LIFE
SPONSORED

Ψάχνεις τον τέλειο εργοδότη; Δες το παράδειγμα της Lidl Ελλάς που βραβεύεται γι’αυτό εδώ και 5 χρόνια

Η Lidl Ελλάς είναι ένα fun και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον, και δεν το λέμε εμείς. Μόλις έλαβε, για 5η συνεχόμενη χρονιά, τον τίτλο του Κορυφαίου Εργοδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute.

Η βράβευση αυτή έχει ως στόχο τον εντοπισμό των εργασιακών χώρων που φροντίζουν τον εργαζόμενο και του παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες. Για την ακρίβεια, αναγνωρίστηκαν 1.600 εργοδότες από 120 χώρες και 5 ηπείρους. Σε εθνικό και ευρωπαικό επίπεδο, στην κορυφή βρέθηκε η Lidl Ελλάς, ενώ η επιλογή έγινε με γνώμονα τις αμοιβές και παροχές αλλά και τις ευκαιρίες για εκπαίδευση και ανάπτυξη καθώς και το εργασιακό περιβάλλον.

Τα 3 βασικά σημεία που εγκαθίδρυσαν τη Lidl Ελλάς ως Top Employer 2021

Εκπαίδευση των εργαζομένων

Η εξέλιξη είναι αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο κομμάτι και η γνώση δεν μπορεί να είναι στάσιμη. Τα βασικά όπλα ενός εργοδότη, αλλά και των εργαζομένων του, είναι η συνεχής βελτίωση των ικανοτήτων του και η μάθηση νέων πραγμάτων. Η Lidl Ελλάς φροντίζει γι’ αυτό μέσα από το Linkedin Learning, με προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και online συστήματα εκπαίδευσης. Ο φετινός στόχος είναι να επενδυθούν ακόμα περισσότερα χρήματα στην εκπαίδευση και σε δράσεις, ενώ προγραμματίζονται νέες προσλήψεις σε όλα τα τμήματα.

Πάνω από όλα, η υγεία και η ασφάλεια

Δεν είναι δεδομένο ότι διασφαλίζεται η υγεία μας, εν καιρώ πανδημίας. Κάθε εταιρία οφείλει να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της μέσα από συνεχείς επενδύσεις.

Υποστηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους εν καιρώ πανδημίας

Η εξ αποστάσεως εργασία είναι μία νέα και απαραίτητη συνθήκη. Και η Lidl Ελλάς κατάφερε άμεσα να περάσει σε μία συνθήκη εξ αποστάσεως εργασίας – με εξαιρετικά γρήγορη προσαρμογή. Επιπλέον, επειδή προτεραιότητά της είναι η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της, από τον Μάρτιο του 2020 κίολας, η Lidl Ελλάς έχει δημιουργήσει 24ωρη γραμμή υποστήριξης αντιμετωπίζοντας έτσι τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ σε 6.400 εργαζομένους σε επιπρόσθετες παροχές. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οδήγησε τη Lidl Ελλάς στην 5η συναπτή βράβευση.

Οι μελλοντικοί στόχοι της Lidl Ελλάς

Κλείνουμε με το πιο σημαντικό κομμάτι, που αποτελεί μελλοντικό στόχο της εταιρίας και έχει δύο θέματα ως προτεραιότητες. Το ένα αφορά σε θέματα Diversity & Inclusion και τη θέση των γυναικών στην εταιρία. Αν και, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία μισθολογική ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και τα ποσοστά των γυναικών σε διαφορετικές θέσεις φτάνει το 66% του συνόλου, ο σκοπός είναι να ενδυναμωθούν κι άλλο και να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις δυνάμεις τους. Το άλλο κομμάτι είναι η διττή εκπαίδευση που αφορά αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στηρίζει τους νέους ανθρώπους. Με τη βοήθεια της Lidl Ελλάς, θα εξελιχθούν γρήγορα, θα αποκτήσουν υψηλές απολαβές και θα λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται.

Χρειαζόμαστε πάντα καλές ειδήσεις από τον χώρο εργασίας και αυτοί οι στόχοι αποδεικνύουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, ακόμα και αν είναι ανηφορικός. Τα παραδείγματα προς μίμηση, ωστόσο, όπως αυτό της Lidl Ελλάς είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια για βελτίωση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το team.lidl.gr.