ΕΞΟΔΟΣ

Στο ΦΙΣ στη Βούλα για φρέσκο ψάρι και πάρτι

Αγγελική Καλαμαρά

Είχα ακούσει για αυτό, διαβάσει για αυτό, ήταν και στην παλιά μου γειτονιά, έπρεπε να πάω. Πήρα ένα απόγευμα τη Μάριον Παλιούρα από το γραφείο και οδηγήσαμε κατεβαίνοντας την παραλιακή σε mood απόψε τα κορίτσια θέλουν θάλασσα.

Και μπορεί το ΦΙΣ να είναι καλά προστατευμένο σε έναν cool πεζόδρομο της Βούλας, αλλά η θάλασσα είναι παντού παρούσα στο concept του.

To hot spot με τις υπογραφές των αδερφών Μαρακάκη, του Ετιέν Τοπαλιάν, του Χρήστου Βερύκιου, του Γρηγόρη Στράτη και του σεφ Χάρη Κόσσυφα έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του από το design ακόμα (δουλειά του Μηνά Κοσμίδη). Γήινοι τόνοι, φυσικά υλικά όπως τα πάνελ από μπαμπού και καλάμια, πίνακες και κεραμικά που θυμίζουν νησί.

Αγγελική Καλαμαρά

Νησί θυμίζει και το μενού. Φρέσκο ψάρι (σκέψου συναγρίδες, φαγκριά, στείρες κλπ) από τους ψαράδες με τους οποίους το ΦΙΣ συνεργάζεται αποκλειστικά, σε διαφορετικές παρασκευές (αν είστε μεγάλη παρέα μπορείτε να πάρετε ένα ολόκληρο ψάρι σερβιρισμένο από ωμό και ψητό μέχρι σούπα), όστρακα (στρείδια από Γαλλία, ελληνικά μύδια και σύντομα κυδώνια και γυαλιστερές) αλλά και αστακούς, καραβίδες και κωλοχτύπες ψητά, με κριθαρότο ή pasta. 

Αγγελική Καλαμαρά

Πρόσθεσε σε αυτά και τρομερούς μεζέδες όπως τα γιουβαρλάκια θαλασσινών (με “κιμά” από καβούρι, αστακό και ψάρι), τις γαρίδες σαγανάκι με φρέσκα ραβιόλια, χταπόδι, σουπιές, ταρτάρ τόνου, αλλά και έπικ τηγανητές πατάτες, σαλάτες και αλοιφές και δίκαια έχει αρχίσει το στομάχι σου να φωνάζει «τι περιμένεις και δεν κλείνεις τραπέζι;».

Αγγελική Καλαμαρά

Η σομελιέ Εύη Θεοδώρου έχει φροντίσει και για τα τσιν- τσιν σου- με πολλές επιλογές σε ποτήρι, μπουκάλι ή και φιάλες magnum και έμφαση σε ελληνικές ετικέτες (για εσένα του γαλλικού ρεπερτορίου έχει και καλά τέτοια).

Αγγελική Καλαμάρα

Θα σου πρότεινα όμως να μην το παρακάνεις με το φαγητό. Γιατί θα χορέψεις. Κυριολεκτικά. Η φιλοσοφία του ΦΙΣ δεν είναι να το επισκέπτεσαι απλώς για το φαγητό του (που είναι αρκετός λόγος). Αλλά για να παρτάρεις, αφού από Τετάρτη μέχρι Κυριακή ο DJ τα κάνει ώπα μέσα στο μαγαζί. Μη βάλεις στοίχημα ότι θα παραμείνεις στην καρέκλα σου, γιατί οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.

Η φωτογράφισή μας έγινε πριν αρχίσει το πάρτι, αλλά η υπόσχεση που δώσαμε μεταξύ κρασιού και κοκτέιλ ήταν να επιστρέψουμε Κυριακή μεσημέρι που το ΦΙΣ φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα πάρτι της εβδομάδας, που μετά από τέτοιο κυριακάτικο fun θα ξεκινήσει σίγουρα καλύτερα.