ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σασμός: Το χαστούκι της Ευγενίας Σαμαρά δίχασε το Twitter

Alpha

Το Twitter αγαπά τον Σασμό. Στην προβολή του τελευταίου επεισοδίου της σειράς, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, οι τηλεθεατές της σειράς ήταν στη θέση τους. Όπου Σασμός στην τηλεόραση, πες χαμός στο Twitter και θα είσαι μέσα. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν τις εξελίξεις κι είναι έτοιμοι να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα, τις ερωτικές ιστορίες, τις απιστίες και τις αντιδράσεις των αγαπημένων τους ηρώων. Η κορύφωση του επεισοδίου της σειράς Σασμός την Πέμπτη ήταν το χαστούκι που έριξε η Ευγενία Σαμαρά, δηλαδή η Στέλλα στη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, δηλαδή την Αργυρώ.

Η Αργυρώ και η Στέλλα συναντιούνται τυχαία και τότε είναι που η Στέλλα καταλαβαίνει ποια είναι η Αργυρώ, ποια σχέση έχει με τον Αστέρη (Ορφέα Αυγουστίδη) και πόσα ψέματα της έχει πει προσπαθώντας να την πείσει ότι δεν είναι εκείνη το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της. Αφού εκδηλώνει τον θυμό της με τα λόγια πέφτει και το χαστούκι. Και στο Twitter όσοι σχολίαζαν τη σειρά Σασμός έπαθαν παραλήρημα.

Η Στέλλα είναι έγκυος με το παιδί του Αστέρη ο οποίος έχει ερωτευτεί την Αργυρώ. Η τελευταία μόλις στο προηγούμενο επεισόδιο διαβεβαίωνε τη Στέλλα ότι δεν ήταν εκείνη το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της και άκουγε τους προβληματισμούς της Στέλλας σαν φίλη. Το «ψεύτρα» που ακούστηκε από τα χείλη της Στέλλας μεταξύ πολλών άλλων ήταν δικαιολογημένο λόγω των όσων είχαν προηγηθεί στη σειρά Σασμός. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη όταν πλάθεις τους χαρακτήρες σου στερεοτυπικά. Αν τους έπλαθες με βάση την Άννα Βίσση και την Αννίτα Πάνια που μιλούσαν με τις ώρες για τον Νίκο Καρβέλα στην πρεμιέρα της εκπομπής Ανοιχτά, τα πράγματα θα ήταν μάλλον διαφορετικά.

Το Twitter και το Hashtag #sasmos διχάστηκε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς με αυτό το χαστούκι. Άλλοι ταυτίστηκαν με το ξέσπασμα της Στέλλας, άλλοι θυμήθηκαν όλο αυτόν τον καιρό που μαλλιάζει η γλώσσα μας με το women power και τον αγώνα για γυναικεία ενδυνάμωση και αλληλεγγύη και τους αγώνες κατά της βίας και απηύδησαν με τους υπόλοιπους. Η Αργυρώ είναι το τρίτο πρόσωπο στη σχέση της Στέλλας και του Αστέρη στη σειρά Σασμός, αλλά πόσο φταίει το τρίτο πρόσωπο σε μία οποιαδήποτε σχέση που τελειώνει; Αυτά και άλλα φιλοσοφικά ερωτήματα μαζί με το απαραίτητο τρολάρισμα εμφανίστηκαν στο Twitter.

Ο Σασμός και ο σχολιασμός της σειράς στο Twitter είναι άλλο ένα δείγμα ότι η εποχή μας είναι αρκετά διχαστική. Τα πάντα από την επικαιρότητα μέχρι την καθημερινότητά μας, ως και τα σίριαλ που παρακολουθούμε στην τηλεόραση τείνουν να μας χωρίσουν σε στρατόπεδα. Αποδεικνύει όμως και κάτι ακόμα, ότι δεν μένουμε σχεδόν ποτέ στην πρώτη ανάγνωση όσων μας συμβαίνουν. Τουλάχιστον για ευαίσθητα ζητήματα όπως η βία, τείνουμε κάπως να εμβαθύνουμε, ακόμα κι αν μιλάμε για μία ψεύτικη αντίδραση κι ένα ψεύτικο χαστούκι ενός τηλεοπτικού ρόλου.

Η μυθοπλασία είναι μυθοπλασία, δεν είναι αληθινή ζωή, ας μην το ξεχνάμε αυτό γιατί στο τέλος θα καταλήγουμε πάντα σε μία ατέρμονη συζήτηση. Το γεγονός ότι κάποιος έχει πάρει μία θέση για τους χαρακτήρες με τους οποίους ταυτίζεται σε μία σειρά δεν σημαίνει ότι θα αντιδρούσε έτσι ή θα υποστήριζε τις ίδιες συμπεριφορές στην προσωπική του, πραγματική ζωή. Σημαίνει απλά ότι παρακολουθεί με πάθος μία τηλεοπτική σειρά. Γεγονός είναι όμως, ότι ακόμα και στη μυθοπλασία θέλουμε να βρίσκουμε relatable χαρακτήρες με το σήμερα που βιώνουμε. Κι αυτό που πάντα είναι καλύτερο από ένα χαστούκι, είναι οι δύο «αντίζηλες» να καταλαβαίνουν ότι αυτός που αναποφάσιστα μπλέκεται στις ζωές και των δύο είναι ο άντρας πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού έρωτά τους. Αυτός που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά θα βγει δικαιολογημένος λόγω ξαφνικού έρωτα.