ΕΞΟΔΟΣ

Συμβουλές για το απόλυτο (παράνομο) beach party

Πες με ξενέρωτη, πες με άμαθη αλλά δεν είχα ιδέα ότι το 2014 διοργανώνονται beach parties εντός Αττικής, από παρέες αυτόνομες, με κόσμο 200-300 άτομα και τα σπάνε. Όταν λοιπόν με κάλεσαν σε ένα τέτοιο, μάλλον κράτησα μικρό καλάθι. Μου έφτασε η εξέλιξη για να πω "εδώ είμαστε" και να ξεκινήσω το ρεπορτάζ.

Όπου ρεπορτάζ, εννοώ φυσικά τον παρασιτισμό στην παρέα που το “έτρεξε”. Πήγα 3 το μεσημέρι, έφυγα 7 το πρωί και όταν πέρασαν λίγες ημέρες επανήλθα τηλεφωνικά για λεπτομέρειες.

Ναι, πέρασα υπέροχα στη Χαμολιά. Τόσο που θέλω να ξαναπάω σε κάτι αντίστοιχο, οπότε σου δίνω τα μυστικά για να το διοργανώσεις και να με καλέσεις. Γιατί τι στο καλό Ladylike είμαστε αν δε ξέρουμε να κάνουμε μοναδικά πράγματα που συζητιούνται;

Πάμε λοιπόν. Διάβασε, εμπέδωσε, σημείωνε.

Βρες τους συνδιοργανωτές

Η παρέα να είναι καλή πάνω από όλα ΚΑΙ στο beach party. Αν έχεις όρεξη να κάνεις κάτι ξεχωριστό, βρες εκείνες και εκείνους που θέλουν να συμμετέχουν και οργανωθείτε από νωρίς. Ανάλογα με το πόσο “ανοιχτό” το φαντάζεσαι, η διοργανώτρια ομάδα πρέπει να είναι το 5% (καλά έ τι σου είπα τώρα). Αν δηλαδή ψήνεστε για μικρό, τύπου 50 άτομα, τότε 3 άτομα είστε οκ. Αν θέλετε 100, τότε 5 κλπ. Την προσοχή σου: τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τη διοργάνωση, αυτή η ομάδα πρέπει να έχει “κλείσει” και να είναι έτοιμη για τον αγώνα.

Ας μιλήσουμε για λεφτά

Η ομάδα θα αποφασίσει μετά, πόσα λεφτά είναι έτοιμη να χαλάσει για το συγκεκριμένο event. Τα περισσότερα Beach Parties είναι Byob (Bring Your Own Bottle) οπότε αυτά που πρέπει να δείτε είναι τα χρήματα που χρειάζονται για ήχο, μεταφορικά, γεννήτρια, πάγο και διάφορα άλλα (ποτηράκια, ντεκόρ). Το συνολικό ποσό πάει δια του αριθμού των μελών της ομάδας και για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή, συγκεντρώστε το λίγες ημέρες πριν να γίνει το party.

“Κλείσε” την παραλία

Άμα τα έχετε κανονίσει τα παραπάνω, βρίσκεστε σε πολύ καλό στάδιο. Τώρα αρκεί μια παραλία για να “κατοχυρώσετε” – άτυπα φυσικά.

Σε αυτό το σημείο, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα τηλέφωνο στον Δήμο και το Λιμενικό αν χρειάζεται κάποια άδεια για να κάνεις ένα τέτοιο event. Αν επιλέξεις να κινηθείς επικίνδυνα (οι περισσότεροι το κάνουν) διάλεξε μια παραλία μακρυά από σπίτια και επιχειρήσεις (beach bar, πλαζ κλπ) ώστε να μην ενοχλείτε κανέναν άλλον εκτός από την θάλασσα.

Επίλεξε τους Djs

H μουσική είναι η ψυχή του party και δεν πρέπει να την αφήσεις στην τύχη. Σκέψου ποιοί μπορούν να επιλέγουν τραγούδια αυτή τη μοναδική βραδιά και πρότεινε το τους. Οργάνωσε τις ώρες που θα παίζουν σε ένα χρονοδιάγραμμα.

4-5 άτομα είναι μια χαρά. Ούτε θα εξαρτάσαι από ένα μόνο άτομο, που μπορεί κάτι να συμβεί και να μη μπορεί να παίξει, ούτε θα ανεβοκατεβαίνει στα decks κόσμος (αυτό το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα τουρλού τουρλού και να μην περάσει κανείς καλά).

Προσκάλεσε προσεκτικά

Ο κόσμος που θα καλέσεις θα είναι και το ίδιο party. Όσο καλά και αν έχεις πετύχει τη διοργάνωση, μετράει πάρα πολύ ποιός θα έρθει, τι παλμό θα δώσει και στην τελική οι γνωριμίες (ξέρεις, ξέρεις). Το Facebook είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να στείλεις τις προσκλήσεις σου.

Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις “κλειστό event” και να γράψεις κανόνες, όρους. Εκεί, μπορείς να δώσεις οδηγίες και για το πως να έρθει κάποιος στην παραλία που θα γίνει το party, καθώς δεν είναι δεδομένο ότι θα την ξέρουν όλοι. Επίσης, μπορείς να ενημερώνεις για τον καιρό που θα έχει και γενικά είναι ένας αρκετά ασφαλής τρόπος να λες όσα θες σε όλους, γρήγορα. Άλλος τρόπος, για μικρότερα parties είναι “στόμα με στόμα”. Πρόκειται για κάτι αρκετά ριψοκίνδυνο καθώς μπορεί να μην εμφανιστεί κανείς ή να έρθουν περισσότεροι από όσοι υπολόγιζες και να μη χωράνε. Τέλος, με τηλέφωνα είναι πιο προσωπικό και μπορείς να το κάνεις τουλάχιστον σε εκείνα τα άτομα που δε θες να λείπουν με τίποτα.

Ζητούνται άντρες για κουβάλημα

Το λιγότερο μια εβδομάδα πριν γίνει το πάρτι, πρέπει να έχεις μιλήσει με εταιρείες που μπορείς να ενοικιάσεις ηχεία και γεννήτρια. Θα βρεις άπειρες αν κάνεις σχετική αναζήτηση είτε στο Google, είτε στον τηλεφωνικό κατάλογο. Επίσης, πρέπει να έχει κλείσει και το θέμα laptop που θα πάει στην παραλία (καλό είναι να υπάρχει και ένα εφεδρικό) όπως επίσης και το ποιό αυτοκίνητο θα δανειστείτε ώστε να χωρέσουν όλα αυτά- αν πάτε σε ενοικίαση αυξάνεται το budget. Μιλώντας για budget, το λιγότερο που μπορεί να σου κοστίσει ο ήχος είναι 120 ευρώ.

Ραβασάκια στους γείτονες

Αν υπάρχουν σπίτια που μπορεί έστω και λίγο να ακούσουν τη μουσική που θα επιλέξουν οι Djs του party σου, φέρσου σα σωστή Lady και ενημέρωσε. Τα παιδιά της “Χαμολιάς” μου είπαν ότι σε άλλο πάρτι τους, είχαν στείλει γράμματα όπου ενημέρωναν για την ημερομηνία διεξαγωγής και καλούσαν τον παραλήπτη να τους τηλεφωνήσει σε συγκεκριμένο αριθμό εάν είχε παράπονο ή πρόβλημα. Δουλεύει και το “καλησπέρα σας, κάνουμε ένα πάρτι” προφορικά αν υπάρχουν μαγαζιά τριγύρω. Στόχος είναι να περάσουν όλοι καλά, όχι να τα σπάσεις και οι γύρω να αποκτήσουν πονοκέφαλο, το ξέρεις.

Διακόσμηση

Ε ναι, ή είμαστε σωστά θηλυκά ή δεν είμαστε. Δε μπορεί να γίνει party από εσένα χωρίς να υπάρχει υψηλή αισθητική. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να επιλέξεις από μικρά φυτά (αυτό το είδα στη Χαμολιά και ήταν πρωτοβουλία άντρα – τα γυαλιά μας βάζουν) μέχρι μικρά ρεσό.

Τονίζω το μικρά, γιατί γενικά καλό είναι να αποφύγεις μεγάλες εστίες φωτιάς ενώ είσαι μέσα στη φύση. Επίσης δάδες, φωτάκια νερού, μπαλόνια είναι καλές ιδέες.

Μουσική

Προσέχουμε για να έχουμε και στην περίπτωση της μουσικής. Το καλύτερο είναι να γίνει ένα test με τα μηχανήματα, αρκετή ώρα πριν την έναρξη του party γιατί τα απρόοπτα είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Οι Djs παρακαλούνται να έχουν τα κομμάτια τους σε usb stick για παν ενδεχόμενο.

Let the Party Begin (κλικ)

Στην εποχή των selfies, του Instagram και γενικά της φωτογραφίας, δε γίνεται να αμελήσεις την αποτύπωση όσων γίνουν στο beach party σου. Δε σου λέω να πάρεις και φωτογράφο αλλά δώσε σε κάποιον τη φωτογραφική σου, ώστε να έχεις μερικά στιγμιότυπα και να τα θαυμάζεις την επόμενη ημέρα.

Και μετά;

Το μετά ομολογώ ότι είναι το πιο κουραστικό από όλα. Έχεις περάσει τέλεια, έχεις πιει τις μπυρίτσες σου αλλά πρέπει να μαζέψεις τα πράγματα, να τα γυρίσεις από εκεί που τα δανείστηκες και να αφήσεις την παραλία ΚΑΘΑΡΗ.

Καλό είναι λοιπόν, να έχει ήδη κανονιστεί ποιοι θα αναλάβουν αυτό το έργο, ώστε να μην είναι 5 άτομα που έχουν πάει στην παραλία από τις 3 και μένουν μέχρι τις 7 για κουβάλημα.

Την πρόσκληση στο Ladylike μην ξεχάσεις ε!