WATCHLIST

Χριστούγεννα: 10 ταινίες στο Netflix (για όλα τα γούστα) που θα σου κάνουν την καλύτερη γιορτινή παρέα

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν είμαστε σε θέση να βγούμε να το γιορτάσουμε μέχρι το πρωί και σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε πάρτι σε κάποιο σπίτι.

Αυτό όμως που που μπορούμε να κάνουμε με μία κούπα ζεστή σοκολάτα, κουβερτούλα και το φαγητό που θα περισσέψει από το μεσημέρι, είναι να δούμε ταινίες και σειρές που μυρίζουν Χριστούγεννα και μάς βάζουν στο κλίμα, ειδικά αν δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε από μόνοι μας.

Το Netflix είναι πάντα εκεί για εσένα, σε κάθε σου στιγμή. Η ποικιλία των επιλογών φέτος είναι μεγάλη και καλύπτει όλα τα γούστα. Θες ρομάντζο; Θες παιδικό; Θες χριστουγεννιάτικες ιστορίες τρόμου; Ή μήπως τον Bill Murray να λικνίζεται και να υποδύεται τον εαυτό του;

Κλάους

Η παιδική ταινία που κυκλοφόρησε τις γιορτές του 2019 αλλά κάνει δεύτερη καριέρα και παίρνει την αναγνώριση που του αξίζει. Μια απλή πράξη καλοσύνης ξυπνά την ελπίδα σε έναν παγωμένο, μακρινό τόπο και γεννά έναν χριστουγεννιάτικο θρύλο. Για μεγάλες συγκινήσεις.

Γιορτινές Ιστορίες Τρόμου

Πάμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό, για τους λάτρεις του horror είδους. Οκτώ απολαυστικά σκοτεινές μικρές ιστορίες με φόντο το Halloween, τη γιορτή της μητέρας και άλλες γιορτές συνθέτουν αυτήν την ανατριχιαστική ανθολογία τρόμου.

Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας

Κλασική ρομαντική κομεντί των 90s που παίζει όλον τον χρόνο αλλά έχει και εντελώς χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τζο και η ιδιοκτήτρια ενός μικρού καταστήματος Καθλίν, ερωτεύονται μέσω μέιλ, αγνοώνται και οι δύο ότι εκείνος θέλει να κλείσει το μαγαζί της.

Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα χωρίς Grinch και Jim Carrey δεν γίνονται. Είναι αδιαμφισβήτητο. Μπορείς να δεις στο Netflix την ταινία με το πράσινο πλάσμα που προσπαθεί να κλέψει τα Χριστούγεννα από τη Χούβιλ, αλλά μία χειρονομία καλοσύνης από τη Σίντι Λου Χου και την οικογένειά της, κάνουν την καρδιά του να λιώσει. Ή να μεγαλώσει.

Ο Μπάτμαν επιστρέφει

Κάποιες ταινίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα Χριστούγεννα, κι ας μην τους φαίνεται με τη μία. Ο Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον με τον απίστευτο Ντάνι Ντεβίτο στον ρόλο του Πιγκουίνου είναι μία εξ αυτών. Ο Μπάτμαν πολεμά τρεις νέους κακούς που θέλουν τον έλεγχο της πόλης, όπως ένας διεφθαρμένος επιχειρηματίας, ο αποκρουστικός Πιγκουίνος και η μυστηριώδης Catwoman.

Μοναδικά Χριστούγεννα με τον Μπιλ Μάρει

Μπιλ, αν μάς διαβάζεις, εσένα θα δούμε και φέτος. Ο φοβερός ηθοποιός συγκεντρώνει μερικούς σταρ για μία βραδιά μουσικής, σκανταλιών και παρείστικης διάθεσης σε αυτήν την αναιδή παραλλαγή των εορταστικών σόου βαριετέ.

Ραντεβού στις Γιορτές

Έχοντας κουραστεί να είναι μόνοι στις γιορτές, δύο άγνωστοι  συμφωνούν να συνοδεύσουν ο ένας τον άλλο όλον τον χρόνο, αλλά τελικά προκύπτουν συναισθήματα στην πορεία.

Τζακ Γουάιτχολ: Χριστούγεννα με τον πατέρα μου

Αν δεν έχεις δει ακόμα τα stand up specials του Τζακ στο Netflix, σπεύσε. Σε αυτό το επεισόδιο, προσκαλεί τον συντηρητικό πατέρα του στη σκηνή του Γουέστ Εντ στο Λονδίνο για μία χριστουγεννιάτικη κωμική υπερπαραγωγή με πολλά σελέμπριτι.

Γκρέμλινς

Ένας άνδρας φέρνει ένα χαριτωμένο πλάσμα για χριστουγεννιάτικο δώρο στον γιο του, από το οποίο όμως ξεπηδά ένας στρατός διαβολικών και επικίνδυνων μικρών τεράτων. Oldie but goodie.

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες με τις οποίες μεγαλώσαμε

Για το τέλος σου άφησα μία νέα σειρά που όμως ξετυλίγει τις αληθινές ιστορίες πίσω από τα θρυλικά χριστουγεννιάτικα μπλοκμπάστερ, σκηνές από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις με το καστ και το συνεργείο.