HACK MY LIFE

Πώς θα κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού σου παιχνιδάκι;

Unsplash

Δεν είμαι ο άνθρωπος που αγαπά να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, το παραδέχομαι. Είμαι όμως ο άνθρωπος που αγαπά να ζει σε ένα καθαρό σπίτι κι όπως καταλαβαίνεις αυτές οι δύο πλευρές μου κάπως έπρεπε να συμβιβαστούν. Και συμβιβάστηκαν στην δουλειά που απολάμβανα και απολαμβάνω περισσότερο απ’ όλες. Το σκούπισμα. Την αγαπώ κυρίως επειδή δεν την κάνω εγώ, η ηλεκτρική σκούπα την κάνει. Κι όσο καλύτερη η σκούπα τόσο καλύτερη κι η δική μου ζωή.

Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο το σκούπισμα κρύβει τις «παγίδες» του που σε εμποδίζουν να καθαρίζεις τέλεια το σπίτι. Το σκούπισμα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και κατάλληλα εργαλεία. Διαβάζοντας παρακάτω θα δεις τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο σκούπισμα του σπιτιού σου με αποτέλεσμα μισή ώρα αφού καθάρισες, να νιώθεις ότι δεν έκανες απολύτως τίποτα. Μην αγχώνεσαι, λύσεις υπάρχουν.

Δεν έχεις την κατάλληλη σκούπα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το πιο βασικό λάθος που κάνεις με το σκούπισμα είναι να νομίζεις ότι όλες οι σκούπες μπορούν να κάνουν την ίδια αποτελεσματική δουλειά. Αν η σκούπα του σπιτιού σου είναι ακόμα αυτή η μικρή που είχες πάρει για το φοιτητικό σου σπίτι χωρίς να έχεις και πολλές απαιτήσεις καθαριότητας, η τη βαριά παλιά σκούπα της μαμάς σου ήρθε ο καιρός να την αλλάξεις. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη σκούπα για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες και τις ανάγκες του χώρου όπου ζεις.

Ευτυχώς για εσένα η Phillips και ο Κωτσόβολος έχουν λύσεις που απαντούν σε αυτές τις ανάγκες. Η Philips FC9741/09 PowerPro Expert, έχει μεγάλη ισχύ αναρρόφησης με κινητήρα 900 W που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξαιρετικό καθαρισμό σε κάθε χρήση, τεχνολογία PowerCyclone 8 κι ακροφύσιο TriActrive + που διασφαλίζει ότι το 99,9% των σωματιδίων λεπτής σκόνης συλλέγονται.

Την τεχνολογία PowerCyclone 5, το πέλμα TriActive και την ισχυρή κυκλωνική δράση συνδυάζει η σκούπα Philips FC9334/09 PowerPro Compact. Η τεχνολογία PowerCyclone επιταχύνει γρήγορα τον αέρα στον κυκλωνικό θάλαμο για διαχωρισμό της σκόνης. Η ισχυρή περιστροφική δράση μεγιστοποιεί τη ροή του αέρα και την απόδοση για εντυπωσιακά αποτελέσματα καθαρισμού. Επιπλέον έχει σύστημα φίλτρου Clean Air που αιχμαλωτίζει το 99,9% της ψιλής σκόνης.

Οι ελαφριές και υψηλής απόδοσης σκούπες Philips που θα βρεις στον Κωτσόβολο, σε βοηθούν κάνοντας το πιο τέλειο καθάρισμα με τον λιγότερο δυνατό κόπο εκ μέρους σου κι αυτό αν με ρωτάς είναι win win situation.

Κάνεις το σκούπισμα αγώνα δρόμου

Για τους περισσότερους το σκούπισμα είναι μία διαδικασία που κάνουμε χωρίς καμία απολύτως σκέψη. Πατάμε το power και ξεκινάμε, λες και συμμετέχουμε σε αγώνα δρόμου προσπαθώντας να σπάσουμε το ατομικό μας ρεκόρ στο πόσο γρήγορα θα τελειώσουμε το σκούπισμα σε όλο το σπίτι. Περπατάμε τριγύρω κρατώντας τη σκούπα μέχρι που το πάτωμα δείχνει αρκετά καθαρό και νομίζουμε ότι ξεμπερδέψαμε.

