ΓΛΥΚΟ

Συνταγή για διπλή μους σοκολάτας

Λατρεύεις τη σοκολάτα; Τότε δοκίμασε τη συνταγή για διπλή μους σοκολάτας (bitter και λευκή, δύο σε ένα, καλά κατάλαβες) του σεφ Βασίλη Τζίμα.

Εκτέλεση:

Για τη μους bitter σοκολάτας

Κόψε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί.

Ανακάτεψε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε και πάλι.

Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσέ την στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Για τη μους λευκής σοκολάτας

Μούσκεψε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κόψε τη λευκή σοκολάτα σε μικρότερα κομμάτια και λιώσε την σε μπεν μαρί με 2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Όταν λιώσει, στράγγιξε τη ζελατίνη, ρίξε την στην λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά.

Χτύπα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και πρόσθεσέ την στο μείγμα της λευκής σοκολάτας ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

Μοίρασε τις μους σε ποτήρια ή σε μπολ και διατήρησέ τις στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρεις.

Υλικά:

Για τη μους bitter σοκολάτας

150 γρ. κουβερτούρα

300 ml κρέμα γάλακτος

4 κουτ. της σούπας κακάο

Για τη μους λευκής σοκολάτας

150 γρ. λευκή σοκολάτα

300 ml κρέμα γάλακτος

1 φύλλο ζελατίνης

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com