EVENTS

Τα απόλυτα Cooking Sessions, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Miele στηρίζει το Navarino Challenge ως Premium χορηγός της διοργάνωσης.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Miele στηρίζει το Navarino Challenge ως Premium χορηγός της διοργάνωσης. Μεταξύ 9 και 11 Μαΐου 2025 η Miele, αφοσιωμένη στην προαγωγή της ευεξίας, της βιωσιμότητας και της ενίσχυσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, βοήθησε την αθλητική διοργάνωση να εκπέμψει ακόμα πιο ηχηρά το μήνυμά της που θέλει σώμα, πνεύμα, νου και φύση σε αρμονία και συνεργασία.

Αν βρεθείς μία φορά στο Navarino Challenge ξέρεις ότι θα επιδιώξεις να βρεθείς ξανά εκεί. Ο λόγος δεν είναι μόνο τα αθλήματα, είναι οι ξεχωριστές εμπειρίες που διοργανώνονται στο πλαίσιό του, που κάνουν κάθε Navarino Challenge μοναδικό.

Η Miele ήταν εκεί για να δώσει ακόμα πιο unique χαρακτήρα στις εμπειρίες που πλαισίωσαν τη διοργάνωση. Και το έκανε με το «καλημέρα σας» αφού κάθε συμμετέχοντας απολάμβανε φρεσκοαλεσμένο καφέ, που ετοιμαζόταν σε καφετιέρες Miele, μέχρι και το «καλή σας όρεξη» που συνόδευε κάθε Cooking Session του Navarino Challenge.

Με σύνθημα «Μια φορά Miele, για πάντα Miele» η εταιρεία που μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ποιότητας είναι ο πλεόν ειδικός για να ενώσει γαστρονομικές εμπειρίες και αθλητικό τουρισμό. Για τη Miele το μαγείρεμα είναι η απόλυτη εμπειρία που καταφέρνει να μας φέρει κοντά αλλά και να γίνει η έμπρακτη στάση φροντίδας απέναντι στον οργανισμό και το σώμα μας. Η κουζίνα γίνεται ο «ναός» της αυτοφροντίδας μας και της ουσιαστικής μας ευεξίας που συμβαίνει όταν τρέφουμε το σώμα μας υγιεινά και παράλληλα χαρίζουμε στο πνεύμα μας την εμπειρία του μοιράσματος του φαγητού με τους αγαπημένους μας άλλους.

«Τελετάρχης» σε αυτές τις ιεροτελεστίες μαγειρέματος έγινε ο Έκτορας Μποτρίνι. Ο chef ήταν που υπέγραψε τη φετινή γαστρονομική εμπειρία της Miele, όπου μέσα από 2 masterclasses που παρέδωσε αξιοποίησε τις τεχνολογικά προηγμένες συσκευές Miele για να προτείνει γεύσεις που συνδυάζουν την ανεκτίμητη για την υγεία μας μεσογειακή κουζίνα με τη σύγχρονη μαγειρική.

Τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Συνγκιρίδης, chef της Miele, για μοναδικά Cooking Sessions στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Miele Open House.

Στα Cooking Session το παρελθόν και η παράδοση συνάντησαν το παρόν και την τεχνολογία Miele μέσα από 2 πιάτα: Rizotto ε ελληνικό καφέ, κάππαρη και λεμόνι και Rizotto με πευκοβελόνες και κοτόπουλο sous vide. Εκεί ήταν που συναντήθηκε η μαγεία της ελληνικής φύσης και των ξεχωριστών προϊόντων της με τεχνολογίες όπως ο ενσωματωμένος απορροφητήρας της επαγωγικής εστίας Miele και ο θάλαμος σφράγισης κενού και το πρόγραμμα Sous Vide των φούρνων Miele. Η παράδοση μπορεί να είναι πιο ζωντανή από ποτέ όταν στην καθημερινότητά μας η τεχνολογία λύνει τα χέρια μας. Η Miele μέσα απο αυτά τα workshops το απέδειξε.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βουτήξουν ακόμα πιο βαθιά στις τοπικές γεύσεις του τόπου που τους φιλοξενούσε με την προετοιμασία ενός μεσσηνιακού picnic. Καρό τραπεζομάντιλα και λουλούδια του αγρού δημιούργησαν το πιο ανοιξιάτικο σκηνικό για τους συμμετέχοντες στο μεσσηνιακό picnic που γέμισε με χρώματα, γεύσεις, νοσταλγία και συναισθήματα τους συμμετέχοντες. Ο καθένας με το δικό του «μπογαλάκι» γεμάτο με υλικά από τη μεσσηνιακή γη, ταξίδεψαν γευστικά σε άλλους χρόνους εκεί όπου το φαγητό στη φύση ήταν καθημερινότητα. Εκεί όπου όσα βρίσκονταν στο πιάτο μας έδεναν με το τοπίο γύρω μας και η φύση έντυνε ηχητικά κάθε μας γεύμα.