Αυτή δεν είναι μία τόσο αποτελεσματική τεχνική τελικά. Όταν κινείσαι πολύ γρήγορα δεν αφήνεις στη σκούπα σου αρκετό χρόνο για να απορροφήσει και το παραμικρό χνούδι και σκουπιδάκι από το πάτωμα. Δοκίμασε να κινείσαι λίγο πιο αργά και να επαναλαμβάνεις αρκετές φορές την ίδια κίνηση. Σύμφωνα τον πρόεδρο του Rug Renovating, των ΗΠΑ, Paul Iskyan, το να κινείσαι πιο αργά κάνει θαύματα για τα χαλιά σου, καθώς η σκούπα σου θα καταφέρει να απορροφήσει 85% περισσότερη σκόνη και αλλεργιογόνα και θα γλιτώσεις και κάποια σημάδια από το πάτωμα.

Στον βαθύ καθαρισμό των χαλιών σου θα σε βοηθήσει η Philips FC9741/09 PowerPro Expert με το ακροφύσιο Carpet Clean που είναι σχεδιασμένο ειδικά για τον σχολαστικό καθαρισμό των χαλιών. Γλιστράει αβίαστα πάνω στα χαλιά και μαζεύει λεπτή σκόνη και βρωμιά χωρίς προσπάθεια.

Κωτσόβολος Phillips σκούπα

Δεν βάζεις αρκετά συχνά σκούπα

Πόσο συχνά παίρνεις στα χέρια σου την σκούπα σου; Το σωστό είναι να σκουπίζεις κάθε μέρα αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάζεις σκούπα στα σημεία του σπιτιού σου με την μεγαλύτερη «κίνηση» καθημερινά όπως το χολ ή τους διαδρόμους σου αρκετές φορές την εβδομάδα. Μετά βάλε στόχο να σκουπίζεις όλο το σπίτι μία φορά την εβδομάδα και να σκουπίζεις κάτω από τα έπιπλα τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Αν σκέφτεσαι ήδη γτι σημαίνει αυτό για την κούραση που έχεις καθημερινά θα σου πω πως η Philips FC9334/09 PowerPro Compact έχει πάρει βραβείο σχεδίασης IF 2018. Τι σημαίνει αυτό; Συνδέσεις Active Lock που προσαρμόζονται εύκολα για κάθε εργασία και που σου επιτρέπουν να βάζεις σκούπα χωρίς να χρειαστεί να σκύβεις, μεγάλους τροχούς για καλύτερο έλεγχο κίνησης και εύκολο άδειασμα του κάδου με το ένα χέρι. Όπως καταλαβαίνεις εσύ απλά το power θα πατάς και η ευκολία με την οποία θα τη χειρίζεσαι θα σε δελεάσει να πετύχεις ακόμα και τον στόχο του καθημερινού σκουπίσματος.

Κωτσόβολος Phillips σκούπα

Αργείς να αδειάσεις τη σακούλα

Σε κανέναν δεν αρέσει να αλλάζει τη σακούλα στη σκούπα του. Αλλά το να μην την αλλάζεις στην ώρα της είναι σαν να μην αλλάζεις λάδια στο αυτοκίνητό σου στον σωστό χρόνο. Δεν είναι μόνο ότι η προσπάθειά σου χάνει σε απόδοση, κινδυνεύει και το μοτέρ της σκούπας σου.

Ευτυχώς, αν είσαι σαν εμένα και εξακολουθείς να σιχαίνεσαι τη σακούλα της σκούπας σου, ακόμα οι σκούπες Philips που θα βρεις στον Κωτσόβολο σε πάνε στο επόμενο τεχνολογικό βήμα. Πρόκειται για σκούπες χωρίς σακούλα. Σου μίλησα ήδη για την τεχνολογία κυκλωνικής δράσης που διαχωρίζει την σκόνη από τον αέρα αποτελεσματικά, αλλά και για την σχεδίαση του δοχείου σκόνης τους που και στα δύο μοντέλα αφαιρείται εύκολα από την σκούπα και μπορείς να το αδειάσεις ακόμα και με ένα χέρι.

Επιπλέον η Philips FC9741/09 PowerPro Expert, διαθέτει και το σύστημα Allergy Lock, που χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που διασφαλίζει ότι το δοχείο σκόνης είναι εντελώς κλειστό στην περίπτωση που δεν το αδειάσεις άμεσα, φυλακίζοντας μέσα στον κάδο τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα και εξασφαλίζοντας ότι το περιβάλλον γύρω σου θα παραμείνει εξαιρετικά υγιεινό και καθαρό.

