ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

4 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να λες στη γάτα σου (γιατί μπορεί να σε εξοντώσει)

Unsplash

Η γάτα σου είναι ένα ανώτερο ον και αν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, μην περιμένεις από εμάς για να το μάθεις.

Η αλήθεια είναι ότι η γάτα σου μπορεί να σε καταλάβει και επικοινωνεί μαζί σου με τον δικό της τρόπο. Όπως ο Όσκαρ μου, για παράδειγμα, που κοπανάει το μπολ του νερού του όταν αδειάζει, για να του το ξαναγεμίσω. Εγώ του λέω «μα τι έξυπνο κούκλο έχω εγώ», εκείνος με αγριοκοιτάζει και η ζωή συνεχίζεται. Υπάρχουν όμως και λέξεις ή φράσεις, που είναι καλό να μην του πω ποτέ. Ούτε κι εσύ στη δική σου γάτα.

«Γάτα είσαι, δεν έχεις τίποτα»

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες και πως δεν πρόκειται ποτέ να πάθουν κάτι. Εκτός του ότι η δική μου εμπειρία λέει ότι οι γάτες μπορούν να αρρωστήσουν πιο εύκολα από τους σκύλους, να θυμάσαι ότι το νιαούρισμα και οι αλλαγές στη συμπεριφορά του, είναι πάντα ενδείξεις. Από το ότι πεινάει, μέχρι ότι υπάρχει πρόβλημα στο νεφρό. Μην αγνοείς την επιμονή του.

«Βγες από εκεί μέσα»

Βρήκες πάλι τη γάτα μέσα στην ντουλάπα ή το συρτάρι σου; Πριν βιαστείς να της φωνάξεις να βγει από εκεί, σκέψου ότι το κάνει επειδή έτσι νιώθει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν σιγουρευτεί, θα βγει από μόνη της. Έχε εμπιστοσύνη και μην διατάζεις τη βασίλισσα του σπιτιού.

«Δάγκωσέ το χέρι μου γάτα»

Χαζογελάς όταν βλέπεις τη γάτα να παίζεις με τα χέρια σου, να πιάνεται από τις πατούσες και να δαγκώνει, αλλά έτσι θεωρεί ότι είναι παιχνίδι και δεν θα σταματήσει ποτέ. Όταν το κάνει στα αδέρφια και τη μαμά της και το παρακάνει, μπαίνουν αμέσως όρια. Εσύ όμως το επιτρέπεις και σε γρατζουνάει μέχρι να ματώσεις. Κυριολεκτικά.

«Φαγητό» (που είναι ψέμα)

Το είπαμε και στο θέμα με τους σκύλους. Όταν λες «ώρα για φαγητό» στο κατοικίδιό σου, μόνο και μόνο για να έρθει, χάνει αμέσως την εμπιστοσύνη του για εσένα. Αν μάλιστα το κάνεις για να την πας στον κτηνίατρο ή για να κόψεις τα νύχια της, είσαι ο νούμερο ένα εχθρός στη λίστα της. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλεις να σου συμβεί.