ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στην ανοιξιάτικη φύση, δεν χρειάζεσαι μόνο καλή παρέα, αλλά και κάτι παραπάνω

Με τον καιρό να έχει βάλει τα ανοιξιάτικα και να ετοιμάζεται να τα πετάξει και αυτά, για να κατεβάσει τα καλοκαιρινά του, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι βόλτες στον ήλιο. Στιγμές που αναπνέουμε τον καθαρό αέρα της θαλάσσας ή της εξοχής και για συντροφιά οι άνθρωποι που αγαπάμε, για πικ νικ σε πάρκα, για barbeque στον κήπο ή και όλοι μαζί για εξορμήσεις σε παραλίες ή ολιγοήμερες διακοπές.

Στις εξορμήσεις μας στη φύση, βέβαια, ο ανοιξιάτικος ήλιος δεν είναι απλά ιδανική συνθήκη για ευχάριστες στιγμές και σωστά φωτισμένες αναμνήσεις που απαθανατίζει το κινητό μας. Δυστυχώς μπορεί να είναι και ένας ύπουλος εχθρός, αν δεν προσέξουμε αρκετά.

Εκτός από τις ευεργετικές του ιδιότητες και την βιταμίνη D, μπορεί να προκαλέσει και ήπιο ηλιακό έγκαυμα. Παρόμοιους κινδύνους επιφυλάσσουν και οι εργασίες εντός και εκτός σπιτιού, καθώς τα οικιακά εγκαύματα είναι αρκετά συχνά και μπορεί να μας χαλάσουν τη διάθεση. Πώς; Το ηλιακό έγκαυμα και τα επιφανειακά εγκαύματα προκαλούν φαγούρα στο δέρμα. Η φαγούρα είναι η αντίδραση μέσω της οποίας το σώμα προστατεύεται από μικροτραυματισμούς που δεν είναι αρκετά σημαντικοί για να «καταγραφούν» ως πόνος. Είναι σαν ένα είδος «συναγερμού» του οργανισμού στην επιδερμίδα. Η φαγούρα είναι συνήθως ενοχλητική, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε ξύσιμο το οποίο θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Τώρα είναι που χρειάζεσαι έναν σύμμαχο για να σε ανακουφίσει

Αναρωτιέσαι, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις για να ανακουφίσεις τη φαγούρα και να συνεχίσεις τις δραστηριότητές σου;

Για την αντιμετώπιση της φαγούρας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με δραστικά συστατικά που προσφέρουν αντιισταμινική και αντικνησμώδη δράση. Καλό είναι επίσης το προϊόν αυτό να προσφέρει δροσιστική και καταπραϋντική αίσθηση στην επιδερμίδα.

Σωστά το μάντεψες: για την ανακούφιση από τη φαγούρα, οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία που την προκαλεί, ο σύμμαχος αυτός είναι το Fenistil! Εκτός από τη φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα εντόμων, το Fenistil ανακουφίζει και από τη φαγούρα που προκαλούν το ηλιακό έγκαυμα και τα επιφανειακά εγκαύματα. Περιέχει μηλεϊνική διμεθινδένη, ένα αντιισταμινικό με αντικνησμώδη δράση. Χάρη στην υφή του, δροσίζει ευχάριστα, ενώ διεισδύει αποτελεσματικά στο δέρμα για να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Fenistil, κατάλληλο για όλη την οικογένεια, είναι εκεί όταν το χρειάζεσαι για να σταματήσει τη φαγούρα, ανά πάσα στιγμή. Έτσι εσύ μπορείς να χαρείς ανέμελη τις στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους χωρίς να ανησυχείς για τυχόν ενοχλήσεις και τσιμπήματα από το παιχνίδι και τον χρόνο που περνάς σε εξωτερικούς χώρους.