ΣΕΙΡΕΣ

Sex and the City: Φεύγει με αιτία η Samantha, έρχεται το diversity

NY Daily News Archive via Getty Images Richard Corkery

Η Samantha Jones δεν θα επιστρέψει στο “Sex and the City”, και αυτό δεν αποτελεί είδηση. Αλλά μόλις μάθαμε το πώς θα εξηγηθεί τηλεοπτικά η απουσία της.

Περιμένουμε πώς και τι τη μεγάλη επιστροφή του “Sex and the City” μέσα από έναν κύκλο 10 επεισοδίων αλλά και το νέο κεφάλαιο που γράφεται στην παρέα των Νεοϋορκέζων γυναικών, που πλέον διανύουν τη δεκαετία των 50.

Ξέρουμε ήδη ότι θα επιστρέψουν οι 3 πρωταγωνίστριες (Carrie Bradshaw, Charlotte York και Miranda Hobbes), o Aidan Shaw και κατά πάσα πιθανότατα ο Mr. Big και ο Steve Brady. Κοινώς, θα δούμε μάλλον όλους τους βασικούς ανδρικούς ρόλους της σειράς. Ήταν βέβαιο ότι η Samantha Jones δεν θα είναι στο reboot And Just Like That… να μας μιλήσει για το σεξ και το dating μετά τα 60. Αυτό όμως που δεν ξέραμε, και υποθέταμε, είναι το πώς θα εξηγηθεί τηλεοπτικά η απουσία του 4ου μέλους της θρυλικής παρέας.

Sex and the City χωρίς Samantha Jones

Πίστευες ότι το reunion θα ξεκινήσει με τις 3 φίλες να πενθούν τον χαμό της αγαπημένης τους Samantha; Θα μπορούσε να είναι μία πλοκή που εξυπηρετεί την απουσία της από αυτό το reboot. Οι παραγωγοί ωστόσο, αποφάσισαν να το προσεγγίσουν πιο ρεαλιστικά και πιο κοντά στην πραγματικότητα. «Όπως και στην πραγματική ζωή, οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου και φεύγουν από αυτή. Κάποιες φιλίες εξασθενούν και άλλες αρχίζουν και αυτό είναι ενδεικτικό του πώς είναι οι αληθινές σχέσεις», ανακοίνωσε λιτά και περιεκτικά ο επικεφαλής του περιεχομένου του HBO Max, Casey Bloys.

Η παρέα μεγαλώνει (το ίδιο και το diversity)

Η Samantha φεύγει και έρχονται 6 νέα πρόσωπα. Όπως όλα δείχνουν, ο Michael Patrick King και οι συνάδελφοί του αφουγκράζονται τις κοινωνικές εξελίξεις και την ανάγκη για diversity (εδώ το έκαναν τα Όσκαρ) και βάζουν 3 νέες γυναίκες διαφορετικού χρώματος. Ο Bloys υπογράμμισε την αναγνώριση για περισσότερους ρεαλιστικούς χαρακτήρες και υποστήριξε ότι τόσο ο King όσο και η Sarah Jessica Parker ήθελα να αποτυπώσουν τη Νέα Υόρκη του 2021. Αυτό φαίνεται και στην ομάδα των σεναριογράφων, με τα μισά μέλη να είναι επίσης διαφορετικού χρώματος. Τι κι αν η πρόοδος άργησε; Το σημαντικό είναι ότι είναι εδώ.