LIFE
SPONSORED

Smart Home Lighting: Έτσι θα δημιουργήσεις έξυπνο φωτισμό στο σπίτι σου

Έξυπνο κινητό, έξυπνο ρολόι, έξυπνος φωτισμός, έξυπνο σπίτι. Όχι, δεν είναι ιδέα μας. Όντως τα τελευταία χρόνια οι έξυπνες συσκευές έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας με την τεχνολογία να κάνει άλματα μπροστά στα μάτια μας.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για την επικοινωνία μας, τη διασκέδασή μας, τον αθλητισμό και την εργασία μας, είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό… smart. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι μας μπορεί να μετατραπεί σε ένα smart οικοσύστημα που θα μας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα μέσω του smartphone μας, τον απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Και τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε κάθε μέρα ανελλιπώς, αν όχι ο φωτισμός του σπιτιού μας! Και όταν μιλάμε για smart home lighting, υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε καλύτερα με το σωστό φωτισμό του χώρου μας.

Για να μάθουμε περισσότερα για το πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε την εμπειρία αναβάθμισης του σπιτιού μας σε smart home, επικοινωνήσαμε με την κα Χριστίνα Γκέκα, Key Account Manager Consumer στη Signify, υπεύθυνη για την επιτυχία του Smart Home Lighting στην Ελλάδα, η οποία μας εξήγησε πώς θα ωφεληθούμε δημιουργώντας έξυπνο φωτισμό στο σπίτι μας, καθώς και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα προϊόντα τους Philips Hue και Wiz Connected. Επιπλέον, η κα Γκέκα μας έδωσε πολύτιμα insights για τη φιλοσοφία της εταιρίας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και προώθηση της diverse και inclusive εργασιακής κουλτούρας της Signify, μια εταιρίας που δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσοστό γυναικών σε ηγετική θέση μέσα στην επόμενη 5ετία. Πάμε να δούμε τι είπε στο LadyLike. 

Ποιος είναι ο σκοπός του smart home lighting;

«Όλοι γνωρίζουμε ότι το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, όμως η καινοτομία και η βιωσιμότητα που βρίσκονται στο DNA της εταιρείας μας ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο, υποστηρίζοντας το σκοπό μας: να ξεκλειδώσουμε την εξαιρετική δυναμική του φωτισμού για πιο φωτεινές ζωές και έναν καλύτερο κόσμο.

Τελευταία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο έξυπνος φωτισμός: αλλάζοντας τον φωτισμό από συμβατικό σε έξυπνο, απολαμβάνεις πολλά οφέλη, όπως έλεγχο εξ’ αποστάσεως ή control με φωνητική εντολή, ασφάλεια με προσομοίωση σε περίπτωση απουσίας σας και ρύθμιση της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής ατμόσφαιρας του σπιτιού μας. Οι λειτουργίες διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός – για κάποιους είναι η επιθυμία να έχουν τον έλεγχο του φωτισμού μέσω του smartphone τους, ενώ άλλοι αναζητούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε περίσταση».

Τι προσφέρουν τα προϊόντα Philips Hue και Wiz; 

«Τα Philips Hue και WiZ Connected είναι εξαιρετικές τεχνολογίες έξυπνου φωτισμού όπου συνδυαστικά ικανοποιούν τις ανάγκες μιας γρήγορα ανεπτυγμένης ομάδας καταναλωτών οι οποίοι ενδιαφέρονται για το smart home. Η σειρά Philips Hue είναι η κορυφαία μας προϊοντική κατηγορία, η πρωτοπόρος της φιλοσοφίας του έξυπνου σπιτιού. Αυτή είναι ίσως και η μόνη πλατφόρμα με τόσο μεγάλο οικοσύστημα που προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων έξυπνων λαμπτήρων, φωτιστικών και αξεσουάρ για μια εξατομικευμένη εμπειρία, είτε πρόκειται για το σαλόνι σας, τη κουζίνα σας, το μπάνιο σας ή την αυλή σας, η Philips Hue έχει τον τέλειο φωτισμό. Η σειρά WiZ, είναι μια ιδανική επιλογή για αρχάριους μιας και έχει εύκολη εγκατάσταση, και λειτουργεί με μία φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή η οποία δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία.

Οι δύο μάρκες φωτισμού smart home της Signify, Philips Hue και WiZ Connected, καλύπτουν άνετα όλο το φάσμα των αναγκών του φωτισμού του έξυπνου σπιτιού, για όλους τους τύπους συνδεσιμότητας και όλους τους τύπους καταναλωτών. Όλα τα προϊόντα μας μπορούν να βρεθούν σε μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων και φυσικά στα διαδικτυακά τους καταστήματα».

Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα για το πώς τα Philips Hue και WiZ Connected θα ενσωματωθούν στο σπίτι μας;

«Φυσικά! Όσον αφορά το κομμάτι της ψυχαγωγίας στο σπίτι, με το νέο μας καινοτόμο προϊόν Philips Hue Play Lightstrip έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία κινηματογράφου μέσα στο σαλόνι σας.  Το εν λόγω προιόν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2020 και είναι η πρώτη ταινία LED της Signify που μπορεί να εμφανίσει διαφορετικά χρώματα κατά μήκος της ταινίας. Συνδέεται στο πίσω μέρος τηλεοράσεων 55 – 75 ιντσών και σε συνδυασμό με το Philips Hue Play HDMI, αναπαράγει τα χρώματα από το περιεχόμενο της οθόνη δημιουργώντας εκπληκτική αίσθηση.

