DECO

Σμαραγδί: Πώς να εντάξεις το υπέροχο βαθύ πράσινο στο σπίτι σου

Unsplash

Σμαραγδί: Η απόχρωση του πράσινου με μια ελαφριά υποψία μπλε. Βρίσκεται ανάμεσα στις 20 αποχρώσεις του πράσινου και ομολογουμένως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα της συγκεκριμένης παλέτας. Η ιδιαιτερότητα του σμαραγδί βασίζεται στην ιδιότητα του να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ζεστά αλλά και στα ψυχρά χρώματα ταυτόχρονα.

Μπορεί να είναι μια από τις αποχρώσεις που προσδίδει σοβαρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά μεταδίδει και αισθήματα θαλπωρής και φιλοξενίας. Θεωρείται το χρώμα της ζωής και της φύσης, της πολυτέλειας και της αναγέννησης. Άναλογα με το στιλ διακόσμησης του σπιτιού σου, μπορεί να πάρει και την ανάλογη μορφή. Ίσως είναι η ιδανική απόχρωση που θα κάνει το σπίτι σου να αποπνέει μια δόση βασιλικού αέρα. Ίσως, πάλι, είναι αυτή η απόχρωση που θα μετατρέψει το σπίτι σου σε τροπικό παράδεισο.

Το σμαραγδί, λοιπόν, δεν δείχνει εντυπωσιακό και φανταχτερό μόνο στα κοσμήματα και στα ρούχα. Είναι μια, εξίσου, χρωματική πρωτοτυπία για τους χώρους του σπιτιού σου. Είναι, ίσως το πιο εκλεπτυσμένο από όλα τα έντονα χρώματα. Πάντως το σμαραγδί είναι μια έντονη προσθήκη στον χώρο. Επομένως, χρειάζεται μέτρο στη χρήση του.

Γενικότερα, ταιριάζει απόλυτα με τα φυτά εσωτερικού χώρου, συνδυάζεται απίστευτα με λευκό, με ανοιχτό γκρι, μαύρο, χρυσό, μωβ και το χρώμα του φυσικού ξύλου. Δες, λοιπόν, παρακάτω τρόπους που μπορείς να το εντάξεις, χωρίς να υπερβάλλεις.

Εντυπωσιακά παπλώματα και ριχτάρια

Ένα πάπλωμα ή, ακόμα καλύτερα, μια παπλωματοθήκη σε σμαραγδί απόχρωση θα κάνει την διαφορά. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πινελιά που θα αναβαθμίσει το δωμάτιό σου εύκολα και οικονομικά.

Μια εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη είναι και ένα σμαραγδί ριχτάρι καναπέ. Ένα ριχτάρι σε αυτόν τον χρωματισμό κάνει ωραία αντίθεση όταν συνδυάζεται με καφέ, γκρι και μπεζ χρωματισμούς. Πιθανόν, ο καναπές σου είναι σε ένα από αυτά τα χρώματα. Σκέψου το σοβαρά.

Σμαραγδί Unsplash

Σμαραγδί καναπές

Ο σμαραγδί καναπές θα κάνει την πιο εντυπωσιακή αλλαγή στο σαλόνι σου με μια μόνο κίνηση. Ένας, λοιπόν, καναπές σε αυτή την απόχρωση, είναι τόσο επιβλητικός, που δεν χρειάζεται καμία επιπλέον αλλαγή ή προσθήκη το σαλόνι σου. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δοκίμασε να προσθέσεις διάφορα μαξιλάρια σε ανοιχτούς τόνους. Η κατάλληλη δόση αντίθεσης.

Σμαραγδί αποχρώσεις στα ντουλάπια της κουζίνας

Εάν τα ντουλάπια της κουζίνας σου χρειάζονται μια μικρή ανανέωση, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις το χρώμα τους. Ειδικότερα δε, εάν η κουζίνα σου έχει, ως επί το πλείστον, λευκές αποχρώσεις, τότε σίγουρα το σμαραγδί είναι από τα must χρώματα ανάμεσα στις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου.

Τα έπιπλα που χρειάζονται μια χρωματική αναβάθμιση

Εάν έχεις έπιπλα που, είτε έχουν παλιώσει, είτε έχουν ξεθωριάσει είτε έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά στο χρώμα τους, τότε μπορείς να ανανεώσεις το χρώμα τους και να φαίνονται σαν καινούργια. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα αστάρι, μια σμαραγδί βαφή για ξύλινες επιφάνειες και ένα προστατευτικό βερνίκι.

Σμαραγδί διακοσμητικά

Εάν δεν είσαι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές, ξεκίνα με μικρές σμαραγδί πινελιές στον χώρο σου. Εξάλλου, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα φωτιστικό ή μαξιλάρια σε σμαραγδί αποχρώσεις, είναι μια καλή αρχή.

Πρόκειται λοιπόν για ένα άκρως ενδιαφέρον, ξεχωριστό και πάνω από όλα διαχρονικό χρώμα που επέστρεψε τα τελευταία χρόνια στη μόδα και στα σπίτια μας. Είναι, δε, από τα ελάχιστα χρώματα που προσφέρουν στην διακόσμηση του σπιτιού σου ηρεμία και ταυτόχρονα ένταση στον χώρο.