ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για λιμοντσέλο, το δροσερό λικέρ με άρωμα λεμονιού

Συνταγή για δροσερό λιμοντσέλο, από το Cookpad.gr.

Υλικά

500 ml τσίπουρο

200 γρ. ζάχαρη

5 λεμόνια

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα λεμόνια με τρεχούμενο νερό. Στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα προσέχοντας να την κόψουμε όσο πιο λεπτή μπορούμε.

Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε την ζάχαρη, το τσίπουρο και τις φλούδες λεμονιού. Κλείνουμε καλά και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος για δυο εβδομάδες.

Δεν θα παραλείψουμε να ανακατεύουμε το μείγμα τουλάχιστον μια φόρα την ήμερα.

Όταν περάσουν οι δυο εβδομάδες, με ένα σουρωτήρι και μια καθαρή γάζα, σουρώνουμε καλά σε ένα γυάλινο μπουκάλι και κλείνουμε αεροστεγώς.

Σερβίρουμε παγωμένο με φέτες λεμονιού και φύλλα από φρέσκια λουίζα.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr