σημείο που δεν την πίστευα. Κι έτσι το τόλμησα. Έβαλα την παραγγελία, διάλεξα την ώρα και την ημέρα και τους περιμένω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε όλα τα καλούδια του κόσμου και κανείς δεν θα είναι παραπονεμένος. Άντε, και Καλό Πάσχα να ‘χουμε!

Efruit.gr | Ανακαλύψτε το κι εσείς!