ANGELINA JOLIE

Πριν απ’ όλα, άκου αυτές τις 5 ομιλίες (ειδικά αν είσαι γυναίκα)

Όλες οι ισχυρές γυναίκες του Hollywood, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα Milk Studios, προκειμένου να γιορτάσουν το ετήσιο πρωινό του Hollywood Reporter Women in Entertainment.

Φέτος, αυτή η εκδήλωση είναι κάπως πιο σημαντική, αφού το 2017, οι γυναίκες στο Hollywood έγιναν λίγο πιο γενναίες, έλυσαν τη σιωπή τους και μίλησαν ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση, τον σεξισμό και την έλλειψη ισότητας των φύλων.

Οι δύο δημοσιογράφοι που ήταν υπεύθυνες για την αποκάλυψη του σκανδάλου ενάντια στον Harvey Weinstein, η Jodi Kantor και η Megan Twohey από τους New York Times, παρευρέθηκαν επίσης στο event.

Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης, όμως, ήταν οι λόγοι αρκετών διάσημων γυναικών, οι οποίες χρησιμοποίησαν το βήμα που τους δόθηκε για να ενθαρρύνουν ακόμα περισσότερες γυναίκες να μιλήσουν, να νιώσουν δυνατές και να ξέρουν πως έχουν δίπλα τους η μία την άλλη.

Jennifer Lawrence

 

Να είμαστε ειλικρινείς. Να είμαστε δυνατές. Να σπάμε τη σιωπή μας. Ας βεβαιωθούμε ότι οι νέες γυναίκες που λαμβάνουν υποτροφίες ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων μέσω της αξιοσημείωτης μέριμνας των γυναικών στον τομέα ψυχαγωγίας, μεγαλώνουν σε μια βιομηχανία στην οποία έχουν αξία οι γυναίκες που μιλούν. Εκεί όπου όλες οι φωνές, οι ιδέες και η δύναμη της καλλιτεχνικής μας κοινότητας δημιουργούν αλλαγές – μέσα και έξω από τον κινηματογράφο”.

Angelina Jolie

 

Το να σκεφτόμαστε πρώτα τους άλλους είναι η φύση μας. Και όταν τα παιδιά μου με ρώτησαν σήμερα το πρωί, εξήγησα γιατί ήθελα να είμαι εδώ. Γιατί νιώθω σημαντικό να είμαι μαζί με άλλες γυναίκες και να μιλήσω για τις γυναίκες στην τέχνη. Όλοι μας εδώ είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε κάτι αρκετά ριζοσπαστικό από κοινού: Έχουμε την ελευθερία να είμαστε καλλιτέχνες. Την ελευθερία να δημιουργούμε. Να προκαλούμε την εξουσία άφοβα“.

Shonda Rhimes

 

Κατέληξα να έχω ένα πολύ προστατευτικό συναίσθημα για εσάς, τις συναδέλφους μου στον τομέα της ψυχαγωγίας. Προστατευτική για το πώς θα σας αναπαριστούσα. Γιατί, τελικά, το πώς απεικονίζουμε τις γυναίκες σε αυτόν τον χώρο, λέει στον κόσμο ποιες είναι όντως οι γυναίκες. Και θέλω ο κόσμος να γνωρίζει πόσο ισχυρές, δημιουργικές, γαμάτες και αυθεντικές είστε όλες“.

Sarah Kate Silverman

 

Σε αυτή την κοινωνία, όπως είναι σήμερα, οι γυναίκες χρειάζεται συχνά να ανταγωνιστούν η μια την άλλη. Και βαραίνει εμάς να το απορρίψουμε αυτό ολοκληρωτικά. Έχουμε ευθύνη ως γυναικες να απορρίψουμε αυτόν τον τοξικό αέρα που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι η επιτυχία μιας γυναίκας μπορεί να έρθει μόνο με την αποτυχία μιας άλλης. Δεν είναι αλήθεια. Πέρα από το Bachelor – ενός από τα πιο ‘φεμινιστικά’ σόου της εποχής μας“.

Και μια εξαίρεση για τον Justin, γιατί πάντα μας αρέσει να μας θαυμάζουν τέτοιοι άντρες.

Justin Timberlake

"Strong, beautiful souls. I’m happy to be here to be your arm candy. Angelina Jolie warned me that I was basically only here to be objectified so that’s absolutely fair." – #THRWomen presenter, @JustinTimberlake

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hollywood Reporter (@hollywoodreporter) στις

 

Νιώθω τρομερή έμπνευση σε αυτόν τον χώρο. Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες, τις δυνατές, όμορφες ψυχές ότι μου αρέσει να είμαι εδώ και να κάνω το ζαχαρωτό σας. Η Angelina Jolie με προειδοποίησε ότι ο μόνος λόγος που είμαι εδώ είναι για να μου φερθείτε σαν αντικείμενο και της είπα ότι αυτό είναι απολύτως δίκαιο. Όταν με πήραν από το HR να έρθω εδώ και να σας κάνω όλα τα γούστα, είπα “ουουου, μπορεί να μου αρέσει αυτό”.

 

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Jordan Strauss/Invision/AP