ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για πεντανόστιμο προφιτερόλ

Θα χρειαστείς:

Για τα σου

80 γρ βούτυρο ανάλατο

25 γρ ζάχαρη

1/2 κ.γ αλάτι

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

4 αυγά

 

Για τη γέμιση

1 σπόροι από ένα κλωνάρι βανίλιας

150 κρέμα γάλακτος φυτική

40 γρ ζάχαρη

1/2 κ.γ βανίλια

Για την σάλτσα σοκολάτας

50 γρ βούτυρο ανάλατο

250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

180 γρ ζάχαρη

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ σκόνη κακάο

50 γρ μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Για τα σου

Βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι με 250 ml νερο και το αφήνουμε να βράσει.  Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από το κατσαρολάκι. Παίρνουμε το μείγμα αμέσως και το βάζουμε στο μίξερ, χτυπάμε πρώτα για 1-2 λεπτά με τον αυγοδάρτη και μετά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και απαλή πάστα. Βάζουμε το μείγμα σε μπόλ και το καλύπτουμε με μεμβράνη.

Βάζουμε τον φούρνο στους 190 και βάζουμε την πάστα σε έναν κορνέ, κάνουμε τα σουδάκια 2,5 εκ σε ένα ταψί με λαδόκολα ξεκινώντας από τις γωνίες για να μην φύγει η λαδόκολα. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσαφένια. Τα βγάζουμε και τα τρυπάμε για να φύγει ο ατμός και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Για την γέμιση

Βάζουμε τους σπόρους βανίλιας, την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Γεμίζουμε τα σουδάκια με κορνέ.

Για την σάλτσα σοκολάτας

Βάζουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος 180 γρ ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας  μαζί με 250 ml νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λίωσει η σοκολάτα. Περνάμε από σίτα να μην έχει κομματάκια.

Βάζουμε τα σουδάκια σε ένα πιάτο και τα περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας.

Δες περισσότερες συνταγές στο www.tzispot.com