ΦΥΤΑ

Τα λουλούδια του Αυγούστου: Τι να φυτέψεις για να γεμίσεις μπαλκόνι και κήπο με τα πιο εντυπωσιακά χρώματα

«Πότε πέρασε ο καιρός και πότε έχουμε ξαφνικά Αύγουστο;», λες από μέσα σου καθώς συλλογίζεσαι πόσο γρήγορα και εύκολα περνάει ο καιρός. Όντως, βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, και εκτός των άλλων, αυτό σημαίνει ανθισμένα λουλούδια στον κήπο, το μπαλκόνι -ακόμα και την ταράτσα σου.

Ο Αύγουστος είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου γεγονός που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, καρποφορίας και άνθισης όσων αφορά τα φυτά, τα λουλούδια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα κάθε λογής ζαρζαβατικά. Εμείς πάντως, σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στα αγαπημένα μας αυγουστιάτικα λουλούδια που μπορείς να φυτέψεις και να χαρίσουν στον εξωτερικό σου χώρο πράσινη φρεσκάδα και χρωματική ζωντάνια. Τα λουλούδια του Αυγούστου, λοιπόν, είναι εδώ για να σε μαγέψουν με την ομορφιά τους, όπως και εμάς!

Γαρύφαλλα

Το γαρύφαλλο με τα εντυπωσιακά του άνθη έχει καταγωγή από τη Μεσόγειο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά, καθώς διαθέτει βαθύ ριζικό σύστημα. Είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αστράκι ή άστερ: Ένα από τα must λουλούδια της καλοκαιρινής σεζόν

Το αστράκι που θα το βρεις και ως άστερ και ίσως το μπερδέψεις με το χρυσάνθεμο, ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού. Η ανθοφορία του διαρκεί ως τα μέσα φθινοπώρου και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές εντυπωσιακές αποχρώσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κόκκινες, οι ροζ, οι μωβ, οι μπλε και οι λευκές. Πρόκειται για ένα φυτό που λατρεύει τα ηλιόλουστα μέρη και αντέχει τις σχετικά υψηλές, καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Ηλίανθος: Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά, καλοκαιρινά λουλούδια

Σίγουρα τώρα σου έρχονται στο μυαλό αυτά τα αχανή λιβάδια ή χωράφια με ηλιοτρόπια που βλέπεις στην αρχική του Instagram ή είχες την τύχει να θαυμάσεις από κοντά σε κάποιο μέρος της Ελλάδας. Ο ηλίανθος βρίσκεται ανάμεσα τα αγαπημένα καλοκαιρινά φυτά που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους, η οποία έχει ανάγκη το άπλετο, άμεσο ηλιακό φως για να ξεδιπλωθεί.

Η ονομασία του ηλίανθου προέρχεται από το γεγονός ότι το άνθος του παίρνει τη φορά που έχουν οι ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες «κοιτάει» ξανά προς την ανατολή.

Γοδέτια

Η γοδέτια είναι γένος με 40 περίπου είδη. Πρόκειται για λουλούδια που αγαπάνε τα ηλιόλουστα μέρη και δεν έχουν ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις, καθώς είναι αυτοφυή σε βουνά και άγονα μέρη της δυτικής και βόρειας Αμερικής.