ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγή για carrot cake από την Υβόννη Μπόσνιακ

instagram.com/yvonini

Καλά τα κωμικά βιντεάκια και τα διαδικτυακά σχήματα πίστας (Καίτη Γαρμπή και Διονύση Σχοινά απόλαυσα το σαββατιάτικο live σας) αλλά χρειαζόμαστε και μία δόση γλύκας. Γλύκας κανονικής. Η Υβόννη Μπόσνιακ μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει carrot cake. Να, κι άλλο ταλέντο. Η συνταγή απλή κι εύκολη.

Το carrot cake είναι ένα από τα γλυκά που προτιμούν ακόμα κι όσοι δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Η κρέμα τυριού που το καλύπτει «σπάει» τη γλύκα. Εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου. Η Υβόννη Μπόσνιακ μάς δείχνει βήμα βήμα τη διαδικασία για πεντανόστιμο carrot cake.

Λαχταριστό carrot cake από την Υβόννη Μπόσνιακ

Συνταγή για carrot cake από την Υβόννη Μπόσνιακ Unsplash

Υλικά για το κέικ

340 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
240 ml σπορέλαιο
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ σόδα μαγειρικής
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα

Υλικά για την επικάλυψη κρέμας τυριού

150 γρ. βούτυρο
2 κ.γ άρωμα βανίλιας
220 γρ. ζάχαρη άχνη
900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.

Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.

Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.

Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας!

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας .

Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.