ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τα νέα θερινά τμήματα στηρίζουν τα όνειρα των μαθητών τους

Καλοκαίρι για κάποιους σημαίνει χαλάρωση, διακοπές και ηρεμία από το άγχος και το στρες των υποχρεώσεων μέσα στην καθημερινότητα. Για κάποιους άλλους, πάλι, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που καλλιεργείται το πνεύμα της μάθησης. Οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, που ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά -και η οποία θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους- είναι ανάμεσά τους.

Για τους μαθητές, λοιπόν, που προετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες και όχι μόνο, η καλοκαιρινή περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τους μήνες του καλοκαιριού, πρέπει να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μέλλον τους. Τα Φροντιστήρια Παπαδέα παρέχουν την κατάλληλη προετοιμασία, εξοπλίζοντάς τους με όλα τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους φανούν χρήσιμα μελλοντικά.

Θερινά μαθήματα Γ’ Λυκείου 2024

Τα θερινά τμήματα των Φροντιστηρίων Παπαδέα για μαθητές Γ’ Λυκείου (Ανθρωπιστικές Σπουδές, Θετικές Σπουδές, Σπουδές Υγείας & Ζωής, Σπουδές Οικονομίας & Πληροφορικής) είναι προσεκτικά σχεδιασμένα και παρέχουν εξειδικευμένη καθοδήγηση από έμπειρους εκπαιδευτικούς με πολυετή διδασκαλία και επιστημονική κατάρτιση, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε μαθητής.

Διδάσκουμε Πανεπιστήμιο

Η προσωπική παρακολούθηση απόδοσης κάθε μαθητή με ειδικό σύστημα δεικτών απόδοσης, οι προσωπικές συναντήσεις για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και η συνολική στήριξη των μαθητών μέχρι τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, είναι ανάμεσα στις παροχές των Φροντιστηρίων Παπαδέα. Επίσης, όπου απαιτείται, υπάρχει η δυνατότητα ο μαθητής να παρακολουθήσει μαθήματα σε διαφορετικές ώρες ακόμη και σε επίπεδο ιδιαίτερων μαθημάτων, χωρίς κάποιο έξτρα κόστος.

 

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού – Ένα εκπληκτικό εργαλείο για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Πέρα από τα θερινά τμήματα, που συμβάλλουν στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του κάθε μαθητή, διεξάγονται και Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 300 περίπου εύκολες ερωτήσεις που απαντάς με ΝΑΙ – ΟΧΙ μέσα σε 10 λεπτά είναι αρκετές, ώστε ο μαθητής να αντιληφθεί τι του αρέσει, αλλά να κάνει και τη σωστή επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες τις αγοράς.

Τα αποτελέσματα του τεστ βγαίνουν την αμέσως επόμενη μέρα. Οι απαντήσεις του μαθητή είναι αυτές που θα οδηγήσουν τελικά στα επαγγέλματα, που είναι ανερχόμενα και που ταιριάζουν στην προσωπικότητά του – αλλά και σε αυτά που ναι μεν του ταιριάζουν, αλλά είναι κορεσμένα στην αγορά εργασίας. Έτσι, το μέλλον του κάθε μαθητή διαγράφεται βέβαιο και επιτυχημένο.

Οι ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, είναι η νέα πρωτότυπη, ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικού προσανατολισμού των Φροντιστηρίων Παπαδέα, η οποία αποτελεί τη ΓΕΦΥΡΑ, ανάμεσα στην ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και την επιτυχία στο Πανεπιστήμιο.

Με την Ατομική Έκδοση Μαθητή των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ο γονέας και ο μαθητής, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό τους σύμβουλο, μπορούν να “αποκρυπτογραφήσουν” το σύστημα πρόσβασης και σε συνδυασμό με τις κλίσεις, τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις του μαθητή να κάνουν τα σωστά βήματα για να πετύχει στο τμήμα και την πόλη της επιλογής του.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Ο μαθητής που προετοιμάζεται να δώσει πανελλαδικές στο μέλλον, έχει μπροστά του ένα ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ & ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ σύστημα πρόσβασης, στο οποίο υπάρχουν περιορισμοί αλλά και ευκαιρίες. Απαιτείται γνώση, αλλά και οι κατάλληλες κινήσεις για να έχουμε αποτέλεσμα.

