ΜΟΥΣΙΚΗ

Red Hot Chili Peppers: Επέστρεψε ο θρυλικός κιθαρίστας John Frusciante. Ξαναγύρισες ε;

AP Photo PA, Ian West

Αν δεν έχεις κλείσει ακόμα εισιτήριο για την καλοκαιρινή συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα, μόλις απέκτησες έναν λόγο για να το κάνεις. Η μεγάλη μπάντα μόλις αποχαιρέτησε ένα μέλος της. Και υποδέχτηκε έναν παλιό και αγαπημένο γνώριμο των fans.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Οι Red Hot Chili Peppers ανακοινώνουμε ότι χωρίζουμε τους δρόμους μας με την κιθαρίστα Josh Klinghoffer. Ήταν μαζί μας τα τελευταία 10 χρόνια. Τον αγαπάμε, τον σεβόμαστε και νιώθουμε βαθιά ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί. Μας έχει χαρίσει αμέτρητα δώρα με τη συνεργασία του».
Άφησαν όμως το καλύτερο για το τέλος και προκάλεσαν ρίγη ενθουασιασμού στο κοινό τους με την εξής φράση: «Ανακοινώνουμε επίσης με τεράστια χαρά και αγάπη, ότι ο John Frusciante επιστρέφει στο συγκρότημα. Σας ευχαριστούμε». Όχι Red Hot Chili Peppers, εμείς ευχαριστούμε. O Klinghoffer αντικατέστησε τον Frusciante το 2009 και συμμετείχε στα άλμπουμ “I’m with you” (2011) και “The Getaway” (2016).

Η δεύτερη επιστροφή του John Frusciante

O John Frusciante μπήκε στην μπάντα το 1988, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον πρώτο κιθαρίστα Hillel Slovak, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο Frusciante ήταν εκεί όταν το συγκρότημα έφτασε στο εμπορικό του peak με τα άλμπουμ “Mother’s Milk” και “Blood Sugar Sex Magik” και το έκανε πιο mainstream. Ωστόσο, το 1992 είπε αντίο στην μπάντα και αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα των Jane’s Addiction, Dave Navarro.

Επέστρεψε το 1999 και μας χάρισε τους δίσκους “Californication”, “By the Way” και “Stadium Arcadium”. Και το 2009 μας τη ξανάκανε, δηλώνοντας ότι θέλει να κάνει focus στη σόλο καριέρα του. «Έχω αλλάξει, σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης, σε τέτοιο βαθμό που πηγαίνω κόντρα στη φύση μου, αν παραμείνω στο συγκρότημα. Δεν τέθηκε θέμα επιλογής όταν πήρα την απόφαση. Πρέπει απλά να είμαι αυτός που είμαι και να κάνω αυτό που πρέπει».

Τρίτη και φαρμακερή

Ας σταματήσει αυτό το αστείο με τα πηγαινέλα του John Frusciante και ας αποφασίσει να σταθεροποιηθεί επιτέλους. Το κοινό εξάλλου διψάει για λίγη κιθάρα (και πολλές επιτυχίες) του Frusciante και είμαστε κι εμείς μέσα στις προγραμματισμένες συναυλίες για το 2020. Αλλά και τη θρυλική συνάντηση των Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith και John Frusciante.