Αγνοείς τα αξεσουάρ της σκούπας σου

Η σκούπα σου έχει αξεσουάρ για έναν συγκεκριμένο λόγο, δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα με το standard ακροφύσιό της, Αν και στην περίπτωση του ακροφυσίου TriActive και TriActive + που διαθέτουν οι σκούπες Philips το σίγουρο είναι ότι τη βρωμιά από το σπίτι θα την ξεχάσεις, καθώς εκτελεί τρία βήματα καθαρισμού σε μία λειτουργία. Διαθέτει μεγάλο άνοιγμα στο μπροστινό μέρος για να μαζεύει μεγαλύτερα σωματίδια βρωμιάς και η ειδικά σχεδιασμένη επιφάνεια αναρρόφησης αφαιρεί όλα τα σωματίδια σκόνης από το χαλί. Τα κανάλια αέρα και οι βούρτσες και στις δύο πλευρές του ακροφυσίου μαζεύουν σκόνη και βρωμιά σε τοίχους ή έπιπλα.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα ακροφύσιο για κάθε δουλειά. Κάπως έτσι καλό θα είναι να χρησιμοποιείς τη μαλακή βούρτσα που έχουν ενσωματωμένη στη λαβή, για έπιπλα, επίπεδες επιφάνειες και ταπετσαρίες. Επιπλέον αν ζεις με κατοικίδιο θα βρεις την υγειά σου με το πέλμα Turbo Brush, που διαθέτει η Philips FC9334/09 PowerPro Compact, το οποίο καθαρίζει 25% περισσότερες τρίχες και σκόνη. Και ήδη σου είπα για το πρωτοποριακό πέλμα Carpet Clean της Philips FC9741/09 PowerPro Expert και τη διαφορά που θα κάνει στα χαλιά σου.

Όσο κι αν σου φαίνεται περιττό, είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείς με τα αξεσουάρ της σκούπας σου για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ξεσκονίζεις αφού σκουπίσεις

Αυτό είναι ένα πολύ βασικό rookie mistake στον κόσμο της καθαριότητας στο σπίτι σου. Αν ξεσκονίζεις αφού σκουπίσεις είναι απλά σαν να γεμίζεις ξανά με σκόνη το πάτωμα που μόλις σκούπισες. Κάντο αντίθετα. Ξεσκόνισε πρώτα τα έπιπλά και τις επιφάνειες του σπιτιού σου, προτιμότερα με κάποιο πανί με μικροίνες για να φυλακίσεις ακόμα περισσότερη σκόνη και στη συνέχεια βάλε τη σκούπα σου να δουλέψει.

Λειτουργείς με λάθος ρυθμίσεις τη σκούπα σου

Πέρα από τις βασικές ρυθμίσεις του ύψους στο κοντάρι της σκούπας σου, που πρέπει πάντα να κάνεις για να προστατεύσεις πρώτα και κύρια τη μέση σου και να κάνεις το σκούπισμα πιο ξεκούραστο, υπάρχουν και ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις για την ισχύ της σκούπας σου. Η σκούπα Philips FC9741/09 PowerPro Expert για παράδειγμα σου δίνει τον έλεγχο μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία για τη ρύθμιση της ισχύος αναρρόφησής της.

Η λειτουργία ψηφιακού ελέγχου ισχύος προσαρμόζει την ισχύ αναρρόφησης σε διάφορες απαιτήσεις καθαρισμού με το πάτημα ενός κουμπιού, από σκληρά δάπεδα έως επικαλυμμένα έπιπλα, κι αυτό είναι κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να κάνεις το σκούπισμα παιχνιδάκι.

Το μεγαλύτερο μυστικό

Θα ολοκληρώσω όπως ξεκίνησα. Το μεγαλύτερο μυστικό για να κάνεις εύκολο, γρήγορο και ξεκούραστο καθάρισμα και σκούπισμα στο σπίτι σου είναι να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Μία ηλεκτρική σκούπα, ελαφριά, αποδοτική, ισχυρή και εύκολη στη μετακίνηση από χώρο σε χώρο είναι το Α και το Ω. Τα υπόλοιπα είναι θέμα εξοικείωσης, ιεράρχησης της σειράς των οικιακών εργασιών σου και θέλησης. Ο Κωτσόβολος και η Philips σου δίνουν μία χείρα βοηθείας. Και μόλις τείνεις το δικό σου χέρι προς τα εκεί, το καθάρισμα του σπιτιού γίνεται ένα εύκολο, ξεκούραστο, παιχνίδι.