ΣΠΙΤΙ

Τα μυστικά για πιο δροσερό σπίτι (χωρίς να ανοίξεις το air condition)

Unsplash

Θέλεις να μιλήσουμε για τη θερμοκρασία; Να πούμε για το πώς νιώθουμε; Η ζέστη αφόρητη κι αν αυτή τη στιγμή δεν παίζεις με τα κύματα και περιμένεις την άδεια να έρθει πρέπει να σου πω να μην το βάζεις κάτω. Το δροσερό σπίτι είναι μία κάποια παρηγοριά.

Θα τη βρεις τη δροσιά, ακόμα κι αν στο σπίτι δεν υπάρχει κλιματιστικό ή δεν υπάρχουν τα χρήματα να «καις» όλη μέρα το λατρεμένο air condition. Λύσεις υπάρχουν για σπίτι δροσερό.

Σεντόνια

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερο να προτιμάς σεντόνια βαμβακερά γιατί το ύφασμα «αναπνέει» και δεν σε ζεσταίνει. Επίσης ένα πολύ καλό κόλπο είναι να βάλεις τη μαξιλαροθήκη σου στην κατάψυξη, λίγη ώρα πριν κοιμηθείς. Μόλις είσαι έτοιμη για ύπνο, τη βγάζεις, την τοποθετείς και νιώθεις μία δροσιά να κατακλύζει το κορμάκι σου.

Φούρνος #νοτ

Όταν έξω κάνει ζέστη μέσα δεν υπάρχει λόγος να ανάψεις το φούρνο και να ετοιμάσεις παστίτσιο. Καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις καθόλου και να προτιμήσεις να φτιάξεις μία δροσερή σαλάτα.

Παγάκια

Παίξε με τα παγάκια και τον ανεμιστήρα. Κόλπο παλιό και δοκιμασμένο. Βάλε σε ένα μπολ παγάκια και τοποθέτησέ το μπροστά από τον ανεμιστήρα. Λίγη δροσιά θα έρθει και θα μπορέσεις να απολαύσεις τη σιέστα σου. Δοκιμασμένο.