ΕΞΟΔΟΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε προσκαλεί, για μία ακόμη χρονιά, σε έναν κόσμο μαγείας φτιαγμένο από χριστουγεννιάτικα υλικά, με έναρξη στις 30 Νοεμβρίου.

Ένας μήνας (και κάτι) γεμάτος εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, πατινάζ, γλυκά και στολισμούς που μπορείς να επισκεφθείς δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο αυτά τα Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πάρε τους φίλους, τα παιδιά, τα ανίψια και τα βαφτιστήρια σου και πέρασε αξέχαστες γιορτές σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης.

Η έναρξη στις 30 Νοεμβρίου

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει στο ΚΠΙΣΝ με υπέροχα βίντεο, ώστε να περιμένουμε την ημέρα έναρξης των εορτασμών. Στις 30 Νοεμβρίου, και ώρα 6 το απόγευμα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα φωτιστεί και θα γεμίσει μουσικές και χορό. Οικοδεσπότης θα είναι ο Άλεξ Κάβδας ενώ στο πάρτι που ακολουθεί, θα μας ξεσηκώσει η soul φωνή της μοναδικής Idra Kayne.

Νέες φωτεινές εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο φετινός φωτισμός του εορταστικού ΚΠΙΣΝ πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και έρχεται από το εξωτερικό και αππό 4 διαφορετικούς δημιουργούς. Φωτεινές μουσικές τραμπάλες με μουσικό λεξιλόγιο, πολλαπλοί καθρέπφτες, πηγές φωτών και χρωμάτων και ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης και φαντασίας. Λειτουργούν καθημερινά από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, από τις 5 το απόγευμα έως το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Σταύρος Νιάρχος Νίκος Καρανικόλας

Το παγοδρόμιο στο «Σταύρος Νιάρχος»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα βάλεις τα παγοπέδιλά σου και θα στροβιλιστείς στο πανέμορφο παγοδρόμιο που βρίσκεται στην αρχή του Καναλιού, με ελεύθερη είσοδο και ηλεκτρονική προεγγραφή στο www.snfcc.org.

Ένας μήνας παραστάσεων και μουσικών εκδηλώσεων

Από τις 22/12, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν την «Ιστορία του Καρυοθραύστη», στον Φάρο, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Χρυσοστόμου, Αλεξάνδρα Αιδίνη και Νικόλα Παπαγιάννη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θωμά Μοσχόπουλου. Στις 8/12, θα παρουσιαστεί το αριστούργημα της Βιρτζίνια Γουλφ, «Τα Κύματα», με τη Λυδία Φωτοπούλου και τον Χρήστο Λούλη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Καραντζά.

Οι μουσικές συναυλίες περιλαμβάνουν: τους El Sistema Greece με τους Dirty Athens Brass Band, με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τον Alex Kapranos (frontaman των Franz Ferdinand) και έναν DJ που ισορροπεί ανάμεσα στις κιθάρεις και τα electronics (14/12). H ομάδα Athens Disco Kidz κλείνει τους εορτασμούς με παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles και disco μουσική από τον DJ Palov, στις 6 Ιανουαρίου. Μπορείς να δεις αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στην επίσημη σελίδα του Σταύρος Νιάρχος. 

Νίκος Καρανικόλας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο «Σταύρος Νιάρχος»

Αν δεν έχεις αποφασίσει πώς θα αποχαιρετήσεις το 2019, μην το σκέφτεσαι άλλο. Όλη η Αττική δίνει ραντεβού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να μετρήσει αντίστροφα, να δει τα πυροτεχνήματα και να χορέψει στο επικό πάρτι με DJ τον Eddie Piller. Επίσης, μπορείς να συμμετάσχεις στον καθιερωμένο αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN, υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοσδος».

Συμμετέχουν μικρές οργανώσεις με στόχο την προστασία ευάλωτων παιδιών και μπορείς να συνεισφέρεις με ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής. Τον αγώνα θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Γλυκά και εργαστήρια

Κάνε μία βόλτα με το παιδί σου για να φτιάξετε κάρτες, ημερολόγια και να τυπώσετε ευχές και γευτείτε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, σούπες και ζεστό κρασί στα σημεία εστίασης του ΚΠΙΣΝ. Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, μπες στην ιστοσελίδα www.snfcc.org και στα social media του SNFCC,.