ΘΕΑΤΡΟ

Ρήγας – Αποστόλου: Ετοιμάζονται να ξαναγράψουν μαζί τη θρυλική τους σειρά

NDP Photo Agency

Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που μαθαίναμε ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου βρίσκονταν πλέον στα μαχαίρια. Μάλλον αυτός είναι ένας πολύ ήπιος και κομψός τρόπος να το θέσει κανείς. Το άλλοτε συγγραφικό δίδυμο Ρήγα – Αποστόλου, είχε μηδαμινές επαφές εδώ και χρόνια και κόντευε να βρεθεί στα δικαστήρια. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Πριν από λίγους μήνες ο Δημήτρης Αποστόλου είχε αφήσει σε συνέντευξή του να εννοηθεί ότι θα κινούνταν δικαστικά σε περίπτωση που προχωρούσε η επιστροφή του «Κόκκινου Δωματίου» στον ΣΚΑΪ. Τη νέα σειρά με τίτλο «Room Service Πλιζ» ετοίμαζε για το φετινό πρόγραμμα του σταθμού ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Τη σειρά, παρότι την είδαμε στην παρουσίαση προγράμματος, δεν την είδαμε ποτέ στις οθόνες μας. Ο Δημήτρης Αποστόλου ήταν αποφασισμένος να σταματήσει το όποιο σίκουελ γινόταν χωρίς αυτόν. Παράλληλα σε συνεντεύξεις του μιλούσε για τις επαφές που δεν είχε πια με τον Αλέξανδρο Ρήγα, για τον κύκλο που έκλεισε και όλα τα συναφή.

Τι είχε πει ο Δημήτρης Αποστόλου για τον Αλέξανδρο Ρήγα

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και τη Φωτεινή Πετρόγιαννη είχε μιλήσει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αποστόλου για το γυαλί που είχε ραγίσει στη συνεργασία τους. «Με τον Αλέξανδρο έχουμε γράψει 30-60 ώρες σερί και πολύ βασανιστικά. Η διακοπή της σχέσης μας που μάλλον είναι μόνιμη πια είχε να κάνει με αυτή την κόπωση που ζήσαμε και οι δύο. Ο ένας βλέπει τον άλλον και θυμάται τι διαολεμένη κούραση περάσαμε. Δεν βρισκόμαστε σήμερα, δεν μιλάμε, έχει και αυτός τα δικά του.

Μου λείπει σε πολλές στιγμές, δεν είναι κάλεσμα ούτε πρόσκληση για να τα ξαναβρούμε γιατί νομίζω είναι πια άλλοι οι δρόμοι. Στους “Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμη” περάσαμε πιο ωραία απ’ όλες τις άλλες δουλειές μας. Ο Γιάννης Λάτσιος μας είπε να το κάνουμε καθημερινό, εμείς αντιδράσαμε και δυστυχώς δεν τον ακούσαμε», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αποστόλου. Του έλειπε, αλλά ο κύκλος είχε κλείσει. Ένας κύκλος που τελικά περιλάμβανε τη ρήξη και τα εξώδικα. Ένας κύκλος όμως που αποδείχτηκε σπείρα και συνεχίζεται.

Ρήγας- Αποστόλου: Τι άλλαξε στη σχέση τους;

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο της εκπομπής «Η Φωλιά των Κου Κου», ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου ξεκίνησαν να μιλάνε ξανά μεταξύ τους. Μάλιστα ετοιμάζουν και την συγγραφική τους επιστροφή με ένα πολύ δυνατό project.

Ο λόγος για τη σειρά του διδύμου που πέρασε στη σφαίρα του μύθου. Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» κράτησε μόλις 7 επεισόδια. Τα δεκάδες σενάρια που ακολούθησαν για την διακοπή των γυρισμάτων, τη σχέση των πρωταγωνιστριών κ.λπ. ήταν που έκαναν τη σειρά να μένει ζωντανή στη μνήμη μας μέχρι σήμερα. Το «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» ήταν μια μαύρη κωμωδία, το πρώτο δείγμα μιας τέτοιας γραφής από το συγγραφικό ντουέτο. Κι έμεινε στη μέση. Καιρός να μπει η τελεία στη θέση της.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν πρόκειται να γράψουν σειρά αλλά θα μεταφέρουν το θρυλικό τους «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» στο θέατρο και με διαφορετικό cast. Όπως είπε, δεν θα παραλλάξουν την ιστορία αλλά τώρα θα έχουν την ευκαιρία να την ολοκληρώσουν.

Κι αυτό νομίζω είναι το πιο κατάλληλο project για τη συμφιλίωση δύο εξαιρετικά επιτυχημένων τηλεοπτικών σεναριογράφων. Και δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι αυτή η επανένωση θα φέρει ακόμα περισσότερα project και στην τηλεόραση. Και επίσης να τους θυμίσουμε ότι οριστικό τέλος δεν είχαμε δει ούτε στην σειρά «Δύο ξένοι». Αυτοί να είναι καλά και ιδέες για περισσότερες αναβιώσεις στο θέατρο έχουμε.