LIFE

Πώς να αποφασίσεις ποιους να καλέσεις στο γάμο σου

Το Weddingplan.gr σε συνεργασία με το Ladylike.gr σου δείχνουν τον τρόπο να διαλέξεις ποιους θα καλέσεις στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου.

Σίγουρα έχεις ακούσει από φίλους και γνωστούς που παντρεύτηκαν ότι η δημιουργία της λίστας με τους καλεσμένους είναι μια οδυνηρή και καθόλου εύκολη υπόθεση.

Καυγάδες με τους γονείς, γκρίνιες με τα πεθερικά και κλάματα με τον αρραβωνιαστικό. Κι όλα αυτά, γιατί τις περισσότερες φορές το κόστος δεν επιτρέπει να καλέσεις όσους θα ήθελες, ή η μαμά σου θέλει να σε καμαρώσουν ακόμα και τα τρίτα ξαδέρφια της από το χωριό, ή κάποιος από το ζευγάρι θέλει κλειστό γάμο ενώ ο άλλος ζητάει προσκλητήρια γάμου και για τον τελευταίο του γνωστό. Δε χρειάζεται πανικός, ακολούθησε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα και κανείς δε θα έχει παράπονο.

Το μέγεθος

Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείς το μέγεθος του γάμου που επιθυμείς, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Αυτό που ονειρεύεσαι είναι ένα τεράστιο πάρτι ή κάτι πιο προσωπικό, με λίγους και εκλεκτούς συγγενείς και φίλους; Η απόφαση αυτή θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά κείμενα προσκλητηρίων ή αλλιώς κείμενα γάμου.

Το budget

Έπειτα, χρειάζεται να υπολογίσεις το χρηματικό ποσό που μπορείς να διαθέσεις για τη δεξίωση, λαμβάνοντας υπόψη από το στολισμό μέχρι τις μπομπονιέρες. Αρκούν αυτά τα δύο μεγέθη για να προχωρήσουν ή να χάσουν τον ύπνο τους οι μελλόνυμφοι.

Ας υποθέσουμε ότι το budget της δεξίωσης κυμαίνεται στα 5.000Ε και οι καλεσμένοι που έχουν λάβει κάρτες γάμου είναι 200. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα σας προκαλέσει ανησυχία το πώς θα τα καταφέρετε με 25Ε/ άτομο.

Το μέρος

Το μέρος που σκοπεύετε να διοργανώσετε τη δεξίωση καθορίζει την έκταση της λίστας και τα έξοδα για τα προσκλητήρια. Στο αγαπημένο σου τοπικό εστιατόριο ή το σαλόνι του σπιτιού σου, μάλλον θα ασφυκτιούν οι 200 καλεσμένοι και μαζί τους κι εσείς…Από την άλλη, μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων ή ένα κτήμα, υπάρχει κίνδυνος να δείχνουν άδεια αν μοιράστηκαν λίγες προσκλήσεις γάμου.

 

Από πού να ξεκινήσεις. Κάθε απόφαση επηρεάζει μια άλλη κι έτσι, δεν μπορείς παρά να λάβεις υπόψη σου πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μόλις καταλήξεις, επιστράτευσε τον διπλωμάτη που κρύβεις μέσα σου και ξεκίνα.

Προκειμένου να αποφύγεις πολλές εντάσεις και καυγάδες στην πορεία, φρόντισε από νωρίς να καθορίσεις ποια θα είναι η ανάμειξη της οικογένειάς σου στη διαμόρφωση της λίστας καλεσμένων. Ένας τυπικός γάμος έχει μισούς καλεσμένους από την οικογένεια του γαμπρού και άλλους μισούς από της νύφης. Ωστόσο, τα πράγματα διαφοροποιούνται αν κάποια οικογένεια αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους ή αν το ζευγάρι έχει αρκετά περιορισμένο budget.

Στην περίπτωση που οι μελλόνυμφοι έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από νωρίς, μάλλον θα έχουν ήδη έναν εκτεταμένο δικό τους κύκλο φίλων και συναδέλφων, επομένως μια πολύ βολική λύση είναι ο διαχωρισμός της λίστας διά του 3: ένα τρίτο δικαιούται να καλέσει η κάθε οικογένεια και ένα το ζευγάρι.

Φυσικά, επειδή η πραγματική ζωή απέχει από τα μαθηματικά, οι ακριβείς διαιρέσεις δεν ικανοποιούν πάντα όλους. Μπορεί οι δικοί του συγγενείς να γεμίζουν ένα σαλόνι και οι δικοί σου ένα γήπεδο, ή το αντίστροφο.

Τότε, θα πρέπει εκείνος με τις περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις να εξετάσει πολύ καλά τη λίστα. Αξίζει να μαλώνουμε για προσκλητήρια και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν έχουμε δει για χρόνια;

Διάβασε ακόμα στο Weddingplan.gr

Χαρτί για Προσκλητήρια Γάμου: Ποιες είναι οι επιλογές μου;

Αναζητώντας το ιδανικό νυφικό για την μεγάλη ημέρα!

Νυφικό μακιγιάζ στο σπίτι