ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μυρωδάτο cheesecake λεμονιού

Συνταγή για cheesecake λεμόνι, από το Cookpad.gr. Ακολούθησε τα βήματα και καλή απόλαυση.

Υλικά

Για την βάση:

200 γρ μπισκότα digestive

100 γρ βούτυρο

Για την κρέμα:

250 γρ κρέμα γάλακτος

2 γιαούρτι λεμονιού (250 γρ το καθένα)

200 γρ τυρί κρέμα

10 γρ ζελατίνα

100 γρ ζάχαρη

1 λεμόνι (τον χυμό του)

Για την κρέμα λεμονιού:

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

100 ml χυμό πορτοκάλι

15 γρ νισεστέ

1 λεμόνι ολόκληρο

Οδηγίες

Ρίχνουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα που κλείνει και τα σπάμε με τον πλάστη.

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα τσέρκι 24 εκατοστά. Τα πατάμε να πάνε παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά λίγο και με το μίξερ.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε λίγο.

Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνα να λιώσει.

Το ρίχνουμε στο άλλο μείγμα και ανακατεύουμε.

Το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό από 2 λεμόνια, το χυμό πορτοκάλι και το νισεστέ. Το ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει λίγο.

Ρίχνουμε την κρέμα στο γλυκό και την απλώνουμε καλά παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ακόμα.

Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το τσέρκι.

Το άλλο λεμόνι το κόβουμε σε λεπτές φέτες και διακοσμούμε με αυτό το γλυκό.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr