ΕΞΟΔΟΣ

Σχεδία Home: Το μεγάλο χριστουγεννιάτικο cocktail party που γίνεται για καλό σκοπό

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των γιορτών και ετοιμαζόμαστε για τα πάρτι της πόλης. Ευτυχώς ξεκινούν από νωρίς και δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων ή την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αυτήν τη φορά, σου προτείνουμε να πας σε ένα φανταστικό πάρτι που συνεισφέρει προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες απευθύνεται η «Σχεδία». Σε συνεργασία με το Aegean Cocktails&Spirits και τη «Μέτρον Άριστον», θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με απίθανα cocktails, finger food, και πολλές εκπλήξεις.

Πού και πότε

Το «Σχεδία Home» είναι το all day Cafe Bar Restaurant που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην Κολοκοτρώνη 56. Το πάρτι θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τις 13:00 έως τις 21:00, αλλά οι πόρτες του μαγαζιού θα ανοίξουν κανονικά από τις 8:30 το πρωί.

Τα καλύτερα μπαρ της πόλης

Θέλεις να δοκιμάσεις χριστουγεννιάτικα Aegean cocktails μόνο με 5 ευρώ; Τα μπαρ “The Clumsies”, “Baba Au Rum”, “Mai Tai”, “Upupa Epops”, “A for Athens”, «Λοκάλι», “The Gin Joint”, “Holy Spirit”, “Barro Negro”, “Spoiled Bar”, “42 Bar”, “Noel” κ.ά. Να ένας εξαιρετικός λόγος για να μη χάσεις ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Θες μήπως Negroni με τσίπουρο; Μία χριστουγεννιάτικη sangria; Θα την έχεις.

Φαγητό και μουσική

Το street food της ημέρας θα επιμεληθεί ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ενώ θα έχεις τη χαρά να απολαύσεις την επίσημη πρώτη της χορωδίας του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Είναι ένα project που υλοποιείται σε συνεργασία με την El Sistema Greece. Στα decks θα παρελάσουν από νωρίς κορυφαίοι μουσικοί παραγωγοί της πόλης, ηθοποιοί, σκηνοθέτες. Ανάμεσά τους, η Θεοδώρα Τζήμου, ο Γιώργος Κοτανίδης, ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος με τους DJs του Pepper 96,6 από τις 18:00 ως τις 21:00.

Δώρα και περιήγηση

Θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές σου από το κατάστημα «Σχεδία αρτ» με έργα φτιαγμένα από το ανακλυκλωμένο χαρτί του περιοδικού «Σχεδία». Μπορείς επίσης να περιηγηθείς στα εργαστήρια και σε όλους τους χώρους του ιστορικού κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη, που μετρά σχεδόν 150 χρόνια ζωής.

Η συνεργασία με τη «Μέτρον Άριστον»

Για τον σκοπό αυτό, η «Μέτρον Άριστοv», μία οργάνωση που ευαισθητοποιείται σε θέματα υπευθυνότητας γύρω από το χώρο του αποστάγματος, θα δωρίσει στην εκδήλωση τα ποτά που εταιρείες του χώρου, ευγενικά, παραχωρούν και υποστηρίζουν για αυτή τη φιλανθρωπική δράση. Οι εταιρίες αυτές είναι οι (αλφαβητικά): Δεκαράκι Τσίπουρο, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, Beefeater London Dry Gin, Campari, Cinzano, METAXA 12 STARS, Opurist Τσίπουρο, Three cents, Tsaknakis Premium Brands.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις δράσεις του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”». Μέσα από αυτές, σαράντα πέντε (45) συνάνθρωποί μας απέκτησαν ξανά στέγη, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι η “σχεδία” συνέβαλε στην εξασφάλιση ενός βασικού εισοδήματος για την κάλυψη αναγκών στέγασης, ενώ περισσότεροι από εκατό (100) επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας. Αυτό είναι σπουδαίο και ουσιαστικό. Θέλαμε πολύ και εμείς να συνεισφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στους σκοπούς αυτούς. Τα μπαρ της πόλη μας αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά την ενέργεια που θα στηρίξει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη», είπε η Ντένη Καλλιβωκά, εμπνεύστρια και founder του Aegean Cocktails & Spirits της «Μέτρον Άριστον».