LIFE

Ψωνίζουμε, άρα υπάρχουμε. Κλισέ, αλλά αλήθεια

Η γυναίκα έχει την ανάγκη να τονώνει την ψυχολογία της αρκετά συχνά και το πρώτο πράγμα που της έρχεται στο μυαλό προκειμένου να το καταφέρει αυτό είναι σε ποσοστό 99% το shopping therapy. "They call it therapy for a reason, honey", λέω πάντα στις φίλες μου όταν τις βλέπω σε αθλία ψυχολογική κατάσταση και τις σέρνω με το ζόρι στον κοντινότερο εμπορικό δρόμο.

Εμείς οι γυναίκες είμαστε φύσει και θέσει όντα με υλικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Όχι, αυτό δε συνεπάγεται ρηχού ψυχισμού ή άδειου εγκεφάλου, αλλά προτιμότερα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας προσφέροντας στον εαυτό μας ορισμένες στιγμές χαλάρωσης, προσωπικής τόνωσης, ένα δωράκι που αντέχουμε τη σκληρή καθημερινότητα τέλος πάντων.

Όντας θανάσιμα προσβεβλημένη από τον ιό του υπερκαταναλωτισμού και παλεύοντας κάθε μέρα με αυτή μου την αρρώστια, συζητώ καθημερινά με τις συμπάσχουσες συνεργάτιδες στο γραφείο και αναζητούμε λύση.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων κατέληξα στο ότι δεν υπάρχει θεραπεία και για την ακρίβεια δε θέλουμε να σωθούμε από κάτι. shopping  Κανείς δε μπορεί να σε κατηγορήσει που θες να νιώσεις ομορφότερη και αυτό το καταφέρνει ένα νέο δαχτυλίδι. Σου αξίζει να αγοράσεις ό,τι θες με τα χρήματα τα οποία έβγαλες μόνη σου!

Όταν βγάζεις τα δικά σου χρήματα και επιλέγεις εσύ να τα ξοδέψεις για προσωπική ευχαρίστηση, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, τότε δε μπορεί κανείς να σου πει τίποτα. Έχω ακούσει άπειρα σχόλια περί υπερκαταναλωτικής μανίας και ανούσιων εξόδων ή σπατάλης. opinion Οι γυναίκες δένονται συναισθηματικά με τα αποκτήματά τους ειδικά όταν έχουν αγοραστεί με προσωπικό μόχθο.

Πόσες φορές κράτησες στα χέρια σου κάτι που μόλις αγόρασες λέγοντας την ατάκα από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” “My precious”; Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ, τότε πραγματικά ξέρεις πόση χαρά, ικανοποίηση, ενθουσιασμό μπορεί να προσφέρει ένα καινούριο αντικείμενο σε μια γυναικεία καρδιά.

Τα αποτελέσματα του shopping therapy είναι συνήθως βραχυπρόθεσμα, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι φορές που αγόρασες κάτι το οποίο μπορεί και σου φτιάχνει τη διάθεση για αρκετό καιρό μετά. Ως φυσιολογικότατες (λέμε τώρα) γυναίκες, εμείς οι αρθρογράφοι του LadyLike.gr συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα αντικείμενα που αγοράσαμε ένα φεγγάρι και μας κάνουν ακόμα χαρούμενες, κάθε φορά που τα κοιτάμε/ φοράμε/ ακουμπάμε/ χρησιμοποιούμε. Οι δύσκολες ή οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας συνοδεύονται από ένα αντικείμενο – σταθμό που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Η Μαριέτα Χριστοπούλου αγόρασε έναν “κουβά”

Ό,τι πιο μόνιμο έχω στην ενήλικη ζωή μου: το “κουβαδάκι” μου. Το αγόρασα με την πρώτη μου δουλειά και μου πήρε χρόνια για να το κάνω δικό μου και τυπικά. Έχω αλλάξει σπίτια, γεωγραφικά μήκη και πλάτη, σχέσεις, φιλίες, εγώ η ίδια, αλλά αυτό εκεί. Δεν είναι τόσο η αξία του που το κάνει το πιο σημαντικό αντικείμενο που έχω αγοράσει στη ζωή μου. Είναι περισσότερο η ανεξαρτησία που μου δίνει και οι στιγμές που περνάω οδηγώντας το.

Η Ιωάννα Μαμάη πήρε κινητό

Το κινητό μου τηλέφωνο σημαίνει πολλά για μένα. Είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, τους γνωστούς και την παρέα μου. Είναι ένα εργαλείο για τη δουλειά μου αφού ό,τι συμβεί θα χρειαστώ τα τηλέφωνα που έχω στον τηλεφωνικό μου κατάλογο. Μου κρατά όμορφη συντροφιά στον ελεύθερό μου χρόνο. Ακούω άπειρα τραγούδια στο Spotify, νέους μουσικούς διάφορα μουσικά ρεύματα. Τα ακούω όταν πάω στη δουλειά, όταν φεύγω, όταν βγαίνω για βόλτα, στο μετρό και στο λεωφορείο. Μπορώ επίσης να διαβάσω βιβλία σε μορφή PDF. ή να δω ταινίες. Επιπλέον, έχω τη δυνατότητα να βγάλω φωτογραφία μια στιγμή, έναν άνθρωπο, ένα πράγμα που μου τράβηξε την προσοχή και να την ανεβάσω στα social media. Με απλά λόγια: Χωρίς εσένα μπορώ, χωρίς το κινητό μου όχι.

Η Μάριον Παλιούρα πλήρωσε ένα ταξίδι

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να βάλω μια τσάντα ή ένα ζευγάρι παπούτσια εδώ. Επειδή όμως δουλεύω πολύ λίγο καιρό και δεν έχω αγοράσει ακόμα με δικά μου χρήματα κάτι που να ξεχωρίζω ιδιαίτερα, προτίμησα να βάλω το εισιτήριο που αγόρασα για το Εδιμβούργο. Στη φωτογραφία ποζάρω με την καρτ ποστάλ που μου έστειλε η φίλη μου η Μυρτώ, την οποία και θα επισκεφθώ, επειδή τα εισιτήρια τα αγόρασα online. Είναι η σημαντικότερη και ακριβότερη αγορά που έχω κάνει με δικά μου χρήματα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτό μου το ταξίδι. Θα πάω να δω μία από τις καλύτερες μου φίλες και θα πληρώσω μόνη μου όλα μου τα έξοδα. Μπορεί για μερικούς ανθρώπους να μην είναι τόσο τρομερό, αλλά για μένα είναι. Κοιτάζοντας κάθε μέρα αυτή την καρτ ποστάλ, περιμένω πώς και πώς τον Νοέμβρη!

Η Δέσποινα Δημά χρειαζόταν μια τσάντα

Αιματηρή οικονομία έκανα αλλά τα κατάφερα. Δεν είναι ούτε σπίτι, ούτε αυτοκίνητο αλλά για εμένα είναι έρωτας. Για εμένα το backpack της MCM είναι μία από τις πιο σημαντικές μου στιλιστικές στιγμές. Πες με ρηχή, θα το δεχθώ. Είναι μία απλή τσάντα αλλά είναι το δικό μου πάθος. Και περισσότερα χρήματα να είχα πάλι κάτι ανάλογο θα αγόραζα. Είναι η χαρά της αγοράς που την κάνει ανεκτίμητη. Μα, δεν είναι τέλεια;

Η Έλενα Μπουζαλά ήθελε ένα ακόμη ζευγάρι παπούτσια

Η Μάριον με έκανε να χαμογελάσω όταν μας ζήτησε αυτό το άρθρο, επειδή μου θύμισε την εποχή που κι εγώ νόμιζα ότι ο κόσμος μου ανήκει, επειδή μπορώ να αγοράσω αυτό που θέλω. Από τότε φυσικά ξέρω ότι ο κόσμος ανήκει σε μένα και τον γιο μου, τον οποίο δεν τον αγόρασα, αλλά είναι τα πάντα. Θέλω να πω, μεγαλώνοντας καταλαβαίνεις ότι η οικονομική δύναμη σου, οφείλει να είναι αντίστοιχη της ηλικίας σου, οπότε το θεωρείς δεδομένο. Δεν θυμάμαι τι αγόρασα για πρώτη φορά με δικά μου λεφτά. Θυμάμαι, όμως, την τελευταία πιο χαλαρή μου, προ κρίσης, πριν γίνω και μαμά. Αυτά τα πέδιλαBalmain. Τα πήρα 500 ευρώ, μισή τιμή. Η σχέση που έχω με τα παπούτσια μου είναι σημαντική. Όταν είναι αυτά που θέλω, νιώθω ότι πατάω γερά στα πόδια μου.

Η κάθε μια μας έχει τις αδυναμίες της

Είμαστε πολύ διαφορετικές, αλλά το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι πως η κάθε μια μας έχει τις αδυναμίες της. Ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες, τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε, οι γυναίκες φροντίζουμε πάντα να ξεκλέβουμε χρόνο για να κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά μια στο τόσο. Το αν θα αγοράσουμε κάτι είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και το τι σημαίνει κάθε αγορά για εμάς, ακόμα μεγαλύτερη. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αντικείμενα, σε αντίθεση καμια φορά με τους ανθρώπους, θα είναι πάντα εκεί, όταν θες να τα χαϊδέψεις, να αναπολήσεις στιγμές και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Μιας που μιλάμε για αγορές, δεν ψωνίζουμε και κάτι;

Σου βρήκαμε το κινητό που καμαρώνει τόσο η Ιωάννα Μαμάη σε πολύ καλή τιμή!

Είναι το LG L70!