ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα 6 τραγούδια του Αντώνη Ρέμου που σε έκαναν 100 φορές κομμάτια, έτσι ξαφνικά

Για Παραμονή Πρωτοχρονιάς τι ετοιμάζεις; Πώς λέτε να την περάσετε; Σπίτι; Σπίτι, πού αλλού; Και για αλλαγή του χρόνου; Εκεί στο 3,2,1 τι έχετε σκεφτεί; Αυτή τη στιγμή που σου μιλάω είμαι με χαρτί και μολύβι στο χέρι και προσπαθώ να κάνω υπολογισμούς προκειμένου να είμαστε στο σπίτι μέχρι 9 άτομα, από 2 οικογένειες και πάει λέγοντας γιατί πάνω από όλα η ασφάλεια. Άσε που παλεύω να δω πού θα τους βάλω όλους να κάτσουν γιατί οι 2 από τους 9 είναι τσακωμένοι και δεν πρέπει η αλλαγή να τους βρει δίπλα δίπλα στο τραπέζι. Είναι πολλοί οι υπολογισμοί κι έχω ξεχάσει να σου πω και το πιο σημαντικό από όλα. Στο σπίτι μας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έρθει η Ρούλα Κορομηλά και ο Αντώνης Ρέμος. Και στο δικό σας;

Ο Αντώνης Ρέμος και η Ρούλα Κορομηλά προσκαλούν όλους τους τηλεθεατές σε ένα μοναδικό πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 21:50 στο MEGA για να καλωσορίσουμε το 2021 όλοι μαζί με αγάπη, αισιοδοξία και κέφι.

Λίγο πριν βάλω τα καλά μου και καθίσω στον καναπέ θέλω μαζί να θυμηθούμε τις ουκ ολίγες φορές που ο Αντώνης Ρέμος μάς έσυρε στα πατώματα και μάς έκανε κουρέλι. Γιατί μπορεί να είπαμε κέφι, μπριο και ζωντάνια για την αλλαγή του χρόνου αλλά να μην ξεχάσουμε και τις φορές που μας έκανε 100 φορές κομμάτια.

Να κάνουμε μαζί την απαραίτητη προετοιμασία, να μπούμε στο κλίμα και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να βάλουμε MEGA στις 21:50 και να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι.

«Μας έλειψε να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο» είπε ο Αντώνης Ρέμος στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή Πάμε Δανάη. Και σε εμάς έλειψε Αντώνη.

Δύο ψέματα

Συνθέτης: Βαρδής Αντώνης
Στιχουργός: Γιαννόπουλος Βασίλης

Ο στίχος

Κι αν φωνάξω τ’ όνομά σου
θα κοιτάξεις στα κλεφτά
και θα κάνεις για φαντάσου
πως δεν με θυμάσαι πια

Κι αν ρωτήσεις πώς περνάω
θα σου πω δυο ψέματα
ένα πως δεν σ’ αγαπάω
κι ένα πως σε ξέχασα

Χωρισμένοι είστε, αμφιβολία δεν υπάρχει αλλά εσύ ακόμα εκεί λες και καμία μέρα δεν έχει περάσει από τότε που βάλατε το τέλος. Μία τυχαία συνάντηση στον δρόμο και υπενθυμίζει στην καρδούλα σου πως είσαι συνεπής στο συναίσθημα «δάπεδο». Αγαπάμε κύριε, πειράζει;

Τι ήμουνα για ‘σένα

Συνθέτης: Φοίβος
Στιχουργός: Φοίβος

Ο στίχος

Απ’ τη ζωή μου πέρασες
και με ‘κανες κομμάτια
Θέλω μονάχα να μου πεις
κοιτώντας με στα μάτια
Τί ήμουνα για σένανε
τί ήσουνα για μένανε
καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε

Πέρασε από τη ζωή σου την έκανε κομμάτια και αποχώρησε ωραιότατα. Τώρα, είναι στιγμή να σε κοιτάξει στα μάτια και να γίνει ο λογαριασμός. Μετά από τέτοια κοινή πορεία έχεις κι εσύ τις απαιτήσεις σου και με τι δίκιο σου. Τί ήμουνα για σένανε; Τί ήσουνα για μένανε. Θέλεις κάποιες απαντήσεις ώστε να μπορέσεις να πας στο παρακάτω.

Σπασμένα Κομμάτια Της Καρδιάς

Συνθέτης: Σαμπάνης Γιώργος
Στιχουργός: Μωραΐτης Νίκος

Ο στίχος

Τα σπασμένα μας κομμάτια της καρδιάς
Τα ξανακολλάω
Κοίταξέ με πως μπορώ
Απ’ το ελάχιστο που άφησες για μας
Πάλι σ’ αγαπάω
Πόσο αχ πόσο σ’ αγαπώ

Στιγμή συνειδητοποίησης η συγκεκριμένη που σχεδόν του τρίβεις στα μούτρα την ικανότητά σου να σηκώνεις δίπατη οικοδομή με δύο τουβλάκια. Γιατί είσαι ολιγαρκής ακόμα και στην αναζήτηση της αγάπης, όταν αυτή είναι μονόπλευρη.

Θα ‘πρεπε

Συνθέτης: Θεοφάνους Γιώργος
Στιχουργός: Θεοφάνους Γιώργος

Ο στίχος

Θα ’πρεπε θα ’πρεπε
θα ’πρεπε να ’σουν εδώ
που σε χρειάζομαι σε χρειάζομαι
αφού έμαθα όλα μαζί σου
να τα μοιράζομαι
να σε νοιάζομαι
και να σ’ έχω ανάσα μου
γη κι ουρανό

Το πρέπει στη ζωή μου δεν το θέλω αλλά έρχονται αυτές οι άτιμες οι στιγμές που είμαι υποχρεωμένη από ανώτερες δυνάμεις να το πω. Θα ’πρεπε να ’σουν εδώ που σε χρειάζομαι, σε χρειάζομαι. Διπλό το χρειάζομαι για να καταλάβεις την επιτακτικότητα της ανάγκης. Μάθαμε καλά καλά να τα μοιραζόμαστε όλα και πας και φεύγεις. Με ποιο δικαίωμα;

Έλα να με τελειώσεις

Συνθέτης: Θεοφάνους Γιώργος
Στιχουργός: Θεοφάνους Γιώργος

Ο στίχος

Από τη μέρα που ’φυγες
τον ήλιο έχω χάσει
κι η νύχτα την καρδούλα μου
αιχμάλωτη έχει πιάσει

Έλα να με τελειώσεις
μόνο εσύ μπορείς
Έλα να με τελειώσεις
μη μου το αρνηθείς
Στο στήθος μου μη φοβηθείς
μαχαίρι να καρφώσεις

Εδώ πια έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Είσαι πια το ρημάδι της ζωής και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Έχεις πιάσει πάτο και πάλι ζητάς να έρθει να σε αποτελειώσει. Το στάδιο της πλήρους πατωματοποίησης είναι γεγονός και είναι αναγκαίο, αν θες τη γνώμη μου, για να τον ξεπεράσεις. Πάει πιο κάτω; Δεν πάει.

Ντροπή σου

Συνθέτης: Παπαδόπουλος Κυριάκος
Στιχουργός: Γερμανού Ναταλία

Ο στίχος

Ντροπή σου
που δεν κατάλαβες ποτέ τι σου ‘χω δώσει
που άφησες έτσι μιαν αγάπη να τελειώσει
για τη ψευτιά και για την άδεια τη ζωή σου
ντροπή σου

Και τελειώνουμε με τη φάση του εκνευρισμού. Του αι σιχτίρ. Του μονολεκτικού μηνύματος που ακολουθεί το παρακαλετό, τις συγγνώμες και τα Αντώνη έλα πάρε με από ‘δω. Κατέβαλες κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά αυτός ανένδοτος. Τι ακολουθεί. Ένα περιποιημένο ντροπή σου κι έξω από την πόρτα. Του το ρίχνεις κι όλο πάνω του, ησυχάζεις και από τις τυχόν τύψεις.