ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για γεμιστά μελομακάρονα της Λασκαρίνας Γερασίμου

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει μελομακάρονα, ένα άκρως χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μία συνταγή που χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο.

YΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

Δύο ποτήρια λάδι

ένα ποτήρι βούτυρο

Δύο αυγά χτυπημένα

τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του

μισό κουταλάκι σόδα

ελάχιστα κανελογαρύφαλλα κοπανισμένα

αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει. (περίπου 1,5 σακούλα-κάτι λιγότερο.

Για τη γέμιση

χοντροκομμένα καρύδια

μπόλικη κανέλα

λίγη ζάχαρη

ελάχιστο γαρύφαλλο

Για το μέλωμα

δύο φλιτζάνια μέλη

δύο φλιτζάνια ζάχαρη

δύο φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μίξερ επί δεκαπέντε λεπτά χτυπάμε λάδι, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Προσθέτουμε χυμό, ξύσμα, σόδα και χτυπάμε ακόμα 15 λεπτά. Τμηματικά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Σε κάθε κομματάκι ζύμης ανοίγουμε με το δάχτυλο ένα αυλάκι, βάζουμε την γέμιση, το κλείνουμε. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Μόλις κρυώσουν τα μελώνουμε.

Για το μέλωμα βράζουμε τα υλικά για ένα λεπτό και μετά χαμηλώνουμε την ένταση στο 1 και βράζουμε τα κρύα μελομακάρονα για 5 λεπτά.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε αμέσως επάνω τους τριμμένο καρύδι, ζάχαρη και κανέλα.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Εύκολο ρολό φράουλας

Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, δημητριακά ρυζιού και κράνμπερις

Ψαρονέφρι γεμιστό με δαμάσκηνα