TIPS

Τα 4 μυστικά για το μαγείρεμα της γαρίδας

Unsplash

Το τραπέζι της Σαρακοστής δεν γίνεται να μην έχει γαρίδες. Κι επειδή ακριβώς δεν γίνεται πρέπει να ξέρεις τα βασικά κόλπα για να τις κάνεις ζουμερές και νόστιμες.

Σε προλάβαμε πριν τις ρίξεις στον φούρνο, την κατσαρόλα, ή τη σχάρα. Οι γαρίδες είναι ένα ευαίσθητο υλικό για αυτό και το μαγείρεμά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-7 λεπτά.

Αν ξεχαστείς το πιο πιθανό είναι οι γαρίδες να είναι σκληρές και να μην μπορούν καν να καθαριστούν. Είτε βραστές, είτε αχνιστές, είτε σοτέ στο τηγάνι σε λάδι ο χρόνος είναι πάνω κάτω ο ίδιος.

Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμες άνοιξε μία στη μέση και δες το χρώμα της. Αν η σάρκα της είναι λευκή τότε είναι ζουμερή και έτοιμη.

Για έξτρα άρωμα μπορείς να τις καθαρίσεις και να τις μαρινάρεις για 15 λεπτά σε ούζο ή λαδολέμονο με σκόρδο πριν τις μαγειρέψεις.

Αν σκέφτεσαι να τις κάνεις βραστές θα πρέπει να περιμένεις να βράσει το νερό και μετά να τις ρίξεις μέσα. Μόλις το χρώμα τους γίνει πορτοκαλί, τις σουρώνεις και τις σερβίρεις με λάδι, ρίγανη και λεμόνι.