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή γυναικών από τη Μεσσηνία που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες ιστορίες και μνήμες, αλλά και συνταγές που με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας της Miele γεφύρωσαν το χθες και το σήμερα. Η Μεσσηνία είναι γαστρονομικός προορισμός και οι συμμετέχοντες το ανακάλυψαν ακόμα περισσότερο μέσα από τη δράση Traditional Messinian Cooking Experience, που έγινε με τη συμμετοχή αυτών ακριβώς των γυναικών. Ποιος δεν θα ήθελε να μάθει τα μυστικά της μεσσηνιακής κουζίνας από τις πλεόν ειδικές και παράλληλα να διαπιστώσει πόσο εύκολο είναι να γίνουν πράξη και νόστιμο φαγητό χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Miele;

Κάθε ταξίδι είναι γεύση, κάθε τόπος είναι αρώματα, χρώματα και έμπνευση, κάθε στιγμή ευεξίας είναι χαρά. Όπως καταλαβαίνεις, ο συνδυασμός αθλητικού και γαστρονομικού τουρισμού είναι ένα στοίχημα που (στην Ελλάδα με τη συγκλονιστική κουζίνα της τουλάχιστον) μπορεί να έχει μόνο νικητές.

Η Miele, λοιπόν, έβαλε τη γνώση, την τεχνολογία και τη διάθεση για μοίρασμα και έμπνευση που είναι συνυφασμένη με κάθε στιγμή που μπορεί να περνάς μαγειρεύοντας στην κουζίνα. Οι συμμετέχοντες στο Navarino Challenge έβαλαν τη λαχτάρα για μάθηση. Ο τόπος έβαλε τις αγνές πρώτες ύλες που αποτέλεσαν έμπνευση πίσω από κάθε πιάτο που δημιουργήθηκε εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν μία μοναδική, αξέχαστη εμπειρία.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, η Miele είχε και ενεργό ρόλο και στο αγωνιστικό τμήμα της αθλητικής διοργάνωσης. Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων ήταν powered by Miele, ενώ πρόσφερε σε όλους τους τερματίσαντες μαγειρικά δώρα Miele. Το μετάλλιο είχε κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά καθώς η Miele είναι πιστή στο όραμα της βιωσιμότητας για έναν καλύτερο κόσμο. Επιπλέον η Miele ως χορηγός υποστήριξε και άλλα αθλήματα όπως το γκολφ και το ποδόσφαιρο.

Η διοργάνωση κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή απονομών βραβείων σε αθλητές που ξεχώρισαν για το ήθος, το πάθος και τη συνεισφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Για τη Miele, ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι μίας ολοκληρωμένης ζωής, όπως ακριβώς είναι και η γεύση. Αναπόσπαστο κομμάτι μίας αλυσίδας ευεξίας η καρδιά της οποίας χτυπά δυνατά σε κάθε κουζίνα. Εκεί όπου συζητούνται τα πιο σοβαρά, εκεί που γιορτάζονται οι επιτυχίες (αθλητικές ή μη), εκεί όπου ετοιμάζεται το φαγητό της παρηγοριάς στα δύσκολα, εκεί όπου ποτήρια τσουγκρίζουν μεταξύ τους πάνω από κατσαρόλες που αχνίζουν, εκεί όπου η αγάπη παίρνει τη μορφή του φαγητού που σερβίρεται στα πιάτα.

Για τη Miele η παρουσία της στο Navarino Challenge είναι η υπόσχεση για την ένωση πνεύματος και σώματος με τη μορφή της ζωτικής δύναμης του φαγητού. Είναι ακόμα η υπόσχεση να είναι εκεί και να στηρίζει και να χειροκροτά εκείνους που ξεχωρίζουν, αλλά και όσους απλά μοιράζονται τη χαρά της συμμετοχής. Όλους όσοι ανακαλύπτουν ότι η μεγαλύτερη ευεξία κρύβεται ακριβώς σε αυτό: Στο μοίρασμα.