ΕΞΟΔΟΣ

Sunday Funday: Η ιδανική Κυριακή του Θύμιου Βούλγαρη

Ο Θύμιος Βούλγαρης μένει στο Παγκράτι είναι δημοσιογράφος, εξειδικευμένος σε θέματα γαστρονομίας, ποτού, καφέ και γενικότερα ευζωίας και παράλληλα είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Social Media expert σε εστιατόρια, bars, εταιρείες ποτών και τροφίμων. Παρακάτω θα ανακαλύψεις τι περιλαμβάνει η δική του Sunday Funday.

Μεγάλο θέμα η Κυριακή. Μεταφορικά και κυριολεκτικά, αλλά για να μην γίνει νουβέλα το μικρό κείμενο που οφείλω, με χαρά, να γράψω ας ξεκινήσω με όσα πράγματα και σημεία αγαπώ να κάνω τις δικές μου Κυριακές. Sunday Funday it is.

Το πρωινό της Κυριακής

Τον καφέ μου, τουλάχιστον τον πρώτο, θα τον πιω στο Παγκράτι: Chelsea (Αρχιμήδους και Πρόκλου), Frater and Soror (Αμύντα 6) και Rabbit Punch (Ευφράνορος 40) είναι οι αυθόρμητες επιλογές μου για την εξυπηρέτηση, τον ποιοτικό καφέ και την αίσθηση οικειότητας που μου αποπνέουν.

Αν κατέβω προς το Κέντρο σίγουρα θα προτιμήσω το Peek a Bloom (Λέκκα 14) για τον εξαιρετικό καφέ τους, ενώ αν θέλω να τον συνδυάσω με brunch θα κλείσω στο 42 Barstronomy (Κολοκοτρώνη 3), το οποίο πιστεύω πως πέρα από δυνατή μπάρα, έχει ίσως το νοστιμότερο brunch και καλή κουζίνα του Κέντρου.

Sunday Funday και σωστό μεσημεριανό

Για μεσημεριανό, το πιθανότερο είναι να απολαύσω τα παϊδάκια, το συκώτι, τον σιδηρόδρομο στον φούρνο, τα χόρτα και γενικά το φαγητό της πιο υπέροχης ταβέρνας της πόλης: του Μαύρου Γάτου (Πολέμωνος 4) στο Παγκράτι.

Αγαπημένες οι Λεύκες και το μαγικό γιουβέτσι τους, στο Γαλάτσι, ποιοτικό το Φίτα με το ολόφρεσκο, ελαφρώς δημιουργικό comfort food του στα πέριξ του Intercontinental (Λεωφ. Συγγρού 89-93), ενώ αν θελήσω ιταλικό θα πάω στο Dal Professore (Αγ. Κωνσταντίνου 56) στο Μαρούσι να μου φτιάξει ο Νίκος Δημητροκάλης της νοστιμότερες και πιο σωστά «δεμένες» πάστες της Αθήνας.

Αν έχεις χρόνο – αν δεν έχεις να βρεις – να επισκεφθείς το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13). Δεδομένου του ότι πρόκειται για μια ιδιωτική συλλογή αποτελεί κόσμημα για την πόλη και η Κυριακή είναι μια μοναδική ευκαιρία να το επισκεφθείς με τους αγαπημένους σας.

Πολλά μπορείς να κάνεις τις Κυριακές ή και τίποτα. Αρκεί ό,τι επιλέξεις να σε ξεκουράζει και να σε κάνει να χαμογελάσεις από ευχαρίστηση – γιατί η επόμενη είναι, πάντα, Δευτέρα.