ΦΑΓΗΤΟ

Πώς να στίψεις σωστά το λεμόνι

Το λεμόνι είναι κάτι που χρησιμοποιείς στα φαγητά, στα γλυκά, στις σαλάτες. Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τι κάνεις λάθος και δεν εκμεταλλεύεσαι όλους τους χυμούς του, όταν το στίβεις χωρίς λεμονοστίφτη.

Από την Αθανασία Κουλέτα

Ήρθε η ώρα να λυθούν οι απορίες σου, το ίδιο και τα χέρια σου.

Όλα όσα χρειάζεσαι είναι τα λεμόνια σου, ένας πάγκος κοπής και ένα μαχαίρι.

Τι κάνεις: Χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση, ρόλαρε το λεμόνι στην επιφάνεια του πάγκου σου μερικές φορές. Στη συνέχεια, κόψε το λεμόνι στη μέση και κράτησε το ένα μέρος στην παλάμη σου, γυρισμένο ανάποδα. Στίψ’το. Επανάλαβε με το άλλο μισό του λεμονιού.

Γιατί λειτουργεί; Το ρολάρισμα του λεμονιού στον πάγκο βοηθάει να σπάσουν τα κυτταρικά τοιχώματά του, απελευθερώνοντας περισσότερο χυμό, ενώ παράλληλα με την παλάμη σου δεσμεύεις όλα τα κουκούτσια που βγαίνουν στη διάρκεια του στιψίματος.