ΣΙΝΕΜΑ

Το τρέιλερ του ”Promising Young Woman” μας υπόσχεται μια πολύ καλή ταινία

Invision/AP Chris Pizzello

Στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας ‘Promising Young Woman’, η Carey Mulligan είναι μια γυναίκα που ζητά εκδίκηση ανεξάρτητα από το κόστος. Η ταίνια πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Emerald Fennell, δημιουργού της επιτυχημένης σειράς ‘Killing Eve’. Εκτός από τη σκηνοθεσία, η Fennel υπογράφει και το σενάριο.

Το τρέιλερ μας δίνει μία ‘Killing Eve’ αίσθηση με ένα μίγμα βίας και χιούμορ που τροφοδοτεί τη δράση. Αυτό που σίγουρα μας δίνει να καταλάβουμε επίσης, είναι ότι το ‘Promising Young Woman’ είναι μια ιστορία γνωστή και άχρονη, που απευθύνεται στις γυναίκες οποιασδήποτε εποχής.

Στην επίσημη σύνοψη της ταινίας διαβάζουμε:

Ο καθένας έλεγε ότι η Cassie (Carey Mulligan) ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή γυναίκα έως ότου ένα μυστηριώδες γεγονός της κατέστρεψε απότομα το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της Cassie δεν είναι αυτό που φαίνεται να είναι: είναι ευφυής, τετραπέρατη, και ζει μια μυστική, διπλή ζωή τη νύχτα. Μια απροσδόκητη συνάντηση, όμως, πρόκειται να δώσει στην Cassie την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος σε αυτή τη συναρπαστική και άγρια ​​ψυχαγωγική ιστορία.

Με το που ξεκινάει το τρέιλερ ακούς έναν ήχο, που ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις λάθος. Είναι τα βιολιά από το ρεφρέν του ‘Toxic’ της Britney Spears, ένα από τα καλύτερα τραγούδια των 2010s. Στο βίντεοκλιπ του ‘Toxic’, πάλι ένα από τα καλύτερα ποπ κλιπ εκείνης της δεκαετίας, η Britney παίρνει επίσης εκδίκηση, δηλητηριάζοντας τον πρώην της. O χαρακτήρας της Carey Mulligan δεν στοχοποιεί βέβαια κάποιον πρώην της.

Όπως καταλαβαίνουμε από το τρέιλερ, η Cassie τιμωρεί όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται γυναίκες που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών και δεν μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Για να πετύχει τον σκοπό της, η ίδια βγαίνει κάθε εβδομάδα σε ένα μπαρ και υποδύεται την υπερβολικά μεθυσμένη. Και ενώ, λέει πολλές φορές πως δεν συναινεί, οι άντρες που συναντά την παρενοχλούν πιστεύοντας ότι εκείνη δεν καταλαβαίνει.

“They put themselves in danger, girls like that”, λέει ο ένας στον άλλο φίλο σε ένα από τα μπαρ που επισκέπτεται η Cassie. O Jez, ο χαρακτήρας του Adam Brody, προσφέρεται να τη βοηθήσει να φτάσει στο σπίτι της, και καταλαβαίνεις που πάει το πράμα. Η Cassie ξαπλώνει στο κρεβάτι σχεδόν αναίσθητη και ο Jez ρίχνεται πάνω της. “What are you doing?” τον ρωτά κάποιες φορές και εκείνος συνεχίζει απτόητος. Την επόμενη φορά που θα επαναλάβει τα ίδια λόγια, η φωνή της Cassie αλλάζει δείχνοντας ότι είναι νηφάλια.

Καθώς κορυφώνεται το τρέιλερ, ξετυλίγεται και η διασκευή του “Toxic” της Britney Spears. Μαθαίνουμε ότι η Cassie ήταν κάποτε φοιτήτρια ιατρικής με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της πριν φύγει για άγνωστους λόγους. Σίγουρα βέβαια ο θεατής υποθέτει ότι η μορφή εκδίκησης που παίρνει, σχετίζεται με εκείνο το παρελθόν. Σε ένα γεύμα της με τη Madison, τον χαρακτήρα της Alison Brie, ακούμε την Brie να λέει “δεν ήμουν η μόνη που δεν το πίστεψε”. Πιο κάτω ακούμε την πρύτανη του πανεπιστημίου να λέει “we have to give him the benefit of the doubt”.

Στη συνέχεια βλέπουμε την Cassie να διαγράφει ονόματα σε ένα τετράδιο, τα οποία σχετίζονται με τον δρόμο της εκδίκησής της. Είναι αρκετά πιθανό το περιστατικό που βαραίνει το παρελθόν της να μην αφορά την ίδια ή μόνο την ίδια, αλλά και μια φίλη της. Βλέπουμε την Cassie να έχει ενοχές που είχε αφήσει μία φίλη της μόνη της στο παρελθόν, χωρίς να το εξηγεί περαιτέρω. Το ταξίδι της εκδίκησης όμως διακόπτει ένας συμφοιτητής από το πανεπιστήμιο, ο οποίος φαίνεται να είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους.

Για να μην τα πολυλογούμε, το τρέιλερ μας κέρδισε. Η Carey Mulligan μας κέρδισε. Η Emerald Fennell είναι εγγύηση. Και εκτός από τη Mulligan, το ‘Promising Young Woman’ διαθέτει ένα απίστευτο cast, όπως τους Bo Burnham, Connie Britton, Christopher Mintz-Plasse, Alfred Molina, Laverne Cox, Max Greenfield, Jennifer Coolidge, Clancy Brown, αλλά και τους Alison Brie και Adam Brody, που ήδη αναφέραμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι λίγους μήνες υπομονή.

*Το ‘Promising Young Woman’ έρχεται στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2020.