ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Survivor: Η τηλεθέαση, η πρώτη οικειοθελής αποχώρηση και η δηλητηρίαση που ρήμαξε τους Διάσημους

Instagram.com/survivorgreece

Η τέταρτη σεζόν του reality επιβίωσης έκανε πρεμιέρα και έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της τηλεθέασης. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το Survivor έφτασε σε ποσοστά τηλεθέασης της τάξεως του 33,6% για το σύνολο και 32,6% για το δυναμικό κοινό, το βράδυ της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου. Διάσημοι και Μαχητές μάς «ταξίδεψαν» τηλεοπτικά στον Άγιο Δομίνικο δείχνοντάς μας από την πρώτη στιγμή πως μπήκαν στο παιχνίδι για να βγουν νικητές.

Το τελευταίο επεισόδιο του Survivor που παρακολουθήσαμε είχε απ’ όλα. Μια απρόσμενη αποχώρηση, ανατροπή σχετικά με τους δυο πρώτους υποψήφιους προς αποχώρηση στο συμβούλιο αλλά και μια τροφική δηλητηρίαση.

Η οικειοθελής αποχώρηση της Έλενας Λιλιοπούλου από το Survivor

Η δεύτερη μέρα στον Άγιο Δομίνικο ξεκίνησε με μια οικειοθελή αποχώρηση εκείνη της Έλενας Λιλιοπούλου από την ομάδα των Μαχητών. Η 24χρονη φουρνάρισσα, όπως είχε δηλώσει, αποφάσισε να μπει στο «Survivor 4» επειδή έβαλε προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό της, ότι μια γυναίκα μπορεί να το κερδίσει.

Παίρνοντας τον λόγο στο χθεσινό επεισόδιο, η Έλενα Λιλιοπούλου δήλωσε πως «Είναι ένα παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει πάρα πολλές δυσκολίες και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπει ο τηλεθεατής. Καμία απολύτως σχέση. Δεν έχω πρόβλημα με την επιβίωση, αν θα κοιμηθώ στο σανίδι, αν δεν έχω να φάω, πως ξυπνάω, ότι είμαι μες στη βρώμα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με όλα αυτά. Το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι δεν μπορώ ψυχολογικά να δεχθώ αυτό τον εγκλεισμό στην παραλία. Ότι δεν μπορείς να φύγεις. Βγαίνεις έξω και βλέπεις απέραντο γαλάζιο. Δεν μπορείς να πας πουθενά. Αυτό δεν μπορώ να το αποδεχθώ».

«Η αλήθεια είναι πως ήθελα τόσο πολύ να μπω στο παιχνίδι που ήταν ένας φόβος πολύ κλειδωμένος μέσα μου και δεν το είχα σκεφτεί καν και τώρα με έχει ρίξει ψυχολογικά πολύ. Θα αποχωρήσω και αυτή είναι η τελική μου απόφαση» πρόσθεσε η Έλενα Λιλιοπούλου απευθυνόμενη στον Γιώργο Λιανό.

Παρόλο που η μέρα των Μαχητών ξεκίνησε με μια απώλεια για την ομάδα τους, οι ίδιοι έδειξαν τα δόντια τους και αναδείχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά νικητές.

Η πρώτη νίκη των Μαχητών

Το πρώτο αγώνισμα ασυλίας των παικτών έληξε με συντριπτική ήττα των Διασήμων που τους έστειλε στο συμβούλιο. Οι Μαχητές κέρδισαν τον αγώνα με σκορ 10-3 έναντι των Διασήμων, με μεγάλη ευκολία, όπως φάνηκε.

Η νίκη των Μαχητών αποδόθηκε σε θέμα τύχης από την ομάδα των Διασήμων, κάτι που διαψεύσθηκε από τους ίδιους τους Μαχητές, εστιάζοντας στις ικανότητές τους. Οι Διάσημοι φαίνεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσαρμογής στη νέα καθημερινότητα αλλά και αγωνιστική αδυναμία καθώς μέχρι στιγμής οι Μαχητές έχουν κερδίσει όλα τα έπαθλα.

Η δηλητηρίαση των Διασήμων

Παρόλο που οι Μαχητές κατάφεραν να πιάσουν ένα μεγάλο σαλάχι και να το φάνε χωρίς επιπλοκές, δε συνέβη το ίδιο και με τους Διάσημους. Οι ίδιοι, όχι μόνο αντιμετωπίζουν προβλήματα προσαρμοστικότητας, συντονισμού και μαχητικότητας, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι και με μια τροφική δηλητηρίαση. Στην προσπάθειά τους να βρουν καρπούς από τη ζούγκλα ώστε να αντιμετωπίσουν την πείνα τους, κατέληξαν σε ομαδική τροφική δηλητηρίαση. Αρχικά, δηλητηριάστηκαν η Κάτια Ταραμπάνκο και η Αγγελική Λάμπρη και ακολούθησε η υπόλοιπη ομάδα.

Το πρώτο συμβούλιο του Survivor και οι ανατροπές

Όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν αλλαγές στη διαδικασία της ανάδειξης των υποψήφιων προς αποχώρηση. Ωστόσο, για ακόμα μια χρονιά το δυνατό χαρτί είναι το τηλεοπτικό κοινό. Οι τηλεθεατές είναι αυτοί που εν τέλει καθορίζουν με την ψήφο τους ποιος θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Η χθεσινή ήττα των Διασήμων οδήγησε τους παίκτες στο πρώτο συμβούλιο του Survivor. Εκεί, αναδείχθηκαν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι παίκτες δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση, καθώς είναι αρκετά νωρίς για να βγουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα. Δύο άνδρες παίκτες συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων και επομένως δυο παίκτες αναδείχθηκαν ήδη υποψήφιοι προς αποχώρηση. Αυτοί ήταν ο Τριαντάφυλλος και ο Γιώργος Κοψιδάς.