ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ψέματα: Το Twitter αποθεώνει τη σειρά που εμπνέεται από την επικαιρότητα

psemata_seira_alphatv

Το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου, η νέα δραματική σειρά του Alpha Ψέματα έκανε πρεμιέρα. Η σειρά που αντλεί έμπνευση από τη σύγχρονη εποχή, καταπιάνεται με θέματα επικαιρότητας όπως η συναίνεση, η σεξουαλική κακοποίηση και ο βιασμός, θεματικές που προκύπτουν μέσα από την ανάδυση του κοινωνικού κινήματος #MeToo που έχει κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Το σενάριο της σειράς βασίζεται σε έναν άνδρα και μία γυναίκα που βγαίνουν ραντεβού και περνούν τη νύχτα μαζί. Οι αλληλοκατηγορίες της επόμενης μέρας, είναι αυτές που «πλέκουν» μία σειρά από Ψέματα έως ότου αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο Χρήστος Λούλης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς.

Τα Ψέματα, λοιπόν, αποτελούν μια τηλεοπτική αναπαράσταση του σύγχρονου γίγνεσθαι με επίκεντρο τα θύματα βιασμού και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από κάθε υπόθεση. Επομένως, μιλάμε για μία σειρά που έχει πολλά να δείξει, πολλά να πει και ακόμα περισσότερα να διδάξει. Και οι χρήστες του Twitter, όπως φαίνεται, είναι πανέτοιμοι για τη συνέχεια και για τις εξελίξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω.

Η σειρά «Ψέματα» ενθουσίασε το Twitter με την αλήθεια που προβάλλει

Η υποκριτική προσέγγιση των ρόλων, η σκηνοθεσία, η κινηματογραφική αισθητική και η τροφή για σκέψη που δίνει η σειρά Ψέματα, αποθεώθηκαν όλα στο Twitter, με αποτέλεσμα το hashtag της σειράς να βρεθεί ανάμεσα στα trendings. Γιατί τα Ψέματα λένε την αλήθεια μέσα από την τέχνη.  Δεν έλειψαν και οι αναφορές στη βρετανική σειρά Liar και την ισπανική μεταφορά της (Mentiras), στην οποία βασίζεται η ελληνική σειρά.

 

Η ταύτιση της σειράς με το σήμερα