LIFE

Πώς να ξυπνήσεις χωρίς ξυπνητήρι

Σιχαίνομαι τα ξυπνητήρια. Ιδιαίτερα εκείνα που έχουν αυτές τις μικρές καμπάνες αριστερά και δεξιά και βαράνε μανιασμένα, χτυπώντας πρώτα το νευρικό μου σύστημα και μετά την υπνηλία μου.

Εκτός όμως από τις συσκευές ξυπνητήρια, δε μπορώ ούτε την αφύπνιση του κινητού. Κανένας ήχος δε μου αρέσει για να με ξυπνάει το πρωί, ακόμα και τραγούδι να είναι συνήθως το βαριέμαι μετά από λίγο καιρό (και φυσικά στο τέλος το συχαίνομαι).

Αν είσαι και εσύ μια από τα ίδια, μοιράζομαι μαζί σου μερικούς τρόπους να συνδεθείς με τον “ξύπνιο” που έχω δοκιμάσει και αποδίδουν. Φυσικά, έχε στο νου σου ότι δεν έχουν snooze αλλά και τι να λέει; Mήπως τα κινητά που έχουν, καταφέρνουν πάντα να φέρνουν την αποστολή τους σε πέρας;

1. Σεξ

Πρώτη και καλύτερη επιλογή είναι να βρεις ένα αγόρι πρωινό τύπο. Να ξυπνάει λίγο νωρίτερα από ότι εσύ χρειάζεται να ξυπνήσεις και να αρχίζει να κάνει τα τσαλιμάκια του. Μη λέμε τα ίδια γιατί αυτό είναι τέλειο, τα έχουμε γράψει πριν λίγο καιρό.
 

2. Σκύλος

 

Εντάξει δε θα σου πω αντί να πάρεις ξυπνητήρι να πάρεις σκύλο, γιατί αν μη τι άλλο το κατοικίδιο είναι επιλογή και ευθύνη. Αν όμως αγαπάς τα σκυλάκια, σκέψου το. Πες το διαίσθηση, πες το εξυπνάδα, ξέρω πολλούς μαγικούς σκύλους που το πρωί ξυπνάνε τα αφεντικά τους. Είτε με γάβγισμα, είτε με φιλιά, είτε με χάδια.

 

3. Ανοιχτά παντζούρια

Χίλιες φορές να χτυπήσει η αντηλιά το αγουροξυπνημένο μούτρο σου, παρά το ξυπνητήρι το τύμπανο σου. Από τα δύο σπαστικά, το πρώτο προτιμότερο. Θα στριφογυρίσεις, θα κουκουλωθείς, αλλά θα ξυπνήσεις.

 

4. Καφετιέρα με χρονόμετρο

 

Καταπληκτική εφεύρεση. Προγραμματίζεις την καφετιέρα να σου ετοιμάσει τον καφέ σου. Η μυρωδιά φτάνει στα στρώματα σε βαθμό που να μη μπορείς να αντισταθείς. Μαθαίνεις έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι ώρα να σηκωθείς από το κρεβάτι και να βουτήξεις στον καφέ.

 

5. Τηλεφώνησε μου

Αν ξέρεις κάποιον που ξυπνάει πιο εύκολα από εσένα, σιγά τον κόπο να σου κάνει ένα τηλεφωνάκι κάθε πρωί ή τέλος πάντων τα πρωινά εκείνα που κρίνεται απαραίτητο. Βάλε και τους όρους από το προηγούμενο βράδυ. Π.χ. “Μη μου λες γλυκόλογα” ή “μίλα μου πολύ μέχρι να ακούσεις νερό να τρέχει, γιατί μπορεί να σου μιλάω και ταυτόχρονα να αλλάζω πλευρό”.

 

6. Τηλεόραση

Μπρος τον σπαστικό ήχο του ξυπνητηριού, ο Γιώργος Παπαδάκης φαντάζει παράδεισος. Προγραμμάτισε την τηλεόραση σου να ανοίγει την ώρα που θες, λίγο δυνατά ώστε να καταφέρει να σε ξυπνήσει αντί να σε νανουρίσει. Παρόμοια τα πράγματα και με το στερεοφωνικό σου.

7. Αλάτι

Δε σηκώνεσαι με τίποτα; Δοκίμασε να φας κάτι αλμυρό το βράδυ. Το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις από τη δίψα. Όσο και να θέλεις, δε θα μπορείς να μη σηκωθείς για να βάλεις ένα ποτηράκι νερό. Και ξύπνημα και ενυδάτωση. Όχι αστεία.

8. Νερό

Αντίστοιχα, αν δε θες να φας το βράδυ, φρόντισε να πιεις πολύ νερό. Μερικούς εφιάλτες μπορεί να έχεις, αλλά ότι θα σηκωθείς νωρίς, είναι δεδομένο.

Ξύπνα με Ladylike:

Το ήξερες ότι ο τρόπος που κοιμάσαι σε γερνάει;

10 τέλειες κούπες για να πιεις τον καφέ σου