Οι ΒΑΣΕΙΣ, οι ΕΒΕ και ο Αριθμός των Εισακτέων, περιορίζουν τις δυνατότητες πρόσβασης ενός μαθητή.
Από την άλλη πλευρά:

Οι ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Βαρύτητας των ΕΒΕ, διαφοροποιούν σημαντικά τα δεδομένα και τις δυνατότητες για κάθε μαθητή, ακόμη και ανάμεσα σε ομοειδή ή παρεμφερή τμήματα.

Οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ μπορούν να αξιοποιηθούν από μεγάλο αριθμό μαθητών και να κάνουν τη διαφορά…

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ για το μαθητή:

Από τα 453 τμήματα και σχολές, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένας υποψήφιος μπορεί να εισαχθεί:

  • Στα 365 με περισσότερους του ενός τρόπους
  • Στα 57 μέσω ΟΛΩΝ των Επιστημονικών Πεδίων ΓΕΛ ή/και των Τομέων ΕΠΑΛ.

Συνολικά είναι διαθέσιμοι μέχρι 4 τρόποι πρόσβασης μέσω ΓΕΛ και μέχρι 9 τρόποι μέσω ΕΠΑΛ.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ:

  • ΤΜΗΜΑΤΑ ή ΟΜΑΔΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ στις οποίες ο μαθητής ενδιαφέρεται να πετύχει, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ή μετά από ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • ΒΑΘΜΟΥΣ-ΣΤΟΧΟΥΣ, με βάση τα μέχρι τώρα εκπαιδευτικά δεδομένα του μαθητή

ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ η οποία αποτελείται από REPORT, με ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ των δεδομένων του μαθητή και των τμημάτων που έχει επιλέξει.

Με τα REPORT:

  • Μπορούν να αξιολογηθούν συγκριτικά οι ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ του μαθητή με τις διαφορετικές Διαδρομές Πρόσβασης που είναι διαθέσιμες και
  • Αποκαλύπτονται «αθέατες» πλευρές του συστήματος πρόσβασης

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ: Τα ποσοτικά δεδομένα που προκύπτουν από τα REPORT της εφαρμογής, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιοτική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συμβούλου του μαθητή, παρέχουν την επιστημονική τεκμηρίωση για να:

  • Αναδειχθούν τα ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ του μαθητή και οι ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ με τους οποίους μπορεί να οδηγηθεί με επιτυχία στα Τμήματα που τον ενδιαφέρουν.
  • Επιλεγεί η καλύτερη διαδρομή, το πιο ΕΥΝΟΪΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, να μπουν ΣΤΟΧΟΙ, να διαμορφωθεί το κατάλληλο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ και να δοθούν ΚΙΝΗΤΡΑ στο μαθητή.
  • Γίνουν οι ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ σχετικά με τον τύπο λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), Το Επιστημονικό Πεδίο ΓΕΛ (π.χ. 2ο ή 4ο, 2ο ή 3ο κλπ.) ή τον Τομέα ΕΠΑΛ όπου θα φοιτήσει ο μαθητής, κτλ.
  • Μπορούμε να βλέπουμε, ανά πάσα στιγμή, πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται ο μαθητής σε σχέση με τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν και να αναπροσαρμόσουμε, εάν χρειάζεται, τους στόχους, τις επιλογές και το πρόγραμμα προετοιμασίας του.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 47 + ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΤΗΛ.: 2105750022

ΑΙΓΑΛΕΩ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 257 +ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ (ΡΑΚΑΔΙΚΑ) ΤΗΛ.: 2105909095

ΧΑϊΔΑΡΙ ΣΤΡ.ΚΑΡΑϊΣΚΑΚΗ 61 + Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΤΗΛ.: 2105812555

ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΔΒΜ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 185+ 40 ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ 5 ΤΗΛ.: 210 5984965

ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΔΒΜ ΔΗΜΗΤΡΟΣ 35 ΤΗΛ.: 210 5561269

www.papadea.gr