ΓΑΜΟΣ

Πώς θα επιλέξεις το μενού της γαμήλιας δεξίωσης

Είμαστε σίγουρες πως το θέμα του φαγητού για το πάρτι του γάμου σου δε θα το αφήσεις στην τύχη. Ήδη σε βλέπουμε έχεις πάρει φόρα και τρέχεις από κτήμα σε κτήμα για να επιλέξεις το μενού. Δοκιμάζεις και ξαναδοκιμάζεις και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Το Yes Ι Do.gr είναι έτοιμο με προτάσεις και ιδέες.

Καλό είναι που πας στα κτήματα και δοκιμάζεις τα μενού αλλά να ξέρεις ότι οι ειδικοί πάντα θα προσπαθήσουν να σε πείσουν να βάλεις πολύ παραπάνω φαγητό απ’ ό,τι χρειάζεται! Άκουσε τη γνώμη τους αλλά μην πείθεσαι εύκολα.

Γενικά το τραπέζι του γάμου είναι το πιο ακριβό έξοδο. Ανάλογα με τους καλεσμένους θα χρειαστεί να πληρώσεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το ξέρουμε όλοι ότι με το που πεις τη λέξη ‘γάμος’ όλοι οι experts που θα γνωρίσεις και είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση αυτής της μέρας θα προσπαθήσουν να σου πάρουν και το τελευταίο ευρώ που έχεις στην τσέπη. Κάνε καλή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσεις!

 

Είναι πολύ άσχημο σε καιρούς κρίσης που ζούμε να πετάμε το φαγητό. Επίσης είναι πολύ άσχημο να βλέπεις πιατέλες με φαγητό να γυρίζουν πίσω έτσι ακριβώς όπως ήρθαν γιατί ο κόσμος έχει σκάσει! Ναι το ξέρουμε ότι δε θέλεις οι καλεσμένοι σου να μείνουν πεινασμένοι, ωστόσο ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Είναι το πάρτι του γάμου σου. Αυτό σημαίνει ότι θέλεις οι καλεσμένοι σου να φάνε τόσο ώστε να χορέψουν και όχι να ”βαρυστομαχιάσουν” και να πίνουν σόδες μετά! Αυτό σημαίνει σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες ότι δε χρειάζεται να βάλεις μοσχάρι, κοτόπουλο, αγριογούρουνο και ψάρι όλα μαζί.

Ανάλογα με το πού θα γίνει ο γάμος διάλεξε και το μενού. Αν είναι κοντά στη θάλασσα ένα πιάτο με θαλασσινά είναι ό,τι πρέπει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορείς να βάλεις και σουβλάκια!

Γενικά από την εμπειρία μας σου λέμε ότι μία με δύο σαλάτες, δύο ορεκτικά πιάτα, το κυρίως και γλυκό είναι υπεραρκετά, ειδικά αν ο γάμος γίνεται βράδυ.

 

Αν επιλέξεις το μπουφέ προτίμησε πιάτα πιο πρωτότυπα και άσε στην άκρη αυτά που τρώει ο καθένας στο σπίτι του.

SOS Tip: Ό,τι και και να διαλέξεις φρόντισε στις 02.00 πμ να βγει πάλι φαγητό, καθώς αυτοί που πίνουν και χορεύουν έχουν σίγουρα ξαναπεινάσει! Προτίμησε τη λύση του hot dog, της πίτσας, του παστίτσιου ή ακόμα και finger food που χορταίνει και δίνει ενέργεια για να συνεχίσετε το πάρτι μέχρι το πρωί.

Yes I do tip: Μία καλή λύση για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι να ρωτήσεις τους καλεσμένους σου τι προτιμούν και να επιλέξεις το αντίστοιχο μενού. Εναλλακτικά τι θα έλεγες για θεματικό μενού όπως για παράδειγμα italian night με πίτσες και pasta που είναι και φτηνά και αρέσουν σε όλους;

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I Do.gr

Highlightroom Photography εδώ οι φωτογραφίες του γάμου σας είναι διαφορετικές

Οι 10 υποχρεώσεις των κουμπάρων