LIFE

Σε αυτή την πόλη δεν βαριέσαι ποτέ: νέα μπαρ ζητούν την προσοχή σου… ξανά

Αν μπορούσες να υπολογίσεις τον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας σε μαθηματικούς μεν μπακάλικους όρους δε, θα έβλεπες ότι ανά δίμηνο σηκώνει ρολά μια χούφτα από εν δυνάμει στέκια.

Από τη Νίκη Ρωμανού

 Πάνω που δοκιμάζεις ένα νέο μπαρ, κάποιο άλλο ξεφυτρώνει στη διπλανή γωνία. Όρεξη -και λεφτά- να υπάρχουν και όλες οι νέες αφίξεις μπορούν να περάσουν από το μικροσκόπιό σου.

Warehouse

Από τον πρώτο μην ζωής του, το Wraehouse έχει κάνει ήδη σούσουρο στη γειτονιά των Εξαρχείων και αυτό γιατί εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο τρίπτυχο: καφές-κρασί-cocktails. Από νωρίς το πρωί στην νεοαφιχθείσα “αποθήκη” έμπειροί baristas σου ετοιμάζουν καφέ από εκλεκτά χαρμάνια της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής ενώ το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν οι bartenders που “υπογράφουν” speakeasy cocktails (concept από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης) και η κάβα αποτελούμενη από τουλάχιστον 50 ετικέτες κρασιού τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε και για το σπίτι. Και αν το ξεροσφύρι σας πέφτει βαρύ, η ομάδα του Warehouse σας έχει ετοιμάσει ποικιλία τυριών και αλλαντικών αλλά και μεζέδες εμπνευσμένους από διάφορα είδη street food ανά τον κόσμο.

warehouse.jpg 

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ. 215 5408002

 

Vibe Loft

vibe loft.jpg

vibe loft 2.jpg 

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης μετράει ακόμα αφίξεις. Απίστευτο και όμως αληθινό. Απόδειξη το άλλοτε θρυλικό Vibe στου Ψυρρή που μεσουρανούσε στα 00s υπό τις μουσικές μαεστρίες του ραδιοφωνικού παραγωγού Γρηγόρη Σαμουρκάσογλου και εδώ και ένα μήνα “προσγείωθηκε” στην hype πιάτσα. Πλέον χαρακτηρίζεται ως food bar με fusion γεύσεις από τη Δύση αλλά και την Ανατολή. Signature cocktails μονοπωλούν τη μπάρα του industrial minimal χώρου ενώ η μουσική επιμέλεια παραμένει στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Σκουζέ 3, πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ. 697 6915747  

Kiki de Grece

kiki de grece.jpg 

kiki de grece 2.jpg 

Στον κρυμμένο πεζόδρομο που μέχρι πρόσφατα έβρισκες το εξίσου μικροσκοπικό και cosy “Blue Bird”, στην Ηπίτου, έκανε εγκαίνια τον περασμένο μήνα το wine bistrot  που θυμίζει γκαλερί με πίνακες ζωγραφικής κρεμασμένους στους σκουρόχρωμους τοίχους και σήμα κατατεθέν μια αγέρωχη στρουμπουλή κότα. Στη λίστα των wine bars της πόλης ήρθε να προστεθεί το μικρό και συμπαθέστατο “Kiki de Grece” που πάρα το γαλλικό όνομα, επιμένει ελληνικά. 50 ετικέτες από εγχώριους αμπελώνες –όλες διατίθενται και σε ποτήρι- συνοδεύονται από εκλεκτούς μεζέδες με αγνά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας. Μοναδική ξενόφερτη παρασπονδία είναι το ιταλικό έθιμο, Aperitivo, δηλαδή από τις 19:00-21:00, με κάθε ποτήρι αφρώδους οίνου στα 4 ευρώ τσιμπολογάτε όσο θέλετε από τον μπουφέ.  

Ηπίτου & Βουλής 38, Σύνταγμα

Τhe Ritzy

ritzy1.jpg 

ritzy 3.jpg 

ritzy 4.jpg 

Στην ανερχόμενη πιάτσα του Χολαργού, λίγα βήματα από το σταθμό του μετρό, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά την παραμονή των Χριστουγέννων το ατμοσφαιρικό cocktail bar “The Ritzy”. Χαμηλός φωτισμένο, λιτή διακόσμηση, μια επιβλητική μπάρα και ένας μακρύς κατάλογος από προσεγμένα cocktails. Αυτό είναι το σκηνικό του “The Ritzy”, άλλης μιας καλής αφορμής για να επιλέξουμε τα βόρεια προάστια για την έξοδό μας.

Λ. Μεσογείων 242, Χολαργός