ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για την πιο γευστική σαγκρία

Όταν ακούς τη λέξη σαγκρία το μυαλό είναι σαν να χαλαρώνει αμέσως και να ονειρεύεται πάρτι σε ταράτσες με ένα ποτήρι στο χέρι γεμάτο από το πιο γευστικό και φρουτώδες κόκκινο κρασί που έχεις πιει. Η σαγκρία είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων από τον 18ο αιώνα και μάλλον, μιας και οι ακριβείς ρίζες της είναι αδύνατο να εντοπιστούν, προήλθε από την Ισπανία. Οι Ισπανοί την τιμούν μέχρι σήμερα, ενώ η σαγκρία είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλές ποτό και στη Βρετανία αλλά και την Ελλάδα. Μιας και το καλοκαίρι ενδείκνυται για πάρτι ή απλά για άραγμα στις ταράτσες της πόλης σου βρήκαμε την πιο δροσιστική και καλοκαιρινή συνταγή για να ετοιμάσεις σαγκρία και να κεράσεις ένα ποτήρι τον εαυτό σου ή την παρέα σου ανά πάσα στιγμή.

 

Υλικά

Φράουλες

Αχλάδια

1 πορτοκάλι

Χυμός λεμονιού

Λίγο brandy

2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Garnacha ή Pinot Noir)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις τα ώριμα φρούτα που διάλεξες και το μισό από το πορτοκάλι και τα αναμειγνύεις με το κρασί, χυμό από το υπόλοιπο μισό πορτοκάλι και χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε brandy (λίγο αν θες η σαγκρία σου να γίνει πιο ελαφριά), το σιρόπι σφενδάμου, ανακάτεψε και πάλι και άσε τη σαγκρία να ξεκουραστεί στο ψυγείο από 2 ως 8 ώρες. Μπορείς να σερβίρεις σε παγωμένο ποτήρι και να προσθέσεις και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλεις ένα πιο fizzy αποτέλεσμα.