Η σειρά WiZ κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά στα τέλη του 2020, με περισσότερα από 100 νέα προϊόντα που μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα με Bluetooth και στο υπάρχον δίκτυο WiFi. Τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα οικονομικά και φιλικά προς στο περιβάλλον ενώ παράλληλα υποστηρίζουν «έξυπνες λειτουργίες» όπως έλεγχος φωτισμού εξ’ αποστάσεως ή φωνητικός έλεγχος. Όσον αφορά τον φωνητικό έλεγχο, τα προϊόντα μας συνεργάζονται επίσης με το Amazon Alexa & το Google Assistant».

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τα προϊόντα σας;

«Προτεραιότητά μας είναι οι ανάγκες του πελάτη, γι’ αυτό σχεδόν κάθε εβδομάδα κυκλοφορούμε ενημερώσεις λογισμικού με νέες λειτουργίες και διατηρούμε άμεση επαφή και μια δυναμική σχέση με τους καταναλωτές μας. Εάν λανσάρουμε ένα προϊόν και διαπιστώσουμε ότι χάνεται ένα μέρος της λειτουργικότητας ή ότι οι χρήστες επιθυμούν κάτι διαφορετικό, προσαρμόζουμε αντίστοιχα το προϊόν. Αυτή η ανταπόκριση μας, οδηγεί πραγματικά στην αφοσίωση των καταναλωτών μας».

Όσο για τη φιλοσοφία της εταιρείας και τη θέση της γυναίκας στο εργασιακό περιβάλλον, η κα Γκέκα έδωσε τις απαντήσεις της.

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για να αναπτύξετε ένα diverse και inclusive περιβάλλον εργασίας;

«Η διαφορετική εκπροσώπηση στο εργατικό μας δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας ως εταιρεία.. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούνται πάνω από 90 εθνικότητες στο Signify. Η στρατηγική μας για την ποικιλομορφία και την ένταξη ενισχύει την αξία του «Greater Together» που μας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις, να ενισχύουμε την καινοτομία, να δημιουργούμε ανάπτυξη και να προωθούμε τον πολιτισμό μας.

Θέλουμε όλοι να αισθάνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι ο εαυτός τους. Η εταιρία έχει θέσει 2 στόχους όσον αφορά το diversity & inclusion:

  • Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 38,3% των υπάλληλων της εταιρίας και καταλαμβάνουν το 17% των ηγετικών θέσεων. Η εταιρία δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσοστό των θέσεων αυτών μέχρι το 2025.
  • 11% των υπάλληλων μας είναι κάτω της ηλικίας των 30 ετών – η εταιρία δεσμεύεται για την ενίσχυση της σταδιοδρομίας σε μικρότερες ηλικίες.

Η κουλτούρα της εταιρίας ωθεί τους εργαζόμενους να μάθουν ο ένας από τον άλλον ασχέτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και τον σεξουαλικού προσανατολισμού. Εχουμε μια τεράστια κληρονομιά και πάθος για καινοτομία το οποίο με παρακινεί να συνεχίσω την πορεία μου στην εταιρεία».

Τι σημαίνει για την εταιρεία σας η αξία του women leadership και ποιοι είναι οι στόχοι σας για τα επόμενα χρόνια;

«Η εταιρεία είπε ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους, αυξάνοντας τον αριθμό στο 34%. Στόχος μου λοιπόν είναι να είμαι παρούσα σε αυτή τη διαδρομή.
Είμαι στην εταιρεία για 23 χρόνια. Mέσα σε αυτά τα χρόνια δημιούργησα την καριέρα μου και εξελίχθηκα λαμβάνοντας σημαντικούς ρόλους και πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη της εταιρίας μας στην Ελληνική αγορά στο χώρο του Λιανεμπορίου. Η εργασία μου είναι δημιουργική και προσαρμοστική. Η κουλτούρα της συνεχούς μάθησης και η δέσμευσή για διαφορετικότητα και ένταξη δημιουργεί ένα περιβάλλον που μου επιτρέπει να χτίσω τις δεξιότητες και την καριέρα μου σε μια βιομηχανία η οποία αλλάζει διαρκώς! Η εταιρία με εμπιστεύτηκε τώρα στην ανάπτυξη και λανσάρισμα της πλέον πρωτοπόρας τεχνολογίας, αυτό λοιπόν αποδεικνύει την ισοτιμία και το woman leadership. Τα στερεότυπα αποθαρρύνουν τις γυναίκες από το να κάνουν πράγματα όπως πχ. το να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της τεχνολογίας, έναν τομέα ακόμα ανδροκρατούμενο. Έχω θέση ευθύνης λοιπόν σε έναν τομέα που οι γυναίκες είναι μειονότητα. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να καταφέρει μία γυναίκα. Η ενσωμάτωση των γυναικών πρέπει να είναι κομμάτι μίας κουλτούρας που αξιοποιεί τις ικανότητες αρκεί να μην βάζουμε μόνες μας περιορισμούς και να μην εγκλωβίζουμε τα όνειρα μας σε στερεότυπα. Πιστεύω πως οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν λόγω της ευρηματικότητάς τους και της ικανότητάς τους να συνδυάζουν πολλαπλή πληροφορία και γνώση».