ΦΑΓΗΤΟ

Πώς να φτιάξεις εύκολα, το τέλειο αυγό ποσέ

Όταν πρόκειται να μαγειρέψεις αυγά και δε θες να τα τηγανίσεις, το ποσέ είναι πάντα μια καλή λύση. Για τις ακαμάτρες όμως σαν κι εμένα, ακούγεται πολύ δύσκολο και πιθανότατα να προτιμήσουμε απλά να βράσουμε ένα αυγό.

Με μια πρόχειρη όμως αναζήτηση στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στον πιο εύκολο τρόπο για αυγά ποσέ και τελικά είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νόμιζες. Ακολούθα τα βήματα και άσε τα αυγά να κάνουν μόνα τους τα μαγικά τους.

Υλικά

1 αυγό

1 καπάκι λευκό ξύδι

Μικρό μπολ με κρύο νερό

Εκτέλεση

1. Βάλε 50ml νερού σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι με υψηλή άκρες, και πρόσθεσε ένα καπάκι λευκό ξύδι.

2. Σπάσε το αυγό σας σε ένα μικρό μπολ και άστο στην άκρη

3. Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να φτάσει ένα ήπιο βρασμό (θα δεις μικρές φυσαλίδες στο κάτω μέρος).

4. Δουλεύοντας γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι, δημιούργησε μια δίνη και σύρε το αυγό ακριβώς στο κέντρο (μην φοβάσαι να βυθίσεις το μπολ κατευθείαν μέσα στο νερό).

5. Αφήστε το αυγό να μαγειρευτεί για 4 έως 5 λεπτά.

6. Αφαιίρεσε το αυγό από το ζεστό νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.

7. Έτοιμο να το απολαύσεις!

Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυγά ποσέ για έως και 8 ώρες. Αν δεν πρόκειται να τα σερβίρετε αμέσως, τοποθετήστε το αυγό σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και το βάζουμε στο ψυγείο.