LIFE

Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”: Τρέξαμε για καλό σκοπό

Οι άνθρωποι τρέχουν. Τρέχουν για να προλάβουν, για να φτάσουν εκεί που θέλουν, για να νιώσουν ελεύθεροι, για να σώσουν και να σωθούν. Ναι, το τρέξιμο μπορεί να σώσει, με διάφορους τρόπους. Μεταξύ άλλων μπορεί να αποτελέσει μια ενέργεια με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, να υπηρετήσει έναν υψηλό σκοπό.

Ένας αγώνας δρόμου με έντονο συμβολισμό είναι κι ο Stoiximan.gr Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”, η μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, ο θεσμός που προσδίδει στα περίπου 42 χιλιόμετρα τα οποία χωρίζουν τη Θεσσαλονίκη με την Πέλλα μια διάσταση κοινωνική, ιστορική, αθλητική και πάνω απ’ όλα φιλανθρωπική. Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον σημαντικό Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη και τιμάται από χιλιάδες δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης, τους οποίους ενώνει η θέληση να αφιερώσουν τα πιο γρήγορα βήματά τους σε ανθρώπους και δράσεις που έχουν ανάγκη.

Στη φετινή εκδοχή του Stoiximan.gr Διεθνή Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” το Ladylike ήταν εκεί για να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την ενίσχυση 4 ιδρυμάτων: του ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, του Δημοτικού Βρεφοκομείου Άγιος Στυλιανός και της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θεσσαλονίκης.

Όπως όλοι λοιπόν, έτσι κι εμείς φορέσαμε τα αθλητικά μας και υπό την ομπρέλα του Stoiximan.gr, Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης, ξεχυθήκαμε με όρεξη στους δρόμους της ηλιόλουστης Θεσσαλονίκης την Κυριακή το πρωί, τρέχοντας στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων.

Εξέχοντα μέλη της ομάδας μας ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, οι αθλήτριες Ράνια Ρεμπούλη, Κατερίνα Δαλάκα, Αθηνά Κοϊνη και Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και οι ambassadors Μαίρη Συνατσάκη, Άννα Πρέλεβιτς, Ελεάννα Λίμα, Δανάη – Ιωάννα Μεϊδάνη και Ελισάβετ Δοβλιατίδου που έτρεξαν- κυριολεκτικά και μεταφορικά για να στηρίξουν.

Πριν βρεθούμε όμως στη γραμμή εκκίνησης μαζί με τους αθλητές και τους ambassadors της Stoiximan Running Team είχαμε κάνει “ζέσταμα” σε μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που είχαν ξεκινήσει ήδη από τις προηγούμενες μέρες και κορυφώθηκαν στο περίπτερο Τερματισμού του Stoiximan.   

Το πρωινό του Σαββάτου ένα μεγάλο πάρτι στήθηκε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης με τα τύμπανα των Batala Salonica να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα. 

Έξω από το Γυάλινο Περίπτερο του Stoiximan έγινε και μία από τις προπονήσεις των κοριτσιών της Stoiximan Running Team. 

Ε, χορέψαμε και λίγη zumba, που ταίριαζε και με την κεφάτη διάθεση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, παραλάβαμε και τις εμφανίσεις. Custom made t-shirts με στάμπα Ladylike, αμέ!

Κυριακή κοντή γιορτή που λένε, και από νωρίς το πρωί όλοι και όλα ήταν στη θέση τους. Στον καταγάλανο ουρανό της συμπρωτεύουσας εντόπιζες με το μάτι μπαλονάκια που ξέφευγαν ευχάριστα από τα χέρια του πλήθους, ο καιρός ήταν σπουδαίος σύμμαχος και η διάθεση όλων αισθητά καλή.

 

Οι αληθινοί Μαραθωνοδρόμοι είχαν ξεκινήσει στις 8:00 το πρωί από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία της Πέλλας με προορισμό τη γραμμή τερματισμού στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Το νήμα έκοψε πρώτος ο Έλληνας δρομέας Μιχάλης Παρμάκης με χρόνο 2:28:16. Για τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνη με χρόνο 2:47:05.

Μαζί με το Μαραθώνιο και τις βασικές διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου 1 χμ. από μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού!

Η δική μας βάση ήταν το περίπτερο Τερματισμού του Stoiximan. Οι φωτογραφίες με τον Λευτέρη Πετρούνια, την ambassador του Ladylike Μαίρη Συνατσάκη και τις αθλήτριες της ομάδας έπεφταν βροχή. Ανήκαμε μακράν στην πιο ξεχωριστή ομάδα της διοργάνωσης!

Γύρω στις 12:30 πιάσαμε θέση στη γραμμή εκκίνησης για τα 5 χμ.

Και…πάμε!

Περισσότεροι από 21.000 ήταν οι δρομείς που βρέθηκαν στην εκκίνηση του 12ου Διεθνή Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”. Πολλοί απ’ αυτούς ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους πραγματοποιώντας μία ακόμα κίνηση στήριξης φιλανρθωπικού χαρακτήρα.

Στο περίπτερο Τερματισμού του Ονομαστικού Χορηγού της διοργάνωσης είχε στηθεί μια οθόνη 70 ιντσών πάνω στην οποία δημιουργήθηκε ένα αναμνηστικό κολάζ φωτογραφιών αμέτρητων συμμετεχόντων. Κάθε φωτογραφία αύξανε το ποσό που θα προσέφερε η Stoiximan.gr προς την ενίσχυση των ιδρυμάτων. Οι αθλητές απλά ανέβαζαν τις φωτογραφίες τους στο instagram και κατόπιν τις παραλάμβαναν εκτυπωμένες. Ιδέες υπάρχουν, όρεξη να ‘χεις.

 

Ο φετινός Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις κι ειδικά στους συμμετέχοντες ένα αίσθημα βαθιάς ικανοποίησης. Ραντεβού σ’ έναν χρόνο από τώρα, στο ίδιο σημείο.

dd