ΒΙΒΛΙΑ

Τα αγαπημένα βιβλία της Δέσποινας Βανδή

Όσο μένουμε σπίτι ανακαλύπτουμε πως ο χρόνος για να περάσει χρειάζεται δραστηριότητες. Πόση ώρα να μιλήσεις στο τηλέφωνο; Πόση τηλεόραση να δεις; Πόσες ώρες να μαγειρέψεις κι άλλες πόσες να πλύνεις πιάτα και κατσαρόλες; Πόσες ώρες να κοιμηθείς; Το διάβασμα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα για να περάσεις ευχάριστο αλλά και ποιοτικό χρόνο. Οι επιλογές αμέτρητες αλλά η Δέσποινα Βανδή θέλησε να βοηθήσει φτιάχνοντας τη λίστα με τα δικά της αγαπημένα.

Τα αγαπημένα βιβλία της Δέσποινας Βανδή είναι πολλά όμως έχει να κάνει κάποιες προτάσεις. Ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram και παρουσίασε τα βιβλία που της αρέσουν πολύ.

Το βίντεο με τα αγαπημένα βιβλία της Δέσποινας Βανδή

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Βιβλία που αγαπώ!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Οδηγός αγοράς

Έτοιμη και η λίστα με τα βιβλία που αγαπά η Δέσποινα Βανδή και προτείνει. Εκ προοιμίου να σου πω πως το βιβλίο «Η μέθοδος του Αριστοτέλη» είναι προσωρινά εξαντλημένο αλλά υπάρχει στον οδηγό αγοράς γιατί μπορεί να θέλεις να το παραγγείλεις.

Η Ψυχολογία των Μαζών, Le Bon Gustave
PUBLIC.GR

Η Ψυχολογία των Μαζών, Le Bon Gustave

Ένα έργο που αξίζει ειδικά σήμερα να διαβαστεί από όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, καθώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται οχλοκρατίες […] που είναι έτοιμες να απεμπολήσουν όλες τις κατακτήσεις του δυτικού πολιτισμού. […] Οι εξτρεμιστικές σε όλο το πολιτικό φάσμα τοποθετήσεις που τροφοδοτούνται από το μίσος για τον άλλο φανερώνουν ότι οι λόγοι σαγήνευσης των ανθρώπων από τον όχλο είναι πάντα επικίνδυνα παρόντες.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ικιγκάι Τα μυστικά της Ιαπωνίας, Héctor García (Kirai), Francesc Miralles
PUBLIC.GR

Ικιγκάι Τα μυστικά της Ιαπωνίας, Héctor García (Kirai), Francesc Miralles

Το βιβλίο αυτό αναλύει για πρώτη φορά τους τρόπους των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή, αποκαλύπτοντάς μας το πώς τρέφονται, πώς κινούνται, πώς δουλεύουν, πώς τα πάνε μεταξύ τους και -το καλύτερα φυλαγμένο μυστικό- πώς βρίσκουν το ικιγκάι που δίνει νόημα στη ζωή τους και τους κάνει να ζουν εκατό χρόνια σε απόλυτα καλή φόρμα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ούτε το όνομά μου, Halo Thea
IANOS

Ούτε το όνομά μου, Halo Thea

Η συγγραφέας καταγράφει την αληθινή ιστορία της μητέρας της που, σε ηλικία 10 ετών, ξεριζώθηκε από τα ελληνικά χωριά του Πόντου, είδε ένα ένα τα μέλη της οικογένειάς της να αφανίζονται στις μαρτυρικές πορείες θανάτου στην Ανατολία, και σώθηκε ως εκ θαύματος από μια οικογένεια Αρμενίων στο Ντιγιαρμπακίρ στα νοτιο-ανατολικά της Τουρκίας. Σε ηλικία 15 ετών, δόθηκε με προξενιό σε έναν Ασσύριο-μετανάστη στην Αμερική και έφτασε στις ΗΠΑ, όπου ζει μέχρι σήμερα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται, Peck Scott M.
IANOS

Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται, Peck Scott M.

Ένα αληθινά σοφό βιβλίο, που μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον αναγνώστη, Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος συνεχίζεται, είναι ένα ταξίδι αυτό-ανακάλυψης, καθώς και μια διαφωτιστική ανάλυση των δυσκολιών της ζωής και της παράδοξης φύσης της πίστης. Είναι ένα πραγματικά σημαντικό βιβλίο που έχει πολλά να προσφέρει.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Το δώρο της ωριμότητας, Freeman Philip
PUBLIC.GR

Το δώρο της ωριμότητας, Freeman Philip

Ανησυχείτε ότι όσο μεγαλώνετε θα αρχίσετε να χάνετε τη λίμπιντό σας, την υγεία σας και πιθανόν και τα λογικά σας; Ε, λοιπόν, ο Κικέρων έχει καλά νέα για εσάς. Στο βιβλίο Το Δώρο της Ωριμότητας, ο μεγάλος Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός περιγράφει λεπτομερώς το πώς μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας το πιο ενδιαφέρον καθώς και το γιατί μπορεί να ανακαλύψετε ότι το διάβασμα και η κηπουρική πιθανόν να αποδειχθούν πολύ πιο ευχάριστα από το σεξ.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τα εις εαυτόν, Aurelius Marcus Antoninus Augustus
PUBLIC.GR

Τα εις εαυτόν, Aurelius Marcus Antoninus Augustus

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σ' ένα αντίσκηνο, κατέγραφε τους συλλογισμούς του, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας. Με σκοπό να σταθεί συνεπής στις ιδέες που ενστερνίστηκε στα νιάτα του, ν' αντέξει στις δυσκολίες, να μη παρασυρθεί από τον χείμαρρο των γεγονότων και καταλήξει ένας συνηθισμένος άνθρωπος της εξουσίας, αλλά να παραμείνει αυτό που ήταν: ένας φιλόσοφος-αυτοκράτορας.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Η μέθοδος του Αριστοτέλη, O' Toole James
PUBLIC.GR

Η μέθοδος του Αριστοτέλη, O' Toole James

Επί αιώνες οι ευφυείς άνθρωποι όλων των κοινωνιών στρέφονταν στον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη για να βρουν απαντήσεις στα καθημερινά τους προβλήματα, και έναν οδηγό για μια καλύτερη ζωή. Είναι αλήθεια πως μελετώντας τον Αριστοτέλη, βρίσκεις λύσεις σε καίρια προβλήματα, παίρνεις απαντήσεις που, αν τις κάνεις τρόπο ζωής, αλλάζουν ριζικά τη ζωή σου και της δίνουν νόημα.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