ΕΞΟΔΟΣ

Το Hanzo θα γίνει το after office στέκι σου για cocktails και ιαπωνικό finger food

Οι Παρασκευές ήταν οι κατ’ εξοχήν after office drinks μέρες μας. Εγώ και οι κολλητές μου παίρναμε τα τσαντάκια μας και δίναμε ραντεβού στην εκάστοτε μπάρα που θα σήκωνε τις ιστορίες όλης της εβδομάδας, ανάμεσα σε κοκτέιλ και ποπ κορν. Η πανδημία άλλαξε τα στέκια και τις συνήθειές μας και να ‘μαστε τώρα πάλι εδώ, στην αέναη αναζήτηση εκείνου του bar που θα φιλοξενήσει τις post covid ιστορίες μας, με διαφορετικά κοκτέιλ και ιδανικά κάτι άλλο πέρα από ποπ κορν.

Την περασμένη εβδομάδα τους έστειλα στο ομαδικό chat – «Το βρήκα, θα ερχόμαστε Κολωνάκι, στο Hanzο – έχει τέλεια cocktails». Και αυτή ήταν μόνο η μισή αλήθεια, ακριβώς γιατί «hanzo» σημαίνει «μισοκρυμμένο». Ήμουν ήδη μέσα στο κόνσεπτ.

Στο νούμερο 51 της οδού Σκουφά, τα αδέρφια Μάνος και Αστέρια Δαμασκηνού, αποφάσισαν να ανοίξουν μια ιαπωνική pub. Η ιδέα ήρθε μετά από προτροπή φίλου τους και άρχισε να πλανάρεται και να αποκτά σάρκα και οστά, όταν συνειδητοποίησαν το ουσιαστικό κενό που υπάρχει ανάμεσα στις λέξεις Αθήνα και αληθινή, σκληροπυρηνική, japanese pub. Η Αστέρια είναι αρχιτέκτονας κι έχει αναλάβει την αισθητική και το στήσιμο του χώρου και ο Μάνος είναι οικονομολογός και ασχολήθηκε με τα πιο πρακτικά κομμάτια της εστίασης.

Στο Hanzo η βραδιά ξεκινά μέτα το γραφείο

Στο Hanzo θα βρεις μόνο ιαπωνικά spirits και signature cocktails. Το να αναμείξεις δηλαδή το τζιν με το τόνικ, θεωρείται αμαρτία – γι’ αυτό και δεν θα σου το σερβίρουν. Εναλλακτικά, το Nana που ήπια εγώ, με ένα μοναδικό blend από γιαπωνέζικα ρούμια, είναι μια φανταστική επιλογή cocktail για να ξεκινήσεις τη βραδιά.

Φυσικά, τα cocktails έχουν και τα ιδανικά τους ταίρια. Στο Hanzo, το Cocktail συναντά το ιαπωνικό street/finger food και παντρεύονται σε μια σπάνια έκρηξη γεύσεων.

O Hattori Hanzo ήταν ένας σαμουράι, ο οποίο βοήθησε τον τότε αυτοκράτορα, Tokugawa Ieyasu στο να ενωθούν οι φυλές της Ιαπωνίας στη σημερινή τους μορφή. Φαντάσου τώρα ότι στην κουζίνα του Hanzo, δουλεύει ένας τέτοιος νίντζα που ειδικεύεται στη μαγειρική και με ένα αντίστοιχο σπαθί σαμουράι (λέγε με ξυλάκι/καλαμάκι) οδηγεί στο στόμα σου φανταστικούς μεζέδες με πάπια, αρνί, γαρίδα και κιμά κοτόπουλο, αλά ιαπωνικά.

Στο μικρό, αλλά περιεκτικό μενού του Hanzo, θα βρεις και το πολύ χορταστικό Sando (κατά το sandwich), με χειροποίητο ψωμί βουτύρου που παρασκευάζεται καθημερινά στην κουζίνα τους (όπως και όλα τους τα υλικά), μοσχάρι black angus παναρισμένο με panko, μαρμελάδα λάχανο και σάλτσα μελιού, ιαπωνικά pancakes, ramen, ιαπωνική ομελέτα κ.α.

Το προσωπικό μου αγαπημένο ονομάζεται Takoyaki και είναι ένας ιαπωνικός λουκουμάς, γεμιστός με χταπόδι – to die for.

Tip: Αν πάτε δύο άτομα και πάρετε μόνο έναν λουκουμά, ο Μάνος βάζει στοίχημα ότι θα παραγγείλετε και δεύτερο και υπόσχεται να κεράσει τον πρώτο, αν δεν το κάνετε. Τα στατιστικά ως τώρα είναι ότι ο κόσμος πάντα προτιμά έναν ακόμα λουκούμα, παρά το κέρασμα.

Αν θες να μυηθείς στα μυστικά μιας ιαπωνικής pub, το ότι διάβασες αυτό το θέμα είναι μόνο η αρχή. Το Hanzo, που εμένα ηχητικά μου θυμίζει και τη φράση “hands on” – σε περιμένει για να επιδοθείς σε ξέφρενο food fingering και cocktail pairing. Ραντεβού στο μπαρ, με τις γαρίδες ανά χείρας.

 

Hanzo, Σκουφά 51, Κολωνάκι
τηλ. επικοινωνίας 2103622657
Facebook
Instagram