LIFE
SPONSORED

Τα must have της παραλίας είναι κάτι παραπάνω από μαγιό και αντηλιακό

Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς καλοκαίρι και θάλασσα; Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ξεγνοιασιά, κάποιος άλλος χαλάρωση, για κάποιους το μαύρισμα είναι βασικό. Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω πως όταν ακούω καλοκαίρι και θάλασσα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι ατέλειωστες βουτιές, οι συζητήσεις με την παρέα στην αμμουδιά και ένας παγωμένος Nescafé Frappé δίπλα στο ακρογιάλι. Όλες αυτές οι στιγμές δηλαδή που κάνουν το καλοκαίρι να μετράει.

Όλες οι αγαπημένες μου στιγμές στην θάλασσα έχουν συντροφιά έναν παγωμένο  Nescafé Frappé και όλες οι καλοκαιρινές ιστορίες ξεκινάνε με αυτόν. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με τα βασικά. Για μένα η ετοιμασία για την θάλασσα είναι κάτι σαν τελετουργία. Ξυπνάς το πρωί και η μόνη έννοια σου είναι να συνεννοηθείς με την παρέα σε ποια παραλία θα πάτε σήμερα και όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Αφού έχεις μιλήσει με τις κολλητές για τι χρώμα μαγιό θα βάλετε και ποια θα πάρει το αντηλιακό προσώπου, ποια το σώματος και ποια το λάδι (θεός φυλάξοι μην ξεχάσουμε το λάδι) φτάνει η ώρα που περιμέναμε από την ώρα που ξυπνήσαμε, η ώρα για να φτιάξουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, γιατί αλλιώς το καλοκαιρινό πρωί δεν έχει την ίδια χάρη. 

Κάποιες μέρες τον ετοιμάζουμε από το σπίτι, πάντα σε επαναχρησιμοποιούμενο ποτηράκι (γιατί αγαπάμε το περιβάλλον) για να προλάβουμε να πιούμε 3-4 γουλίτσες στην διαδρομή. Το αγαπημένο μου όμως είναι όταν μέσα στην τσάντα της παραλίας έχουμε τα απαραίτητα σύνεργα, ένα κουτί Nescafé Frappé, λίγη μαύρη ζάχαρη (γιατί υπάρχουμε κι εμείς που θέλουμε γλυκό τον καφέ μας, ω ναι) ένα σέικερ κι αν είσαι πολύ προνοητικός (σαν εμένα) ένα μικρό ψυγειάκι παραλίας για τα παγάκια και το δροσερό νεράκι σου. Αν προτιμάς τις πιο απομακρυσμένες παραλίες – όπως εγώ – για να μπορείς να απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης, τότε η προετοιμασία που περιέγραψα παραπάνω είναι απαραίτητη. Και το πανηγύρι ξεκινά!

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μαζεύεται η παρέα σου και να σου δίνει παραγγελίες, για να ετοιμάσεις σε όλους το παγωμένο καφεδάκι τους και όλοι μαζί να τα απολαύσετε στην θάλασσα; Σε διαβεβαιώνω εγώ, δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα η μέρα δεν μπορεί να πάει λάθος, γιατί έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Το καλοκαίρι, για μένα, δεν θέλει πολλά. Θέλει ουσιαστικά και απλά πράγματα. 

Η πρώτη μια ώρα στην παραλία περνάει με κουβεντούλα και γουλιά καφέ, γουλιά καφέ και κουβεντούλα, μέχρι να ανοίξει το μάτι και να ανέβει η θερμοκρασία για την πρώτη βουτιά. Και κάπου εκεί ο καφές έχει αρχίσει και τελειώνει από το ποτήρι σου. Εκεί, πάρε μια ανάσα, πήγαινε μέχρι την τσάντα με τα σύνεργα (που λέγαμε πριν) και φτιάξε τον δεύτερο καφέ της ημέρας, αυτόν που όλοι ξέρουμε ότι θα τον απολαύσεις ένα τσικ παραπάνω, γιατί τώρα θα πάρεις τον χρόνο σου μέχρι να τον τελειώσεις. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, ξέρεις να ζεις το καλοκαίρι σου. 

 

Είναι αυτές οι καλοκαιρινές μέρες, που καταλήγουν σε καλοκαιρινά δειλινά. Είναι οι μέρες που ξεκινάνε από νωρίς το πρωί στην παραλία και ενώ όλα αλλάζουν γύρω σου το μόνο σταθερό που μένει είναι ο Nescafé Frappé στο χέρι σου και αυτό το συναίσθημα πληρότητας που νιώθεις. Γιατί ξέρεις ότι οι στιγμές που ζεις εκείνη ακριβώς την στιγμή, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου, σαν τις πιο γλυκές καλοκαιρινές σου αναμνήσεις. Είναι οι στιγμές που θα μνημονεύεις με την παρέα σου και θα αναφέρεις τον χειμώνα και θα περιμένεις πώς και πώς να ξαναγυρίσουν.

Ο Nescafé δεν είναι απλά ένας καφές. Είναι αρώματα, είναι αναμνήσεις, είναι τα παιδικά σου χρόνια, είναι το κουτάκι που έβλεπες από μικρός στο ντουλάπι της κουζίνας και παρακολουθούσες τον μπαμπά σου να τον ετοιμάζει. Και ήθελες να μεγαλώσεις, για να τον φτιάχνεις κι εσύ. Το καλοκαίρι μου δεν θα ήταν ίδιο χωρίς τον Nescafé Frappé. Το καλοκαίρι μου είναι ο Nescafé Frappé και οι στιγμές χαράς στην παραλία.