ΕΞΟΔΟΣ

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα μάθεις μέχρι και πώς έστελναν μήνυμα στην αρχαιότητα

Ο Μάιος είναι ο μήνας των μουσείων και αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς πολιτιστικούς χώρους που έχουν να σου χαρίσουν νέες εμπειρίες, να διευρύνουν την σκέψη και τα όρια της λογικής σου, να γίνουν η έμπνευση για τα καινούρια σου project.

Η διεθνής ημέρα Μουσείων θεσπίστηκε το 1977 όταν το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου, στη διάρκεια της οποίας η είσοδος στα μουσεία είναι ελεύθερη, για να μας θυμίζει πόσο σημαντικά είναι τα μουσεία για τις ζωές μας.

Με θέμα  «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες Προσεγγίσεις, νέο Κοινό», το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο μάλιστα έχει επιλεγεί ως τιμώμενο μουσείο για το 2018, το γιορτάζει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

 

Στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου ετοιμάσου για ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις με πρωταγωνιστή την σύγχρονη τεχνολογία. Με άλλα λόγια, για εμπειρίες που θα πυροδοτήσουν τα πιο δυνατά σου «ουάου».

Διάλεξε δράση, πάρε μαζί σου τα κατάλληλα άτομα (αν έχεις παιδιά θα ξετρελαθούν) και πήγαινε να ζήσεις μια (ή και περισσότερες) σούπερ διαδραστική εμπειρία. Ότι όλα είναι δωρεάν σ’το είπαμε; 

Για να δεις περισσότερες πληροφορίες (ακριβή ημερομηνία και ώρα) κάνε κλικ στο otegroupmuseum.gr

1. «Από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα… και από την πυρσεία στο smartphone»

 

Η εφευρετικότητα του παρελθόντος συνδέεται άμεσα  με την τεχνολογία του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.  Στον ανανεωμένο εκθεσιακό χώρο θα μάθουμε για την εξέλιξη από τα αρχαία δίκτυα στα διαδίκτυα και από τα sms της αρχαιότητας… στα σύγχρονα smartphones.

2. «Φτιάχνω ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην άμμο» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για παιδιά 4-7 ετών)

 

Μια δράση που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μουσείο μέσω μιας διαδρομής που ξεκινάει με μια σύντομη αφήγηση των αρχαίων και σύγχρονων δικτύων των τηλεπικοινωνιών και ολοκληρώνεται με το μηχάνημα επαυξημένης πραγματικότητας, sand box, με το οποίο τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές διαδρομές στην άμμο! 

3. «Διάλεξε την αγαπημένη σου διαδρομή» (Μουσειοπαιδαγωγική δράση για γονείς και παιδιά 8-16 ετών)

Τα δίκτυα των τηλεπικοινωνιών μας εμπνέουν για να χαράξουμε διαφορετικές πορείες μέσα στον μουσειακό χώρο και να δούμε το μουσείο αλλιώς μέσα από τέσσερις 25’ λεπτές διαφορετικές διαδρομές, όπως την ψηφιακή, την εικαστική, την ιστορική ή μία διαδρομή από την πυρσεία στο… smartphone!

4. «Και όμως κινείται…» (Σχολικές ομάδες)

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που με τη βοήθεια της Commedia dell’ arte και τριών «εξωγήινων» από έναν μακρινό πλανήτη, παρουσιάζει όλη την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

5. «Ο γύρος των μουσείων του κόσμου σε 80 λεπτά» (Εικαστικό εργαστήρι για μεγαλύτερες ηλικίες και παιδιά 5-13 ετών)

 

Πόσα μουσεία μπορούμε να επισκεφτούμε σε 80 λεπτά; Με τη βοήθεια των tablets του μουσείου, θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να επισκεφτούμε αμέτρητες ψηφιακές συλλογές των μουσείων του κόσμου, αλλά και να δημιουργήσουμε το δικό μας κολάζ από τα εκθέματα που θα διαλέξουμε.

Δεν τελειώσαμε εδώ!

Παράλληλα, αξίζει να σου πούμε ότι στο Μουσείο, στους ανακαινισμένους χώρους, μπορείς να:

α. ζήσεις νέες προηγμένες τεχνολογικές εμπειρίες όπως το Augmented Reality (AR-επαυξημένη πραγματικότητα) και το Virtual Reality (VR).

β. μάθεις την ιστορία της τηλεγραφίας από τον ίδιο τον Μορς μέσω της τεχνολογίας AR (που λέγαμε ακριβώς από πάνω).

γ. να περιηγηθείς εικονικά, μέσω VR, στο πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», ένα από τα πρώτα πλοία που τοποθετούσαν (πόντιζαν) υποβρύχια καλώδια προκειμένου να συνδέσουν με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα την ηπειρωτική με τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική.

δ. δεις την ιστορία της τεχνολογίας της επικοινωνίας να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Στην έκθεση σε περιμένουν τηλεφωνικές συσκευές προηγούμενων δεκαετιών (από 1890 έως 1980) μέχρι πώς ήταν το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο!