ΤΑΤΟΥΑΖ

Star Your Body: Μιλήσαμε με μία tattoo artist που σε στολίζει με αστέρια για καλό σκοπό

Unsplash

Δεν ξέρω αν είσαι ήδη fan των τατουάζ ή αν σκέφτεσαι τώρα να αποκτήσεις το πρώτο σου tattoo στο κορμί σου. Μπορεί ακόμα να ανήκεις στους αναποφάσιστους και να θες ένα κίνητρο για να το δοκιμάσεις. Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, τότε το 6ο Athens Tattoo Expo που διοργανώνεται στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι είναι το μέρος όπου θα θες να βρεθείς. Κι ίσως τελικά επιλέξεις εκεί να προσθέσεις ένα tattoo στο σώμα σου. Εγώ εύχομαι να διαλέξεις ένα αστέρι, που μπορεί να σχεδιαστεί πάνω σου για καλό σκοπό.

Όπως κάθε χρόνο λειτουργίας του έτσι και φέτος, το Athens Tattoo Expo ενώνει τις δυνάμεις του με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Make A Wish. Ο οργανισμος που εκπληρώνει ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες έχει ως σύμβολό του το αστέρι. Κάπως έτσι το Athens Tattoo Expo κάνει αυτό το αστέρι πραγματικότητα μέσω της ενέργειας Star Your Body.

Μυρτώ Κυρίτση

Μέσω του Star Your Body ο επισκέπτης κάνοντας ενα Tattoo απο επιλεγμένα σχέδια αστεριών, το γνωστό «Αστέρι της Ευχής», ενισχύει με το 100% του αντιτίμου τον οργανισμό. Έτσι ένα tattoo που συνδυάζει σχέδιο και νόημα, βοηθάει στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού.

Μέχρι σήμερα, στις 6 διοργανώσεις του Athens Tattoo Expo έχουν αποτυπωθεί περίπου 3.500 χιλιάδες αστεράκια στα κορμιά των επισκεπτών. Η Zoe από το Eternal Mark Tattoo Studio πήρε το «βάπτισμα του πυρρός» στην περσινή διοργάνωση, καθώς ήταν το πρώτο Athens Tattoo Expo στο οποίο συμμετείχε. Κι έφτιαξε πολλά, πολλά αστέρια με μεγάλη της χαρά.

«Κάνω 4 χρόνια τατουάζ και πέρσι ήταν η πρώτη μου φορά στο Athens Tattoo Expo. Ήταν πραγματικά πολύ ωραία, που το “βάπτισμα του πυρρός” μου ήταν με φιλανθρωπικό σκοπό μαζί», εξηγεί η Zoe για την ενέργεια Star Your Body στην οποία συμμετείχε ως tattoo artist.

«Μου άρεσε πολύ που ήταν φιλανθρωπικός ο σκοπός. Είχαμε πολύ ωραία ροή και κύλησε όμορφα η διαδικασία και ακριβώς επειδή ήταν μία ενέργεια για πολύ καλό σκοπό ένιωσα και πολύ ωραία μετά. Είναι μία εμπειρία που αν σου δοθεί η ευκαιρία την κάνεις, βοηθάς πολύ», σημείωσε εξηγώντας πώς ένιωσε «χτυπώντας» παρά πολλά αστέρια στα σώματα των επισκεπτών που συνέρρεαν στην πρώτη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε και η ίδια.

Μιλώντας για τα σχέδια των αστεριών η tattoo artist εξήγησε ότι απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Είναι άλλωστε ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο και εκτός του Athens Tattoo Expo.

Μυρτώ Κυρίτση

«Είναι πολύ γλυκά σχέδια, είναι unisex και είναι ένα σχέδιο που δεν μπορεί ποτέ να βγει άσχημο. Και αν το συνδυάσεις με τον σκοπό για τον οποίο γίνεται, είναι ιδανικά. Δεν είναι απλά αστεράκια, είναι χαρούμενα αστεράκια», σημειώνει γεμάτη χαρά η Zoe.

«Το αστέρι είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολύ δημοφιλές σχέδιο. Είναι ένα από τα βασικά σχέδια tattoo που ζητάνε. Και ειδικά για πρώτο τατουάζ είναι πολύ συχνό φαινόμενο να κάνουν ένα αστέρι», πρόσθέτει.

 

Η ίδια το προτείνει για σένα που θες να κάνεις το πρώτο σου tattoo. «Για πρώτη επαφή με τα tattoos είναι μία καλή πρόταση το αστεράκι. Νομίζω ότι είναι από τις ιδανικές καταστάσεις σε μία έκθεση για να κάνεις το πρώτο σου tattoo. Είναι μικρό, είναι λίγος ο χρόνος που απαιτείται και είναι και για φιλανθρωπικό σκοπό», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Και το μήνυμά της προς όλους όσους θα βρεθούν στο Athens Tattoo Expo; Φυσικά περιλαμβάνει τα αγαπημένα της αστέρια. «Να πάνε να κάνουν αστεράκια γιατί είναι μία πάρα πολύ εμπειρία, σου αφήνει ένα γλυκό συναίσθημα ότι έχεις βοηθήσει. Τα σχέδια είναι πολύ όμορφα κι μαζί τους σου μένει και η ανάμνηση της διαδικασίας», όπως λέει η ίδια.

Στο 6ο Athens Tattoo Expo θα συμμετέχουν 120 tattoo artists που θα κάνουν live tattooing – Oldschool, abstract, ρεαλιστικό, γιαπωνέζικο κλπ. Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λαμβάνει χώρα και το 3ο Barber Expo. Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του και τις τιμές εισιτηρίου θα βρεις εδώ.