ΓΛΥΚΑ

Ψητά ροδάκινα με παγωτό και μπαλσάμικο

Τέλη Αυγούστου και σίγουρα έχεις δοκιμάσει κάθε είδους παγωτά. Τι θα έλεγες για κάτι πιο πρωτότυπο; To cookbox.gr σου δείχνει τον τρόπο για να ετοιμάσεις εύκολα, ψητά ροδάκινα με παγωτό και μπαλσάμικο!

ΥΛΙΚΑ

4 ροδάκινα χωρίς φλούδα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

45 γρ. ζάχαρη καστανή

500 γρ. παγωτό βανίλια

1,5 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 15′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη για 15 περίπου λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Βάζουμε τα ροδάκινα στο γκριλ και ψήνουμε την κάθε πλευρά τους για περίπου 2-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Χωρίζουμε τα ροδάκια ανάμεσα σε 4 μπολάκια και βάζουμε από πάνω παγωτό βανίλια. Ραντίζουμε με μπαλσάμικο (προαιρετικά) και σερβίρουμε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Σαλάτα ζυμαρικών με μήλο, σέλερι και σος caesar

Μύδια αχνιστά με ούζο, σαφράν & θυμάρι από το Χρήστο Τζιέρα