ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο και εύκολο γιουβέτσι με κοτόπουλο

Αν έπρεπε να βρούμε ένα φαγητό που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέμε “comfort food” ή καλύτερα ελληνικό “comfort food”, αυτό θα μπορούσε να είναι το γιουβέτσι κοτόπουλο. Εύκολο, γρήγορο, γνώριμο και πάνω απ’ όλα νόστιμο και kids friendly, γιατί ποιο παιδί δεν αγαπά το κοτόπουλο σε κάθε του μορφή;

Είναι ένα φαγητό που όσο συχνά κι αν το κάνεις, ποτέ δεν το βαριέσαι. Μπορεί να είναι μια εύκολη και σίγουρη λύση για τις ημέρες που δεν έχεις πραγματικά ιδέα τι να μαγειρέψεις (πάλι), μπορεί όμως να είναι και ένα πολύ ωραίο φαγητό για να το σερβίρεις σε οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια. Για να σου πετύχει το γιουβέτσι όμως, εκτός από μεράκι και όρεξη χρειάζεσαι καλά, ποιοτικά υλικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή το βασικό, αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσεις την απαραίτητη προσοχή για να έχεις το καλύτερο και πιο νόστιμο αποτέλεσμα και να κάνεις όλους όσους δοκιμάσουν να γλείφουν τα δάχτυλά τους, είναι το κοτόπουλο.

Η σίγουρη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας νωπά συσκευασμένα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ που τρέφονται με 100% φυτικές πιστοποιημένες τροφές και έχουν ελληνική ταυτότητα προέλευσης για να νιώθεις ασφαλής. Στην ετικέτα κάθε συσκευασίας αναγράφεται το όνομα του παραγωγού που παράγει το προϊόν αλλά και η περιοχή στην οποία βρίσκεται η ορεινή φάρμα του παραγωγού και έτσι ξέρεις πού ακριβώς στο Νομό Ιωαννίνων μεγάλωσε το κοτόπουλο. Ω ναι.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι όλα τα προϊόντα της σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ νωπά έχουν συσκευασία με προστατευτική ατμόσφαιρα που προφυλάσσει και διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες μέρες κι εσύ αποβάλλεις κάθε άγχος.

Αφού, λοιπόν, προμηθευτήκαμε το φιλέτο στήθος από ελληνικό νωπό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ που χρειαζόμασταν, ζητήσαμε από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδη να μας φτιάξει το πιο απολαυστικό γιουβέτσι κοτόπουλο. Γιατί εκτός από πεντανόστιμο, το κρέας του κοτόπουλου ανήκει και στις τροφές με μεγάλη διατροφική αξία, που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προσφέρουν επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης στον οργανισμό μας, ενώ παράλληλα έχει και χαμηλά λιπαρά. Το φιλέτο στήθους κοτόπουλου (καλή ώρα) έχει λιγότερο από 1% λιπαρά. Και κάπως έτσι έχουμε ποιότητα, διατροφική αξία και νοστιμιά μαζί. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Ας αφήσουμε όμως τις εικόνες να ‘μιλήσουν’ από μόνες τους.

Αν πήρες την έμπνευση που χρειαζόσουν για να μαγειρέψεις σήμερα και να φτιάξεις κι εσύ το γιουβέτσι, ακολούθησε την παρακάτω συνταγή.

ΥΛΙΚΑ: 

  • 1 συσκευασία φιλέτα στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 1 κoυταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι ξερό
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κριθαράκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Για το κοτόπουλο

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι

Στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Θέλουμε να πάρει χρώμα αλλά όχι να μαγειρευτεί εντελώς για να μην χάσει την υγρασία του. Μόλις πάρει χρώμα, αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε σε ένα blender τις τομάτες, τον πελτέ, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το βασιλικό, το μπούκοβο την πάπρικα και τον κύβο. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα

Για το γιουβέτσι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα φαρδύ ταψί με διαστάσεις περίπου 30 x 40 εκ. Ξεκινάμε το ψήσιμο με σκέτη τη σάλτσα στο ταψί για περίπου 10 λεπτά για να πάρει θερμοκρασία.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι, τα τοματίνια και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Θέλουμε να μαγειρευτεί το κριθαράκι αλλά να μην πιει όλη τη σάλτσα.

Σερβίρουμε απευθείας.

Tip 1: Αν θέλεις να ξαναζεστάνεις το γιουβέτσι, προσθέτεις στην επιφάνεια μισό ποτήρι νερό και ζεσταίνεις στους 180°C για 5 λεπτά. Ανακατεύεις και σερβίρεις.

Tip 2: Το γιουβέτσι ταιριάζει ιδανικά με τριμμένη κεφαλογραβιέρα που μπαίνει πάντα το τελευταίο λεπτό πριν τελειώσει το ψήσιμο

Extra Info: Mέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων της σειράς θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.